• 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 39
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
feikot - специалист
Токбатак,не съм барал кранчетата горе,ама и най-близките радиатори са между 3 и 4 на термоглавите.До 11-12 глидер е доста горещ,на татък изстудява.Ама тоя кръг не съм му слагал изолация на тръбите,че комшията го няма да ми отключи тавана му.Ще ги изолирам и ще видим разликата. Пелетите са стандартни мисля аз,а с настройките на Люси от клипа,от 19 : 30 до 1:00 и от 5:00 до 9:00 на око като гледам е изгорила около 10 кг., но е много относително защото гледам през огледало количеството в бункера.Водата в 14:00 беше 32 градуса в системата а се е загасила в 9:00... Малко съм попроменил настройките от клипа,но са в общи линии такива.Дозата ми е 21,въздуха 50%.Прави ми впечатление обаче,че доста бързо достигна модулация и там си креташе по познатия начин. Имаше и друго де.Бях пуснал помпата на 1,а съм сложил два клапана на бойлера да не се качва топлата вода като се изключи котела и явно на 1 идва слаб потока и не може да отвори пружините на клапаните,като я пуснах на 2 веднага почна да стопля.Ще видим тази вечер как ще се справи със същите настройки :)
tokbatak - специалист
Ако проблема е от слабо обтичане на радиатора, то след като си превключил на втора степен помпата нещата ще се подобрят.
Едва ли проблема е от липса на изолация по тръбите, но при много слаба циркулация и това оказва влияние.

Понеже си с колектор и еднакви тръби след него е добре системата да се регулира чрез секретните кранове на радиаторите. На близките радиатори се притварят на най далечния е отворен напълно - целта е да се изравнят съпротивленията по магистралите и така скороста на обтичане на топлоносителя да е еднаква през всеки един радиатор. Наличието на термоглави донякъде обезмисля това регулиране, но така е само до определени разлики в скороста на потока.
feikot - специалист
Има резон в тия мисли,защото снощи беше изключен единия голям радиатор (хола) и този във всекидневната осезаемо повече се затопли.Ще пробвам и варианта с крановете,но с настройките на Люси,разхода ми е спаднал поне на половина.Снощния цикъл от 18:00 до 1:00 и от 5:00 до 9:00 е изгорила МАКСИМУМ 10 килограма,с тия от предния ден не могат да направят едно чувалче.Определено са по-добри :) Сега го включих на ръчно без таймер да си цъка през деня и ще видим довечера какво ще е,че аз отивам в София и оставям моите хора да движат нещата.

Имам и друг въпрос,тъй като радиаторите са зад пердета,Е ли е възможно да се затопли въздуха зад тях и термоглавите да изключват ? Защото ми се струва,че наблюдавам и такъв момент...
naskov - майстор
feikot написа:
Е ли е възможно да се затопли въздуха зад тях и термоглавите да изключват ? Защото ми се струва,че наблюдавам и такъв момент...
Е възможно и така става. Ако дръпнеш пердетата температурата в стаята се увеличава с 1-2градуса.
feikot - специалист
Значи трябва или подкъсяване на педретата или замяната им с нови :) или щори вертикални....
plastkomfort - специалист
feikot написа:
Значи трябва или подкъсяване на педретата или замяната им с нови :) или щори вертикални....
Мога да ти предложа имам и роло щори :-D
feikot - специалист
Има ли някакъв вариант,котела ми Уотърленд,да му прогори ламарината точно край горелката ? Преди малко забелязах,че стои като както като се напука суха почва,затрих малко с телената четка и още по-добре си пролича че е като прогорено.И от двете страни на горелката е,а още по-лошото е,че постоянно имам въздух в системата и си мислих,че е от бойлера,защото е много не както трябва вързан,сега като го видях това спрях допълващата група и ако падне налягането значи тече от там. Ако е прогорял...не знам,но ще изгори и някой друг.
filmatoplo - майстор
:? Чудя се хора с горелки ГП4 защо не пишат за проблеми и настройки :? -Фейче ти не се ли чудиш :) .
LazarGanev - "Велик майстор"
Филме, не захващай болна тема :)
  • 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 39

Тема "Мнение и съвет за котел + горелка (пелети)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: