Това ми е трети сезон с такава горелка някой от колегите във форума помнят че първия ми беше малко труден понеже поствах като за световно докато налучкам настройките.А втората зима а както върви третата работи много икономично ,понеже съм в Южна Америка ;).А сега сериозно горелката си е добра и наистина е малко трудничко да усетиш работата още повече при изменяща се външна температура аз постигнах най-добри резултати след като послушах човека който ми направи парната инсталация а не този който ми монтира горелката..А неговия съвет беше да оставя всички радиатори отворени на макс (5) и оставих котела на 16кв на фабрични настройки така поработи няколко дни .Идеята е къщата да се темперира горе долу равномерно и след това започнах да си човъркам настройките.Мисля че при колегата plastkomfort се получава тази разлика вчера работеше супер при едни настройки а днес при същите не поради подобна причина.Горелката ти 24 часа ли работи или я спираш през ноща?.При мен най-добре беше когато работеше 24 часа ,защото дори и и през деня температурата през седмицата да е относително една и съща през ноща никой незнае колко а там разликите може да са доста големи.LazarGanev е абсолютно прав че повечето хора искат да настиснат копчето и да се топлят а не да си играят с настройките.Когато монтираха моята горелка останах с впечатлението че май монтажника им не е на много високо ниво.В смисъл човека се опитваше да прави някакви неща но повече ми приличше на налучкване от колкото на действие по някаква инструкция.Когато го попитах за газ анализатор той остана много учуден .А аз си мисля че за да се регулира един процес оптимално все има техника с която да стане по добре от колкото на око.Хубавото е че след малко строшени нерви и качване и слизане до котелното постигнах разхода от 1,2тон на месец който за 160кв.м отопляема площ за мен е ОК.Горелката си е добра просто мисля че трябва да се обърне внимание на обслужването на клиентите в тези първи седмици от експлотацията на системата и да се направят няколко посещения за регулиране и даване на съвети на собственика.
Мисля че термоглавите я объркват малко тази горелка