• 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 228
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kaptagona - специалист
3 часа работа на 5та степен при 63 гр. на водата и 24гр. на стаята 1850 об. на вентилатора и 102градуса. Сега работи 15 минути на 1ва. и показва 83гр. и 1380об.
bmahob - майстор
Ама ти си с 15кв нали
kaptagona - специалист
Да с 15 киловатова съм.
bmahob - майстор
Еми ти на 5 като мощност в киловати си като моята на 3та :-D
kaptagona - специалист
[quote="bmahob"]Еми ти на 5 като мощност в киловати си като моята на 3та Демек е слаба ли. И ако е така кои настроики да пипам.
chipko - специалист
Kaptagona, идеална си ти е каминката, няма смисъл да пипаш мощностите. Ако е 15kW това ще рече, че на 5-та при доста силно горене отделя около 15kW топлинна енергия (от самата печка и през водната риза сумарно). Колкото и да я увеличаваш самия въздушен поток и количеството на подадените пелети няма как да постигнеш това което една 21kW камина произвежда на 5-та степен.

Моята е 21kW, но помолих малко да ми занижат мощностите като ми я инсталираха (то зависи и от калоричността на пелетите) и ми казаха, че ми я оставят на около 17kW-18kW на най-мощното горене, защото в моя случай на отопляем обем ми е достатъчно.
kaptagona - специалист
А не пипам нищо. Тя си е със заводските настроики.Само съм направил load pelet -2 като даже и незнам за какво точно е това.Гледам че на някои е -5 на някои -3.
bmahob - майстор
kaptagona написа:
А не пипам нищо. Тя си е със заводските настроики.Само съм направил load pelet -2 като даже и незнам за какво точно е това.Гледам че на някои е -5 на някои -3.
Оххххх шъ ме уморите :? Нали съм обяснил идеята на Load Pellet ......................
Chpiko я каже пак мощностите спрямо въдуха на 5те степени :-D
chipko - специалист
bmahob написа:
Chpiko я каже пак мощностите спрямо вдуха на 5те степени :-D
А, те моите вече не са такива :lol:
всеки ден се менят :D
bmahob - майстор
Колеги с коммо21 някой имал ли такова стъкло?

Прикачен файл

IMG_20171202_180629.jpg
  • 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 228

Тема "Настройка на пелетна камина Алфа плам 21" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: