• 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 81
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
niki_nadj - специалист
Мерси за съветите
jinio - специалист
Взимай и не се чуди какъвто и да е, мотор винаги може да му се присади, важното е да са му здрави топлообменника (питата), капаците за красота и вентилаторната пура
filmatoplo - майстор
Това е идея =D> -да се намери някакво моторче що годе подобно по форма , мощност ,обороти , с което да се заменя сложния и капризен мотор на вътрешното тяло :wink: .
jinio - специалист
Аз съм пробвал с моторче от ел печка, само требва стругар да ти изготви накрайник за да влезе в пурата, а и моторчето да се събере вътре
vankovarnata - специалист
jinio написа:
Аз съм пробвал с моторче от ел печка, само требва стругар да ти изготви накрайник за да влезе в пурата, а и моторчето да се събере вътре
За каква гимнастика говориш. Всичко се регулира.
jinio - специалист
vankovarnata написа:
jinio написа:
За каква гимнастика говориш. Всичко се регулира.
Става въпрос когато имаш повреден мотор или мотора не можеш да го пуснеш без платката. В момента съм много ангажиран и не ми се занимава, иначе съм убеден че ще стане с някое 12В или 14В моторче, което може да се пуска и с дистанционно и няма да има нужда от регулатор на оборотите.
Колеги гледам че тука добре ги правите тези тела, но нека и аз със вас да споделя какво съм направил до сега :-D
Давам ви колеги малко снимки и опътване към тях :-D
Вадете туршията и винцето и почвайте да гледате и да четете, а ако има нещо питайте :lol:

Изображение

Ето и всичкия материал
http://steli00.snimka.bg/other/lokalno-parno.706717

Дано на някой да му бъде от полза :rolleyes:
medo5303 - напреднал
Да споделя и аз как намалих оборотите на вътрешното тяло,сложих товарно съпротивление 220 ома 10 вата на нулата на моторчето последователно и оборотите се намалиха почти на половина и работи много тихо.Тялото е 24 ка не инверторно.
sande34 - специалист
Някъде четох, ча лъжат вътрешното тяло с товарно съпротивление и тръгват всички функции. Нищо не разбрах . Някой може ли да помогне :?
Christo - майстор
Обичайно вътрешното тяло "си иска" мотора на външното или някой термо датчик. На съответните клеми трябва да се свърже нещо, което да се прави на каквото не е. Ама за различните модели е различно. Или съобщаваш конкретния модел и някой препатил да каже, или експерименти. Пусни само вътрешното и виж какви аларми ще излязат, за да почнеш от някъде. Ако имаш принципната схема, ще е супер.
  • 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 81

Тема "Климатик свързан към парното" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: