Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bibobore - специалист
вт ное 03, 2020 6:35 pmMcl написа:
При мен до сега не са заставали пелети там. А утре ще измеря моя луфт ,че сега гори камината.
В бункера има и натрошени пелети. Когато са малки парченцата се завират там или понякога попада и голямо. Ако са накриво даже избутват падащите настрани. Но това може да се преживее. Страх ме само да не се запалят там. Има ли такава възможност?
Mcl - специалист
вт ное 03, 2020 6:44 pmbibobore написа:
вт ное 03, 2020 6:35 pmMcl написа:
При мен до сега не са заставали пелети там. А утре ще измеря моя луфт ,че сега гори камината.
В бункера има и натрошени пелети. Когато са малки парченцата се завират там или понякога попада и голямо. Ако са накриво даже избутват падащите настрани. Но това може да се преживее. Страх ме само да не се запалят там. Има ли такава възможност?
Ами тук специалистите трябва да кажат, при мен до сега не се е случвало. И като гледам моят луфт мисля ,че не е толкова голям. А кошницата прилепва ли плътно до ламарината.
bibobore - специалист
До коя точно ламарина? Ако е тази която при теб липсва -да прилепва. Но и там отпред пак мога да вкарам отверката. Но това нещо като топлинен щит да го нарека , не прилепва плътно за ризата на камината. То от там идва тоя луфт. Горния и долния край нямат извивки и си стърчат.
Та пак да питам може ли ако там останат пелети да се запалят? Падащите вероятно ще ги угасят , но това не се ли явява предпоставка за авария?
tachman - специалист
.
Последна промяна от tachman на вт ное 03, 2020 7:44 pm, променено общо 1 път.
tachman - специалист
вт ное 03, 2020 6:53 pmbibobore написа:
До коя точно ламарина? Ако е тази която при теб липсва -да прилепва. Но и там отпред пак мога да вкарам отверката. Но това нещо като топлинен щи

Могат да се запалят!
Авария - не, няма какво да се случи!
Но това е недомислица или лоша изработка, както повечето неща родно производство!
За съжаление!
Антон С. - специалист
вт ное 03, 2020 6:30 pmfilmatoplo написа:
Гледайте хубаво ,в камерата е поставена пред ризата друга ламарина ,явно да не удря директно по нея пламъка ,бях чул за прегаряне там.Няма лошо ,но нововъведенията трябва да са за по добро -без да правят проблеми .Как беше -проба грешка ,ето има грешка -оправяйте я.Аз не искам лош продукт .
Това прегаряне нещо не ме кефи. При мен го има и при долните заварки на камерата , както и над тях ( на около 5 см ) където се събират изхвърчелите неизторяли пелети, в луфта между стените и пепелника. Надявам се 4те милиметра да издържат достатъчно дълго.
Антон С. - специалист
вт ное 03, 2020 6:16 pmslaviyakov написа:
Моята кошница и горивна камера е по различна
Слави, това черното, от ляво над пепелника, какво е? Нагар, или...?
slaviyakov - специалист
вт ное 03, 2020 9:09 pmАнтон С. написа:
вт ное 03, 2020 6:16 pmslaviyakov написа:
Моята кошница и горивна камера е по различна
Слави, това черното, от ляво над пепелника, какво е? Нагар, или...?
Нагар е, не съм го изтъргал хубаво
Антон С. - специалист
вт ное 03, 2020 7:42 pmtachman написа:
Но това е недомислица или лоша изработка, както повечето неща родно производство!
За съжаление!
Не е по темата, но вчера или онзи ден, гледах един репортаж, в който представяха текущата лудница в САЩ или по-точно, как са се променили продажбите на оръжия там откак действа тази пропаганда ковид. Знаеш ли кое споменаха като най-продавано оръжие? Автомат произведен в Бъргария :shock: Същисах се... Ама в новините колко истини да чуеш :lol:
вт ное 03, 2020 10:17 pmАнтон С. написа:
вт ное 03, 2020 7:42 pmtachman написа:
За съжаление!
Не е по темата, но вчера или онзи ден, гледах един репортаж, в който представяха текущата лудница в САЩ или по-точно, как са се променили продажбите на оръжия там откак действа тази пропаганда ковид. Знаеш ли кое споменаха като най-продавано оръжие? Автомат произведен в Бъргария :shock: Същисах се... Ама в новините колко истини да чуеш :lol:
Тонка, 'фтомат, ма произведен преди 89та.

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: