Колеги, дали ще стане с готварски термометър, който е до 300 градуса със сонда дълга 15 см. и 3мм. дебела, да измеря температурата на димните газове на изхода? И как да го направя...- пробивам кюнеца в средата на какво разстояние от от изхода на котела?/после няма ли да пропушва оттам?/
milo65 написа:Колеги, дали ще стане с готварски термометър, който е до 300 градуса със сонда дълга 15 см. и 3мм. дебела, да измеря температурата на димните газове на изхода? И как да го направя...- пробивам кюнеца в средата на какво разстояние от от изхода на котела?/после няма ли да пропушва оттам?/
Два месеца бях с такъв, без никакви проблеми. Махнах го защото си купих цифров с термодвойка, днес го монтирах и разширих отвора на 6мм. Имай предвид че не трябва да е монтиран вертикално, а под ъгъл. Нямал съм пропушване.
На готварския ми бях пригодил патрон от 3мм тръба за да го предпазва в кюнеца. Моя е на 10см от котела.