Най - вълнуващия въпрос зимно време.
milo65 - специалист
Колеги, дали ще стане с готварски термометър, който е до 300 градуса със сонда дълга 15 см. и 3мм. дебела, да измеря температурата на димните газове на изхода? И как да го направя...- пробивам кюнеца в средата на какво разстояние от от изхода на котела?/после няма ли да пропушва оттам?/
DimitarD - специалист
milo65 написа:
Колеги, дали ще стане с готварски термометър, който е до 300 градуса със сонда дълга 15 см. и 3мм. дебела, да измеря температурата на димните газове на изхода? И как да го направя...- пробивам кюнеца в средата на какво разстояние от от изхода на котела?/после няма ли да пропушва оттам?/

Два месеца бях с такъв, без никакви проблеми. Махнах го защото си купих цифров с термодвойка, днес го монтирах и разширих отвора на 6мм. Имай предвид че не трябва да е монтиран вертикално, а под ъгъл. Нямал съм пропушване.

На готварския ми бях пригодил патрон от 3мм тръба за да го предпазва в кюнеца. Моя е на 10см от котела.
milo65 - специалист
DimitarD написа:
milo65 написа:

Два месеца бях с такъв, без никакви проблеми. Махнах го защото си купих цифров с термодвойка, днес го монтирах и разширих отвора на 6мм. Имай предвид че не трябва да е монтиран вертикално, а под ъгъл. Нямал съм пропушване.

На готварския ми бях пригодил патрон от 3мм тръба за да го предпазва в кюнеца. Моя е на 10см от котела.

Благодаря ти! А би ли казал нещо за дигиталния...марка, цена, защото и аз търсих но нищо не открих..
димитар кисиов - специалист
Отношението към горелките в категория - "мерцедеса на горелките" трябва да е като към капризен дизелов двигател.
как този капризен двигател се справя с различни видове пелети вие оспявате ли да го настройте одачно
димитар кисиов - специалист
stojan83 написа:
Здравеите вече имам и трипътен вентил на системата и нещата се подоряват вече отстраних студената вода която влизаше в котела . Сега е ред на радиаторите (алуминиеви H600 хелиос имам 90 глидера ). Както сигурно сте чели системата ми е преоразмерена ЯКО, като разгледах монтажа на радиаторите установих че мога да се раздела със 16-17 ребра, при това положение ще ги направа по 1 глидер на квадратен метър, от вас знам че и това е много но монтажните планки не ми позволяват да ги намаля още. По груби сметки ще де разделя със около 3 киловата мошност. Има ли смисъл да се премахнат излишните глидери и заслужава ли си труда? БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО
щом питаш вече си планирал намаляването на радиаторите трябва да имаш предвид че преоразмерен радиатор с термо глава е доста по студен от стандартния това по добре ли ще е за детето и какво ще направим с останалите глидери
judas - специалист
milo65 написа:
Благодаря ти! А би ли казал нещо за дигиталния...марка, цена, защото и аз търсих но нищо не открих..
Здрасти, аз имам контролерче с термосъпротивление Pt100, подарявам ти го. Само дето мери до 200°С, повече не може.
filmatoplo - майстор
Сефте чувам някой да маха глидери че са излишни, е има майстори които за пари ще я свършат тази работа.
achmonek - специалист
димитар кисиов написа:
stojan83 написа:
Здравеите вече имам и трипътен вентил на системата и нещата се подоряват вече отстраних студената вода която влизаше в котела . Сега е ред на радиаторите (алуминиеви H600 хелиос имам 90 глидера ). Както сигурно сте чели системата ми е преоразмерена ЯКО, като разгледах монтажа на радиаторите установих че мога да се раздела със 16-17 ребра, при това положение ще ги направа по 1 глидер на квадратен метър, от вас знам че и това е много но монтажните планки не ми позволяват да ги намаля още. По груби сметки ще де разделя със около 3 киловата мошност. Има ли смисъл да се премахнат излишните глидери и заслужава ли си труда? БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО
щом питаш вече си планирал намаляването на радиаторите трябва да имаш предвид че преоразмерен радиатор с термо глава е доста по студен от стандартния това по добре ли ще е за детето и какво ще направим с останалите глидери
Щом имаш термоглави не си отваряй рана на г..а. Нищо не пречи, че радиаторите отдават по голяма мощност от необходимата. Та нали затова са термоглавите - като се достигне желаната температура да затворят радиатора. С радиатори с по малка мощност (ако ги намалиш) това достигане на Т ще става по бавно, а ако ги оставиш така - по бързо. При всички положения няма да имаш разлика в разхода (заради термоглавите). Ще имаш по голямо бързодействие така както са сега (ако все пак се усети). НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙ С ГЛУПОСТИ!
Стоян Петришки - специалист
filmatoplo написа:
Сефте чувам някой да маха глидери че са излишни, е има майстори които за пари ще я свършат тази работа.
маистори мойе и да има ама в моя случаи ако се наложи ще си ги махна сам а парите :partyman: :partyman: :partyman:
filmatoplo - майстор
За 25 г не съм намалял глидери, по скоро съм увеличавал, въпреки че в повечето случаи оразмерявам достатъчно. :wink: Утре като застудее нали ще трябва нещо да топли в стаите. Да и аз пия едни пари спестени от майстори за -ел,веика,боядисване, терикот, изолация, електрозаварки,стругарски, арматура, кофраж, тук там дърводелски и др, е мое ли да праим всьо. :partyman:
Последна промяна от filmatoplo на пон дек 21, 2015 6:05 pm, променено общо 2 пъти.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: