LazarGanev написа:vrangelov написа:Номиналната не при всички горелки съвпада с максималната, нали! Ако предположим, че максималната е 30kW, а номиналната 20kW, Тогава можем да приемем, че под 5kW и над 22-24kW ще работи неефикасно.Я дай един пример за такъв котел, че аз пак май съм изостанал нещо![]()
.
Това, както се подразбира от "ако предположим" е предположение. Докато от Greyko не предоставят някакви данни, можем само да предполагаме и да търсим логиката в нещата.
Все пак съм изровил нещо.
Заповядай! >>>DakonERA<<<
Предполагам, че като представител, това което пише вътре го знаеш наизуст. На другите едва ли ще им се ровят толкова страници, затова ще си позволя да извадя само нужното.
Цитат:
"Не се препоръчва продължителна експлоатация на съоръжението при топлинна мощност по-ниска от минималната, посочена в Таблица 3.1, тъй като такива режими на работа не са ефективни и икономични;"
" да не се увеличава топлинната мощност на горелката над номиналната за системата, защото в такива режими нейната ефективност и надеждност са намалени и има възможност за превишаване на топлинното натоварване на отделни модули и детайли, поради което е възможно да се стигне до аварийни ситуации и термични деформации;"
В таблица 3.1 са дадени параметрите на ERATO GP20+/25 и ERATO GP20+/32 срещу Диапазон на регулиране на
топлинната мощност с мярка kW е записано 7.5 – 25 и 9 - 30.
Пак да попитам. Ако средно от един килограм пелети с топлинна стойност 4,8kWh/kg получа 3,3kWh на топломера(КПД по-малко от 70%), дали това ще е достатъчно да направя рекламация и да извикам техниците да си отстранят повредата или като дойдат и видят, че горелката гори нормално, въпреки ниската ефективност, ще ми кажат, че всичко е наред. Въобще как са урегулирани рекламациите в договора за покупко-продажба?
Колега fbr, прав си! Ще си редактирам постовете, колкото е възможно назад.
Поздрави