Най - вълнуващия въпрос зимно време.
lusynik - специалист
И при мен клапата е премахната.На нейно място имам термометър за димните газове.Клапата за третия ход е постоянно затворена.С Bosch Junkers съм.
judas - специалист
DimitarD написа:
Редовно ми се случваше през ноември. Последно като се опуших, викнах коминочистач, след което нямам никакви забележки.
Комина не беше чистен 3 години.
Коминът е чист, но имаше доста налепи по стените на котела. След основно почистване работи добре. Обаче как смърдят пелетите в бункера, отврат!
Стоян Петришки - специалист
Здравеите, постигнатите максимално високи стоиности на луксомера (180-186) може ли да се смята за добра настроика на горене?
turbolator - помощник
stojan83 написа:
Здравеите, постигнатите максимално високи стоиности на луксомера (180-186) може ли да се смята за добра настроика на горене?
Би трябвало да е така,колкото е по осветено ,пламъка е по силен и логично горенето да е най добро.При при работа на пълна мощност на горелката и по студено време съм достигал 188-189.
n.ganev - майстор
Гледай ОГЪНЯ и да не преливат въглени.
sorryn - помощник
n.ganev написа:
Гледай ОГЪНЯ и да не преливат въглени.
+1
masterpit - специалист
DimitarD написа:
Образува се не от стоене в suspend, а от прахта която попада и изгаря там.
Да за жалост точно така се оказа и при мен. Тази година в чувалите със слънчогледови пелети има страшно много прах от занижен контрол при пакетирането. Видях едни как метат върху циметова плоча и пълнят чували. Миналата година пак имаше, но сега, като изсипвам чувала в бункера се вдига прах, като пушек. Ще опитам да обезпраша един чувал слънчогледова люспа за да видим какво ще се стане. Според мен ще изчезнат и налепите и шлаката, която се образува при слепване на частиците от температурни колебания в горивната камера или просто от високата температура. Давайте идеи за обезпрашаване.
ПС Може ли някой да ми препоръча прахосмукачка и как да й вкараме накрайника в пепелника. Дали ще може да се конфигурира в Hardware менюто, като Cleaner Motor?
DimitarD - специалист
Време е да се похваля :rock:

След петдневна борба успях да свържа горелката с компютъра през RS232 to WiFi. Сега вече имам достъп и пълен контрол както върху горелката така и върху стайната температура от всякъде където има 3G или WiFi, без лаптоп в котелното :)
Хубавото е че "желязото" се захранва от 5V и спирането/пускането на тока не създава опасност от изгаряне на контролера или желязото /пробвано е/.

Всичко това се случи с безкористната и компетентна помощ която получих от Evgeniy. Адски съм му задължен :prayer:

filmatoplo написа:
Мой приятел свърза компютъра към горелката, излезнаха там екраните но не съм сигурен дали се получи понеже не видях страницата за настройките и не видях диаграма.
Така и не разбрах причината да изчезнеш... не че си длъжен да даваш обяснение, но честно да ти кажа липсваш

masterpit написа:
Давайте идеи за обезпрашаване.
ПС Може ли някой да ми препоръча прахосмукачка и как да й вкараме накрайника в пепелника. Дали ще може да се конфигурира в Hardware менюто, като Cleaner Motor?
masterpit,
Имам останали около 800кг обезпрашени слънчогледови пелети /пресяти/, в момента в който достигнат края на малкия шнек са си пуснали отново прахта по дългия си път от бункера. :? Може би сито трябва да има в началото на малкия шнек, а под него нещо като чекмедже да се събира прашилката.
civ.gab - напреднал
[quote="DimitarD"]Време е да се похваля :rock:

След петдневна борба успях да свържа горелката с компютъра през RS232 to WiFi. Сега вече имам достъп и пълен контрол както върху горелката така и върху стайната температура от всякъде където има 3G или WiFi, без лаптоп в котелното :)
Хубавото е че "желязото" се захранва от 5V и спирането/пускането на тока не създава опасност от изгаряне на контролера или желязото /пробвано
Всичко това се случи с безкористната и компетентна помощ която получих от Evgeniy. Адски съм му задължен

Сподели какво точно "желязо" си купил и какви са тънкостите при свързването. Може ли по този начин да записва какви ги е вършила горелката цял ден примерно
Аз имам един проблем,който не знам как да го реша. Графиката ,която показва по часове в какви режими работи предполагам взима от status.dat ,но като се пробвам да го отворя с текстов редактор и излиза на маймуница. Някой знае ли къде бъркам .Ето това ми излиза:
Изображение

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: