Най - вълнуващия въпрос зимно време.
alex_serviz - специалист
Ако си настроил мониторинга да прави записи ( чрез добавяне на два реда в инициализиращия файл, описано е в ръководството ), в последствие отваряш записаните файлове с Ексел.
masterpit - специалист
neutron написа:
Аз имам един проблем
Не се опитвай да отваряш DAT файла той е за програмата. На теб ти трябва да отвориш CSV файла като му дадеш с десен бутон отвори със и му посочиш или excel или notepad
Благодаря за помоща
:)
Подкарах го.. то си пише в ПДФа ама аз все бързам

общо взето, някой друг ако се сблъска с този проблем и е неразбрал като мен NPBC_Monitor.ini трябва да изглежда горе-долу така:

[MAIN]
INTERFACE=0
COM_PORT=COM1
CSV_EXPORT=1
CSV_EXPORT_ALL=1

[HARDWARE]
FEEDER_CAPACITY=18
milo65 - специалист
geniya написа:
Сложих диска от шмиргела, пък да видим дали ще има файда.Засега е монтиран на шпилка ф8 окачена през отвор на кривата плоча.

Geniya, усети ли промяна с диска? Подготвил съм шпилка ф12 неръждаема, и диск 200/20/20, гайки и шайби неръждаеми, измислих и закрепването, но все пак се колебая...
judas - специалист
geniya написа:
Сложих диска от шмиргела, пък да видим дали ще има файда.Засега е монтиран на шпилка ф8 окачена през отвор на кривата плоча.
Преди пет дни и аз сложих диск от шмиргел, но се сцепи на две. Може би не е бил това, което трябва.
milo65 - специалист
judas написа:
geniya написа:
Преди пет дни и аз сложих диск от шмиргел, но се сцепи на две. Може би не е бил това, което трябва.
Е това е неприятен факт, тогава какъв ли трябва да бъде точно...
filmatoplo - майстор
Диск от шмиргел ли :? става и с парче от совалка, но нямам налично. :lol:
bai_bradyra - специалист
civ.gab написа:
Време е да се похваля :rock:

След петдневна борба успях да свържа горелката с компютъра през RS232 to WiFi. Сега вече имам достъп и пълен контрол както върху горелката така и върху стайната температура от всякъде където има 3G или WiFi, без лаптоп в котелното :)
Хубавото е че "желязото" се захранва от 5V и спирането/пускането на тока не създава опасност от изгаряне на контролера или желязото /пробвано
Всичко това се случи с безкористната и компетентна помощ която получих от Evgeniy. Адски съм му задължен

Сподели какво точно "желязо" си купил и какви са тънкостите при свързването. Може ли по този начин да записва какви ги е вършила горелката цял ден примерно
... и снимки моля.. :lol: обясни го просто като за прости, та да се разберем ( по ББПП)
geniya - специалист
milo65 написа:
geniya написа:

Geniya, усети ли промяна с диска? Подготвил съм шпилка ф12 неръждаема, и диск 200/20/20, гайки и шайби неръждаеми, измислих и закрепването, но все пак се колебая...
Усетих, праха който полепваше по глидерите на Виадруса и се наслояваше между кривата плоча и горната врата намаля значително.В смисъл не е изчезнал напълно, но намаля много.Долу в пепелника се събира вече двойно повече от преди, при еднакво количество изгорели пелети.Разхода иначе е същия няма разлика.
judas - специалист
geniya написа:
Усетих, праха който полепваше по глидерите на Виадруса и се наслояваше между кривата плоча и горната врата намаля значително.В смисъл не е изчезнал напълно, но намаля много.Долу в пепелника се събира вече двойно повече от преди, при еднакво количество изгорели пелети.Разхода иначе е същия, няма разлика.
Кажи какъв диск си сложил, явно не е обикновен шмиргелов диск, или...

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: