• 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 66
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
2v6 - майстор
tgv написа:
Благодаря за съвета,вече имам отправна точка. Още повече че ако компресора е с външен двигател той по всяка вероятност ще е правотоков на 12-14волта. Дано не греша, но така или иначе този въпрос ще бъде изяснен до няколко дни.
Идеално!!!
Освен другите ми въпроси се сещам за още един - знаеш ли какво означава КПД на двигател?
tgv - специалист
Помолих за за малко търпение ,а сега Моля за повече. Нали става дума за консултация а не да отговарям на неясно формулирани въпроси. Все пак ще отговоря общо; оборотите се регулират честотно чрез инвертор като функция на мощноста. Толковал за КПД-то, повече в раздел Електротехника. Ако бях практически подготвен нямаше да досаждам и да Ви развалям спокойствието.
Извинявам се за тона но не желая да теоретизираме излишно нещата преди да се е избистрила основната идея.
2v6 - майстор
tgv написа:
Помолих за за малко търпение ,а сега Моля за повече. Нали става дума за консултация а не да отговарям на неясно формулирани въпроси. Все пак ще отговоря общо; оборотите се регулират честотно чрез инвертор като функция на мощноста. Толковал за КПД-то, повече в раздел Електротехника. Ако бях практически подготвен нямаше да досаждам и да Ви развалям спокойствието.
Извинявам се за тона но не желая да теоретизираме излишно нещата преди да се е избистрила основната идея.
Аз не виждам да си досаждал на някого, още по-малко да си нарушил нечие спокойствие :) Напротив - добре е да има за какво да се обсъжда :!:

За да ти се даде правилна консултация е необходимо да се знае за какво :idea:
Въпросите към теб са за да се изясни точно какво ти е ясно и какво неясно - теб ти е нужна информация относно това, което не ти е ясно предполагам :)

Хайде да разберем каква ти е основната идея :?:
tgv написа:
И в двата случая идеята ми е, да постигна ефекта на инверторния климатик.
Твоя климатик взима от едната пита около 2.3 kW, компресора добавя 1.2 kW и в крайна сметка отдава на другата пита 3.5 kW.
Идеята на инверторните климатици е, когато е необходима по-ниска мощност да се намали плавно мощността на компресора.

Това ли ти е идеята :?:
tgv - специалист
Здравейте, мисля че намерих решението на моя проблем:
http://www.bitzer.de/eng/productservice/p4d/ESP-300
Като го гледам този красавец си мисля колко лесно ще се включат фотоволтаик и ветрогенератор.
А сега конкретно към 2V6.
Аз си обяснявам нещата така:
Ако примем че мощноста на компресора е 1200Вт. и неговото КПД е 7% то топлинната мощност която отива към кондензатора е 84Вт, а останалата мощност отива за компресиране на фреона. Такая че сметката според мене е следната:
Външна пита 3416Вт., + компресор 84Вт. = 3500Вт. вътрешна пита. Относно инверторните и хиперинверторните климатици, колкото е по дълбока компресията толкова е по голям коефициента на трансформация. Мисля че се използват многополюсни ел. двигатели които работят на по-високи честоти от което се получава по голяма ефективност.
2v6 - майстор
tgv написа:
Здравейте, мисля че намерих решението на моя проблем:
http://www.bitzer.de/eng/productservice/p4d/ESP-300
Като го гледам този красавец си мисля колко лесно ще се включат фотоволтаик и ветрогенератор.
А сега конкретно към 2V6.
Аз си обяснявам нещата така:
Ако примем че мощноста на компресора е 1200Вт. и неговото КПД е 7% то топлинната мощност която отива към кондензатора е 84Вт, а останалата мощност отива за компресиране на фреона. Такая че сметката според мене е следната:
Външна пита 3416Вт., + компресор 84Вт. = 3500Вт. вътрешна пита. Относно инверторните и хиперинверторните климатици, колкото е по дълбока компресията толкова е по голям коефициента на трансформация. Мисля че се използват многополюсни ел. двигатели които работят на по-високи честоти от което се получава по голяма ефективност.
И кой модел си избра :?

Числата не са толкова прости, важно е колко консумира климатика и колко отива на питата като топлина.
Та твоята идея каква беше? Да сложиш 1 kW компресор и да му намаляваш мощността ли?

Аз съм забелязал, че колкото е по-малка компресията, толкова е по-голям коефициента на трансформация :idea:
Ahmakov - специалист
От чувала с ... напипа хай големия ... Като ти кажат цената, ще предпочетеш да си напалиш огънче. Тя топлата вода е отдавна открита, че да се мъчиш да я откриеш. По добре виж какви "бани" имат хората. Намери си компресор за автомобилен климатик, това е за твоята революция, всичко друго са военни преврати, много кръв и под и никакък резултат. Дано ме разбереш правилно. Не се заяждам и няма смисъл да ме оборваш, това е моето мнение...А и сметките са ти много криви, меко казано. Нямат нищо общо с реалността. Жив и здрав, дерзай може да сполучиш.
tgv - специалист
Здравейте,
който търси ще намери, за сега това съм намерил и това съм показал , но процеса продължава и няма да се откажа лесно.
Преди да скоча в л....та искам почти всичко да съм си изяснил.
Затова търся вашите съвети.
Уважаеми 2V6 според вашата логика най добре е вместо компресор да се сложи циркулационна помпа. Но какъв ще бъде коефициента на трансформация и как би изглеждал цикъла на Карно.
Мисля че започвате да се заяждате, но не се сърдя, защото явно тук така се посрещат новобранците.
2v6 - майстор
tgv написа:
...
Уважаеми 2V6 според вашата логика най добре е вместо компресор да се сложи циркулационна помпа. Но какъв ще бъде коефициента на трансформация и как би изглеждал цикъла на Карно.
Мисля че започвате да се заяждате, но не се сърдя, защото явно тук така се посрещат новобранците.
Не съм обяснявал никаква логика :!:
Казах как работи моята термопомпа, която между другото е първата тук с измерване и показване онлайн в интернет на изходната мощност.
Чаро - Акълия
Не
tgv написа:
посрещат новобранците.
По-скоро вироглавците. :-D
Наблегни първо и основно на теория (както ти намекна 2в6) стъпи на база знания и обмисли пак нещата.
Не искам и аз да те секвам, но имай предвид, че сферата е доста обещаваща и с тенденции за голямо развитие в настояще и близко бъдеще. Заложени са огромни капитали, масиви от информация и знания за развойна дейност. Не си първия с подобна идея- вервай. Даже твоята "топла вода" я има реализирана и е доста описана в нета. Просто потърси...

п.п. по-голяма компресия- повече вложена енергия...
Защо искащ да регулираш мощността по този скъп и сложен начин?
tgv - специалист
Здравейте, не знам какво да кажа.
Обърнах се към Вас за консултация, защото, след като изчетох всичко за термопомпите в Форума, останах с впечатлението, че тук са практиците и прагматиците по въпросите свързани с термопомпите. Пуснах една идея, и вместо да получа разбиране, заваляха въпроси като че ли съм главния инжинер на ДАЙКИН.
За това съм пуснал темата на друго място, където се чувствам в свои води, и там ще можете да разтягате локуми колкото си искате.
От тук на татък ще задавам само конкретни въпроси и ще отговарям на такива ако съм подготвен.
За сведение имам богат 7-годишен опит в Ветроенергетиката.
  • 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 66

Тема "Термопомпи-консултации" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: