• 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 42
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
maxuel82 - специалист
filmatoplo написа:
Не пише сигур бие жената че тя е виновна за не горенето на каминката , или точи червен елексир и реже от филето :? :-D
:lol: :lol: :lol: тая година нещо виното не стана много хубаво :? ама ще я караме на ракия имам към 200 л. !Първата е реколта 1976г. :) за филето още не съм заколил прасето ! Но ще има и филенце и суджуче !Само да опрвя камината па да му седнем пред нея :partyman: Еххх мечти :? дали ще стане някога :?
hailo - специалист
Макси аз не разбирам много от камини но съм виждал как ги правят облицовките ,коли прасето и да я почваме . :lol: Дори имам познат архитект който ще направи и проекта . :)
maxuel82 - специалист
hailo написа:
Макси аз не разбирам много от камини но съм виждал как ги правят облицовките ,коли прасето и да я почваме . :lol: Дори имам познат архитект който ще направи и проекта . :)
Еее няма проблем :lol: Утре като ида на село ще видя дали е станало виното (дали се е избистрило) :saufen: За въздуховода почти ме убеди вече ше взема да сложа пък ще видим дали ще има ефект :? Щом казвате сигурно ще има ! Виждал съм на много места плоски въздуховоди но сега нещога да "зацепя" къде продават :? Ето така ще го прекарам !Става ли ?

Прикачен файл

Picture 001.jpg
Picture 001.jpg (46.7 KиБ) Видяна 4110 пъти
hailo - специалист
Абе почти го уцели ,от тука на сетне всичко е обвързано със това как ще изглежда облицовката ,сиреч требе си идеен проект във който ще се впише и въздухчето. :)
maxuel82 - специалист
hailo написа:
Абе почти го уцели ,от тука на сетне всичко е обвързано със това как ще изглежда облицовката ,сиреч требе си идеен проект във който ще се впише и въздухчето. :)
Е то това е ясно :wink: Затова отзад съм го оставил така да стърчи за да може да се докара докъдето трябва :wink:
maxuel82 - специалист
Ето я клапата :idea: днес я направих набързо но ще има "ъпдеит" :lol: Иначе като разпалих камината затворих клапата и като че ли много по-бързо загря водата и повече пече през стъклото ! Може и да си въобразявам :?

Прикачен файл

Picture 007.jpg
изглед от камината
Picture 007.jpg (37.57 KиБ) Видяна 4842 пъти

Прикачен файл

Picture 002.jpg
Picture 002.jpg (36.91 KиБ) Видяна 4842 пъти

Прикачен файл

Picture 006.jpg
Picture 006.jpg (37.07 KиБ) Видяна 4842 пъти

Прикачен файл

Picture 003.jpg
Picture 003.jpg (37.83 KиБ) Видяна 4842 пъти
LazarGanev - "Велик майстор"
Изрежи една ивица по хордата около 2 см - така са купешките
srusev - специалист
Хич не си въобразяваш, точно това се цели с клапата.
maxuel82 - специалист
Да не си въобразявам вече съм сигурем че има ефект :arrow: кюнеца при комина е много по хладен отпреди 1а и с леко притворена клапа камината гори много по -добре сигурно защото задържа по-голяма част от топлината върте в камерата :?
filmatoplo - майстор
:) Продай патента на производителя :lol: , толкова ли им е акъла че ги произвеждат без клапа , добра и бърза работа , добре че нямаше чертежи на камината за ден два си я опаткал . :wink: За оптимална работа ще и хванеш цаката -за комина въздуховода , при по ниска температура и по малка скорост на дима може налепа да се увеличи но това е само теория -практиката ще я кажеш ти.Искрен успех :wink:
  • 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 42

Тема "Локално парно- въпроси за направата му + снимки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: