• 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 104
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
бейджан - напреднал
Трябва да попитам бащами.Иначе радиаторите са си перфектни от 7 години сме с тази система за отопляне не са правили никви проблеми.Водата като загрее на 50 градуса повече от 5 секунди неможеш да си държиш ръката на радиаторите топло е на целия етаж но и 9-10 кубика дърва си отиват за 1 зима (3 месеца яко горене) :).
Bulgaria Therm - специалист
За тези, които все още се отопляват на нафта или за тези, на които е им писнало всеки ден да се занимават с дърва, въглища и изхвърляне на пепел едно добро решение са автоматизираните пелeтни горелки PELLTECH. Може да си смените съществуващата нафтова горелка сами, както и да се справите лесно с настройките, за разлика от други пелетни горелки на пазара, чието пускане трябва да се направи от специалист. Вижте параметрите на горелката на http://www.otoplenie.eu/php/statiq.html?id=272
plamen_peev - специалист
Привет съфорумци! Вижте какво намерих http://ecoconcept.bg/page.php?n=78721&SiteID=654 .Има ли някои инфо за това чудо? Недостатък е само ръчното палена, ама хората обещават да е еднократно. То обещаното не е като завещаното ама.. Моля чакам отзиви.
plamen_peev - специалист
И още един въпрос. Като пише работно налягане 3бара значи ли че не може да рботи на 1,5 например. Предполагам то е максималното работно???
isko6p - специалист
montoya написа:
И аз да се включа в темата.
Къща двуетажна 128кв.м разгъната площ мазе и таван отделно, строено е с тухли четворки и е измазана с вар. Подменена е само дограмата страта с ПВЦ такава.
Отоплявам се с локално парно на дърва - около 25 куб.м на сезон, като се пали като застудее септември и до ден днешен си гори. Викам му вечния огън :-D
70 алуминиеви глидера Н600, 1 панелен радиатор 1600х600 и един който от маслен смядовски го направих на вода да работи.
Имам 80л. бойлер Дипломат със серпентина, готви се на ток.
През отоплителния сезон плащам около 60 - 70лв. ток, лятото около 100лв са ми месечните сметки.
Е го котела, който успяхме да сглобим с един приятел за около 4 дни сериозно бачкане
Изображение

Това е нормалната температура по време на работа, при 60 градуса темп. в стаите около 25 градуса.
Изображение
Направи изолация на тоя котел /агент/
isko6p - специалист
isko6p написа:
montoya написа:
И аз да се включа в темата.
Къща двуетажна 128кв.м разгъната площ мазе и таван отделно, строено е с тухли четворки и е измазана с вар. Подменена е само дограмата страта с ПВЦ такава.
Отоплявам се с локално парно на дърва - около 25 куб.м на сезон, като се пали като застудее септември и до ден днешен си гори. Викам му вечния огън :-D
70 алуминиеви глидера Н600, 1 панелен радиатор 1600х600 и един който от маслен смядовски го направих на вода да работи.
Имам 80л. бойлер Дипломат със серпентина, готви се на ток.
През отоплителния сезон плащам около 60 - 70лв. ток, лятото около 100лв са ми месечните сметки.
Е го котела, който успяхме да сглобим с един приятел за около 4 дни сериозно бачкане
Изображение

Това е нормалната температура по време на работа, при 60 градуса темп. в стаите около 25 градуса.
Изображение
Направи изолация на тоя котел /агент/
Камена вата; раб.мрежа и шпакловка.Пали с горно горене.
isko6p - специалист
Отоплявам 97кв.вис.2.65см.Мощтноста нарадиаторите е 15кв. ал.дограма без изолация.Измазана варова мазилка.Котела е направиси сам.Събира 3 баки от л.боя. Паля с гор. горене 1-път на 24ч.Горя 5т домбаски въглища.Но миса виждат много.Котела е направен от 6мм.ламарина-долната скара е от 1/2 траба-горния ред е от3/4.Правихмего далечната 1990г.Имам проблеми с оплатнението на вратите но имам идеи и за тях.Чакам отзиви.
Прикачен файл:
P2130038.JPG
Прикачен файл:
P2130037.JPG
Прикачен файл:
P2130036.JPG
P2130036.JPG (80.43 KиБ) Видяна 8211 пъти
Прикачен файл:
P2130035.JPG
P2130035.JPG (50.9 KиБ) Видяна 8211 пъти

Прикачен файл

P2130034.JPG
P2130034.JPG (75.56 KиБ) Видяна 8211 пъти
Последна промяна от isko6p на чет фев 17, 2011 8:28 am, променено общо 4 пъти.
baikiro - специалист
isko6p написа:
Отоплявам 97кв.вис.2.65см.Мощтноста нарадиаторите е 15кв. ал.дограма без изолация.Измазана варова мазилка.Котела е направиси сам.Горя 5т домбаски въглища.Но миса виждат много.
Явно мойта камина ти е харесала ...! :partyman:
LazarGanev - "Велик майстор"
Ти пък сега - може самоделката да не е за показване :-D . Майтап.
Draganov - специалист
На дърва,чат-пат малко въглища.Котлето е пълно менте,правено,но ми е подарък.Имах Великотърновски котел,изкара 30г. но миналата зима се проби миниатюрна дупчица в горивната камера и не си играх да го заварявам,а направо го смених.Ако има човек във форума,който прави хубави заварки (или цели котлета),да се обади,че искам да го сменям сегашното,много е неефективно,а дървата се слагат отгоре и при всяко зареждане излизам от мазето като пернишки миньор.
  • 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 104

Тема "С какво се отоплявате" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: