Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Ш ш ш ш :wink: до 1 гонят зададената котелна вода :wink: и ако не я достигат -си вдигат мощността :-D .Каквото и да си говорим , утре ще се монтират поне 10 пелетни устройства от кол и въже майстори -които никога не са чели тук и какво от това , кой го е еня за +совете на торча и грейко да речем :? .
n.ganev - майстор
Дотук никой не написа, дори и Красен - как работи TORCHа при сигнал от стаен термостат?
n.ganev - майстор
plastkomfort написа:
TORCH като запали и тръгва от минимална мощност и качва като преценява дали да се изпържи на мкс или да се укроти.
При другите горелки мисля че стартират на макс и след това намалят.
Тук въобще не си прав! Мога да ти докажа , че дори Феролито стартира на мин, следтова преминава на 2-ра степен и дори да е настроена на 5-та степен, ако е необходимо преминава отново на първа степен и продължава да работи на 1-ва степен до получаване на сигнал от стаен термостат или Ткотел.
n.ganev - майстор
rosso666 написа:
Искам да попитам кое определя горелката колко кловата мощност може да искара???Демек кое определя максималната и минималната мощност на една пелетна горелка????? Кои са факторите..... големината на горивната скара големината (мощността) на вентилатора,диаметъра на шнека???? просто не мога да проумея как се определя мин и макс мощност на горелките.
Настройки на горелка, баланс на системата и помощ от съфорумници.
rosso666 - специалист
Ами интересно ми е как някои горелки са фиксирани :-от 10 до 25kw; от 5 до 20; от 15 до 30kw. а дгруги горелки са "по-широкоскроени "от 3 до 30 от 5до 40.Любопитно ми е кое точно определя възможностите на горелката
иначе помощт от колегите никога не ми е липсвала
поздрави
LazarGanev - "Велик майстор"
Производителят ги фиксира тези ограничения Россо. Уважаващите себе си производители не препоръчват горелката да работи с мощност по-ниска от 25-30% от номиналната (разбирай максималната), тъй като оттам надолу рязко се влошава КПД. Това са закони на физиката, някои се опитват да не ги спазват. Например ако ще си купуваш ТИР и единия производител ти препоръчва да носиш товари от 8 до 24 тона, а другия те уверява, че можеш да го ползваш за товари от 500кг до 30 тона, ти на кого ще повярваш - на този, който ти гали ухото или ще заложиш на разума :?: ?
filmatoplo - майстор
Колегата с торча лъже , тези 2 киловата мощност , Не са в режим работа , ами са режим изчакване , че грейко в режим изчакване може и на 1 клв да работи :lol: тоест това не е работа на горелката а тлеене , така е при торча , айде като сте много отворени и баламосвате хората -ми покажете клип с работа на торча на 2 киловата , ама ако е изчакване -се скривате и повече не пишете глупости.
fox_vt - майстор
Ххаахха ама че сте забавни :-D филме графиката не я ли видя.При два киловата пламъка е съвсем малък нормално е.Тези два киловата покриват моментните нужди на системата тоест 2 киловата се губят някъде-дали през изолацията дали за доподгряване на бойлера,толкова и трябва и котела работи на толкова.В четвъртък температурата ще падне от 23 на 4-5 градуса котела автоматично ще си премине към по високи киловати ако е нужно.И какъв е проблема ако котела се управлява по температура?И пак да го кажа най доброто контролиране на енергията е всяка стая за себе си,освен ако не става въпрос за обществена сграда.Мисля че говорим за домашни системи.Торч не работи със стаен термостат няма нужда той покрива индивидуалните разходи от всяко помещение поотделно.И всички термоглави да затворят (това съответсва на пълно затопляне от стайния ви термостат) той си намалява мощноста и ако се наложи гаси.Споменахме ли че запалката е под 200 вата :-D

Лазаре кой е твърдял че КПД то е еднакво при целия диапазон :?: Нормално е да е по ниско във ниските мощности и това е така при всички котли.
filmatoplo - майстор
Споменахме ли че запалката на Грейко е 120 вата , и че и той работи без стаен термостат само по термоглави , и ако се свърже на лаптоп ще има такава графика като твоята :wink: .
vrangelov - специалист
LazarGanev написа:
Производителят ги фиксира тези ограничения Россо. Уважаващите себе си производители не препоръчват горелката да работи с мощност по-ниска от 25-30% от номиналната (разбирай максималната), тъй като оттам надолу рязко се влошава КПД. Това са закони на физиката, някои се опитват да не ги спазват. Например ако ще си купуваш ТИР и единия производител ти препоръчва да носиш товари от 8 до 24 тона, а другия те уверява, че можеш да го ползваш за товари от 500кг до 30 тона, ти на кого ще повярваш - на този, който ти гали ухото или ще заложиш на разума :?: ?
Виж какво съм писал тук! Уважаващите себе си производители не подвеждат клиентите си, че горелката им ще има 140%КПД. Тук един 4 пъти по-скъп котел прави 4,4kWh от килограм пелети, а Greyko 7kWh.
filmatoplo написа:
Колегата с торча лъже , тези 2 киловата мощност , Не са в режим работа , ами са режим изчакване , че грейко в режим изчакване може и на 1 клв да работи :lol: тоест това не е работа на горелката а тлеене , така е при торча , айде като сте много отворени и баламосвате хората -ми покажете клип с работа на торча на 2 киловата , ама ако е изчакване -се скривате и повече не пишете глупости.
Както LazarGanev написа, при мощност под 30% от номиналната горелките изгарят пелетите неефективно. Не смяташ ли, че този режим на изчакване, който казваш е 1 kW не е едно прахосване на пелети. Същото важи и за Torch.
filmatoplo написа:
Споменахме ли че запалката на Грейко е 120 вата , и че и той работи без стаен термостат само по термоглави , и ако се свърже на лаптоп ще има такава графика като твоята :wink: .
Давай я, да я видим, защото вече като прочета Greyko и си представям "ако"

P.S. Заменил съм kW с kWh, където съм бил сбъркал.
Последна промяна от vrangelov на пет окт 24, 2014 1:38 pm, променено общо 1 път.

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: