• 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 46
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
:wink:
ves-ko - специалист
пон окт 19, 2020 10:30 amandy_forresite написа:
Заеби колко радиатора имам. ... Обещавам да обмисля твоя вариант.
Анди, Прави са да се сърдят, че не слушаш (четеш).
Карай тогава по най-малкото съпротивление: най-малко работа.
Завърти вентила, както ти показах на снимката - разхлабваш 1 гайка и развиваш 2, завърташ и завиваш.
Нищо работа - за 2-3 мин.
Пробваш и после пак ще говорим.

Използвам същите вентили (разпределителен), като смесителни, свързани 'наобратно' и си работят (за сега) без проблем.
Няма да слагам снимка (за сега) за да не те объркам допълнително.

Просто завърти вентила и нищо друго и-и-и ... пробвай !

Иначе да, това свързване е противно на логиката и на предназначението му, но работи.

мин. 2:10 - клапан

мин. 1:30
filmatoplo - майстор
Е гати вентила всеки го слага кой как му дойде ,стрелки мелки ,5 клипа - 5 начина :lol: .
filmatoplo - майстор
Е гати вентила всеки го слага кой как му дойде ,стрелки мелки ,5 клипа - 5 начина :lol: ,както и да е все става по правилния начин на отворите .Ти да видиш каква объркация е при 3-4 пътните ротационни вентили Хънивел с задвижка -стержина се върти на колкото си искаш посоки -1 е вярната :lol: .Такива смешки съм виждал при монтажи ,че не ми вярват ,че е обратно .
morfei1 - специалист
пон окт 19, 2020 4:35 pmfilmatoplo написа:
Е гати вентила всеки го слага кой как му дойде ,стрелки мелки ,5 клипа - 5 начина :lol: .
Направо са чудя как са топля без вентил, без 3 помпи..... :roll:
fbr - майстор
пон окт 19, 2020 4:25 pmves-ko написа:

Завърти вентила, както ти показах на снимката - разхлабваш 1 гайка и развиваш 2, завърташ и завиваш.
Май си прав. Както е свързан в момента, ще прави ефектите които сочи Анди.

Прикачен файл

herz-calis-3-ventil-bg-maistor-1.jpg
herz-calis-3-ventil-bg-maistor-1.jpg (44.65 KиБ) Видяна 2348 пъти
Разпределителен вентил се "захранва" от към задника- чертичката без стрелка.
После разпреля- до заданието "Встрани", след заданието "Направо".
Като го завърти така, ще го захрани "Вход на котела", както е пояснил Анди.
Това ти отверстие е отворено към "Връщаща от радиатори".
Така, това проходно отверстие, Връщане от радиатори-Вход котел, ще е отворено до заданието. Конденз, та Майка плаче.
През Май може и да се случи нещо по хубаво.
Малко назад му дадохме схема. Филма даде принципната, която е масово показана в Гугъл.
ves-ko - специалист
пон окт 19, 2020 9:26 pmfbr написа:
Не май, а напълно съм прав. Да, не е най-добрият вариант, но определено работи и то прилично добре.
ЕДИТ: просто съм му дал най-бързото и лесно решение. Останалото е преправяне с няколко ППР заварки и би било по-добре, но той явно просто не иска да слуша (чете).
Изпробвано е.
На снимката помпата подава нагоре и си поддържа стабилно зададената температура. Регулира се от 40 ᵒС до 75 ᵒС.
Нарочно съм го снимал така, че да се вижда 'рисунката' на стрелките.

Прикачен файл:
20201019_173001.jpg
Последна промяна от ves-ko на пон окт 19, 2020 9:54 pm, променено общо 1 път.
пон окт 19, 2020 9:46 pmves-ko написа:
пон окт 19, 2020 9:26 pmfbr написа:
Не май, а напълно съм прав. Да, не е най-добрият вариант, но определено работи и то прилично добре.
Изпробвано е.
На снимката помпата подава нагоре и си поддържа стабилно зададената температура. Регулира се от 40 ᵒС до 75 ᵒС.
Нарочно съм го снимал така, че да се вижда 'рисунката' на стрелките.

20201019_173001.jpg
Тук виждам, че помпата дърпа от серпентина, вероятно бойлер. Не е на подаваща линия.
Другата линия, която е свързана с вентила, от къде идва? Котел, източник???
ves-ko - специалист
пон окт 19, 2020 9:50 pmТрифон П.Трифонов написа:
Тук виждам, че помпата дърпа от серпентина, вероятно бойлер. Не е на подаваща линия.
Другата линия, която е свързана с вентила, от къде идва? Котел, източник???
от долу на вентила постъпва водата от горната част на буфера. от страни влиза връщащата от радиаторите, а остатъка отива в долната част на буфера.
няма серпентини.
подаващата линия е нагоре след помпата.

По правило този вентил трябваше да е на връщащата линия, за да разпределя към буфера и към помпата, но картинката (при мен) става малко по-сложна и не ми достига височина за да я събера. За това прибягнах до това решение. Наопаки малко, но работи.
  • 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 46

Тема "Избор на термостатичен трипътен вентил за котел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: