Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bibobore - специалист
Липсата на вентилатор. Айде и да ми е пълна програмата, щото не мога да го наглася да гори като хората от най- долния кюнец започна да капе конденз.
пон ное 02, 2020 8:57 pmbibobore написа:
Липсата на вентилатор. Айде и да ми е пълна програмата, щото не мога да го наглася да гори като хората от най- долния кюнец започна да капе конденз.
Не е липсата на вентилатор. Зап. ком. е.
Минавай на горене по график! Да гори яко!

Тая година пациентите са откровени за конденза. До тук поне трима.
Старите излязоха корави, същи партизани.
bibobore - специалист
Нищо не разбрах от написаното. Нито съм техник нито претендирам да съм такъв. Както и нямам никакви технически познания. Виждам че при вентилатор под 20 това чудо се включва непрекъснато. Над 20 си работи. Извода за мен е вентилатор под 20 задейства тоя вакум сензор. Ако я накарам да гори по-силно достига бързо зададена температура и гасне. Взех си камината с идеята че горенето е автоматизирано, доколкото е възможно но това е пълен абсурд. Айде дай акъл кво да го правя тоя комин? Ако не теглил има вентилатор. Ок. Ама ако тегли много? Клапа трябвало. Но пък тя трябвало да бъде специална и на специално място. Еми аз откъде да ги знам тия работи? Сега съм се набутал с нещо, което не работи като хората и нямам никаква вина. Затова питам.
Филма ти обясни толкова добре за вакуума, че повече няма накъде.
Съвет или обяснение от Лазар ако не приемаш- ми оправяй се!
Не можеш да сравняваш тази със старата си помпа.
Запитай се след час работа какво се случва в къщата. Нали тогава започва да ти шуми помпата?! А преди, с печката на дърва, имаше ли термоглави?
Уникален случай!
Увеличи вентилатора! Не прави вакуум. Колко да ти е добър комина, освен ако дядо Коледа не влиза без да се изцапа?!
bibobore - специалист
Как да увелича вентилатора като всичко изгаря за отрицателно време????? Ако искам да не гасне повече пелети. Тогава пък вдига темперетура и пак гасне. Сега разбираш ли?За последния час е била на вентилатор 5 и гори СЪС огън. Кажи ми сега къде да го увелича. И пак си идваме на приказката за регулатора на тяга, който пък не е хубаво да е в стаята. И съвет не съм отказал от никого. Просто вече съм вбесен. Извинявам се за което на всички.
Последна промяна от bibobore на пон ное 02, 2020 9:45 pm, променено общо 1 път.
auubau - напреднал
Не си се набутал,а инсталатора е .... мн. добър ... търговец. Г-н Трифонов казва, че ти е запушен комина, защото лошото горене е предизвикало натрупване на неизгоряло гориво. Г-н Филма каза, че вакуумсензора регистрира прекалено ниска "тяга", която е най-просто казано съвкупност от тягата на вентилатора и тягата на комина. Ти настройваш ниска скорост на вентилатора, защото горивото се изчерпва в кошницата преди следващата доза - така ли е? Ако е така, значи нещо бъркаш с настройването на горивото. 10-ка ли беше камината? Иглолистни?
Писали сте докато напиша, но го поствам.
Ами, след кратка справка в досието ти, имаш камина 16 киловата, с която грееш 80 квадрата. Мощничка иде за твоят дом. Коги си я купувал, нямаше десетка, ма да беше нещо друго избрал.
Вече ти писах- работа по график и да има интензивен огинь. Я го, вчера и днес, припалвам за по няколко часа.
bibobore - специалист
пон ное 02, 2020 9:41 pmauubau написа:
Не си се набутал,а инсталатора е .... мн. добър ... търговец. Г-н Трифонов казва, че ти е запушен комина, защото лошото горене е предизвикало натрупване на неизгоряло гориво. Г-н Филма каза, че вакуумсензора регистрира прекалено ниска "тяга", която е най-просто казано съвкупност от тягата на вентилатора и тягата на комина. Ти настройваш ниска скорост на вентилатора, защото горивото се изчерпва в кошницата преди следващата доза - така ли е? Ако е така, значи нещо бъркаш с настройването на горивото. 10-ка ли беше камината? Иглолистни?
Писали сте докато напиша, но го поствам.
10 kw е. Пелети-иглолистни.Дозите на Р2 и Р3 са разделени. На едната имам 7 киловата на другата 4.7. Водата е на 60 градуса. Ако сложа вентилатор над 25 всичко изгаря преди следващото подаване. За да го избегна или увеличавам подаване на пелети или намалявам времето. Но пък тогава мощноста се качва и гасне. И така се въртя в кръг. Освен да сложа в кухнята един радиатор да може и той малко да тегли. Друго не виждам какво да направя. Комина не е запушен- просто си тегли много.
Още веднъж се извинявам за острия тон, но моля да ми влезете и на мен в положението. Вие нямате никаква вина.
Последна промяна от bibobore на пон ное 02, 2020 10:02 pm, променено общо 1 път.
Не твърдя, че му е запушен комина, а отговарям на "гатанката" на Филма.
Заблудил съм се, явно си мислел да купуваш 16ка, през 2017г.
Тая 10ка ти е перфектна за отопляемата площ, но днес не си имал нужда от 4-5 киловата, та затова ще гасне- нормално е.
Днес същата площ се топлеше от два слънчеви колектора (1.5-2 киловата моментна мощност), а ти се чудиш защо ти гасне камината. Направи си я да гори добре и нека гасне- още не е толкова студено.
Ако имаш прекомерна тяга от комина, то тя ще е достатъчна за да създава подналягане в камерата.
auubau - напреднал
Консумацията на топлина ти е малко. Ако смяташ, че няма накъде да увеличиш консумацията топлиш по график (на периоди) както ти казаха. Аз също я паля вечер и рано сутринта с таймерите. Като се наложи да отоплявам и неизползваема за момента стая, за да не ми се гаси камината заради превишена температура. Увеличи си темп. на водата още, поне на 65. Ако искаш ще ти снимам моите настройки за намалената ми от 16-ка на 10-ка кошница, ще ги сложиш на Гориво 4 примерно и ще пробваш. Обаче няма ли накъде да отиде топлината пак ще си гасне.

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: