• 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 174
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
mimitoni - специалист
Svezar написа:
Веднъж вече питах и никой не отговори,но както се казва нова година-нов късмет :) Та въпроса е каква може да е причината да не показва стайната температура от датчика,има ли нещо в менюто което да има връзка с него или единствения вариант е да не е вързан правилно за да стои на дисплея постоянно 00 !?
file:///C:/Users/jay/Downloads/Service%20Manual%20BURNiTComfort%20PM_BG-%C3%A2%C3%AE%C3%A4%C3%AD%C3%A0%20%C3%B0%C3%A8%C3%A7%C3%A0%20(24).docx Колега в началото на инструкцията е посочено в кои клеми е вкл. датчика на стаиния термостат. Инструкцията е от миналата година и параметрите в таблиците /е доста от тях/ изобщо не са актуални. А за термо главите послушаи колегата naskov. Успех!
mimitoni - специалист
Уфф не се получи.Жалко. Несъм наясно с РС. :rolleyes: :) Ако чак толкова държиш 0879690584
ivoto - специалист
chungata,
в големия студ се топлих с температура на водата 56-58 градуса, като изходящите газове в модулация бяха 78-88 градуса. Когато не ми беше почистена печката, в края на миналия сезон, на 58 градуса вода имах 120-130 градуса газове и горих повече пелети, въпреки че беше по-топло.
Та разходът е свързан главно с топлоотдаването към ризата. Ако хвърляш много горещ въздух навън, нагласи печката да модулира по температура на газовете. Това е параметър М-9-6-14.
Но при теб няма нищо странно...при 62гр вода да имаш 100 гр газове си е добре.

Иначе газовете могат да се следят в меню 8 - натискате бутона "SET" и избирате меню 8 (STATE STOVE). Показва през интервали на дисплея моментното подаване на пелети, температура на водата и налягане, както и газовете+оборотите на вентилатора.
Здравейте колеги,

На моята burnit 23кв монтирах безжичен термостат Salus 091FLRF. Всичко изглежда наред, първите дни при зададена висока температура камината си модулираше и работеше както трябва. От 2 дни без да съм променял каквото и да било не иска да модулира, а се включва - достига температура на водата, работи малко и след това минава в cooling off, след което пак се пуска и така непрекъснато.
Термостата иначе работи коректно - включва/изключва по таймер, спазва комфортна и икономична температура. Само дето като трябва да е на комфортна и не иска да задържи камината да работи без да се изключва.

Сещате ли се какво може да е?
bogesmen - напреднал
mimitoni написа:
Привет на всички оцелели :supz: Какво мислите до колко градуса може да се вдигне температурата на водата без да направи проблем. 60 70 80гр???
Привет на всички и ЧНГ.
Тези дни си направих труда и мерих температурата на водата в няколко различни точки и опасенията ми се потвърдиха, т.е. датчика на камината измерва с 10гр. повече от реалната. Съответно увеличих заданието на 78гр. и всичко като бойлер и темп. в стаите заспа. Камината е на 3-та степен като постоянно е в модулация.
Другото е че термоглавите работят от 60гр. нагоре най-добре. Във връзка с зададения по-горе въпрос нужни ли са термоглавите, бих споделил, както и преди това съм писал, че са задължителни?! Намалят разхода, а и подобряват комфорта. Колегата когото са "сапунисали" за "проблема" с помпата бих казал, че на техника го е мързяло и не е измислил подходяща лъжа или пък толкова си разбира. ЗАЩО ЛИ?
Вчера си почистих основно камината /след 1тон разход, половин прахосмукачка фин пепеляк/ и си смених помпата, защото старата оригинална на 2 месеца беше шумна като дърводелска машина. Новата е естествено Грундфос 25/4, мърка и о Чудо топлообмена стана по-добър.
Старата /оригинална/ помпа въобще не е инверторна, а е един Бегъл китайски кавър на Грундфос 25/6 тристепенна. От Сънсистем отговориха,че нямят налични и очакват внос - пошла лъжа на на нагли и безскруполни тежкари. Такива помпи купувам по 50-60лв. , но в краен случай само когато клиента ми е повече от стиснат. Сервиза им е пълна скръб!
Който е на един етаж може да си намали помпата та 1-ва степен от "палчето" на самата помпа отзад, съответна на 2-ра степен за двуетажна къща и съответно на трета мощност от заданието на десплея - бутон 5 с регулиране от бутони 1 и 2. Ще намали циркулацията която е излишно голяма със съответните последствия, а и разхода на ток на 3-та скорост е 96вата на час.
nasko_dlk - помощник
bogesmen написа:
mimitoni написа:
Привет на всички оцелели :supz: Какво мислите до колко градуса може да се вдигне температурата на водата без да направи проблем. 60 70 80гр???
Привет на всички и ЧНГ.
Тези дни си направих труда и мерих температурата на водата в няколко различни точки и опасенията ми се потвърдиха, т.е. датчика на камината измерва с 10гр. повече от реалната. Съответно увеличих заданието на 78гр. и всичко като бойлер и темп. в стаите заспа. Камината е на 3-та степен като постоянно е в модулация.
Другото е че термоглавите работят от 60гр. нагоре най-добре. Във връзка с зададения по-горе въпрос нужни ли са термоглавите, бих споделил, както и преди това съм писал, че са задължителни?! Намалят разхода, а и подобряват комфорта. Колегата когото са "сапунисали" за "проблема" с помпата бих казал, че на техника го е мързяло и не е измислил подходяща лъжа или пък толкова си разбира. ЗАЩО ЛИ?
Вчера си почистих основно камината /след 1тон разход, половин прахосмукачка фин пепеляк/ и си смених помпата, защото старата оригинална на 2 месеца беше шумна като дърводелска машина. Новата е естествено Грундфос 25/4, мърка и о Чудо топлообмена стана по-добър.
Старата /оригинална/ помпа въобще не е инверторна, а е един Бегъл китайски кавър на Грундфос 25/6 тристепенна. От Сънсистем отговориха,че нямят налични и очакват внос - пошла лъжа на на нагли и безскруполни тежкари. Такива помпи купувам по 50-60лв. , но в краен случай само когато клиента ми е повече от стиснат. Сервиза им е пълна скръб!
Който е на един етаж може да си намали помпата та 1-ва степен от "палчето" на самата помпа отзад, съответна на 2-ра степен за двуетажна къща и съответно на трета мощност от заданието на десплея - бутон 5 с регулиране от бутони 1 и 2. Ще намали циркулацията която е излишно голяма със съответните последствия, а и разхода на ток на 3-та скорост е 96вата на час.
Благодаря за ценната информация. Утре и аз съм решил да направя основно почистване, ще опитам да разглобя отзад и да видя къде е помпата и ще я намаля. А от настройките в менюто трябва ли да пипам нещо за помпата като я намаля на 1-ва степен? Аааа и аз забелязах че температурата на водата е с около 10 градуса по ниска в радиаторите отколкото пише на дисплея. Предполагам градусите на водата са по -високи са във водната риза, но не съм сигурен.
bogesmen - напреднал
nasko_dlk написа:
bogesmen написа:
mimitoni написа:
Привет на всички и ЧНГ.
Благодаря за ценната информация. Утре и аз съм решил да направя основно почистване, ще опитам да разглобя отзад и да видя къде е помпата и ще я намаля. А от настройките в менюто трябва ли да пипам нещо за помпата като я намаля на 1-ва степен? Аааа и аз забелязах че температурата на водата е с около 10 градуса по ниска в радиаторите отколкото пише на дисплея. Предполагам градусите на водата са по -високи са във водната риза, но не съм сигурен.
Отзад на камината на 5-6см от тръбата за вход /студената вода/ има изрязан квадратен отвор където се вижда палчето на помпата със съответните /, // и /// чертички за степените. Там бъркаш и ако не се вижда най -нагоре палчето е на 1-ва степен. Помпата се падменя като се свали десния страничен капак. Добре е направено , но защо никой не указал за възможността за намаляне не зная. На дисплея бутон №5 и е за помпата / намаля и напрежението та там го дръж на 5-ца.Говорих със сервизен техник във Сънсистем, и той е на същото мнение относно помпите като мен, но човека е само работник и не знае кой дава "компетентните" отговори от фирмата му.
Препоръчвам ти цялостно почистване на камината. Може да сложиш една пластмасова тръба /дълга/ на прахосмукачката и да бъркаш до дъното на камината през димогарните тръби, което да го правиш поне веднъж месечно. Така се почиства и страницата която не би могло да се сваля понеже е близо до стена, при 90% от монтажите на камини.
Поздрави! Даниел Филипов.
Svezar - специалист
bogesmen написа:
Тези дни си направих труда и мерих температурата на водата в няколко различни точки и опасенията ми се потвърдиха, т.е. датчика на камината измерва с 10гр. повече от реалната.
Единственото място където температурата на водата е каквато показва датчика е вътре във водната риза на камината,излезе ли вече навън няма място за сравнение,а да се мери с допиране до някоя тръба или радиатор за сравнение е направо смешно :idea:
bogesmen - напреднал
Svezar написа:
bogesmen написа:
Тези дни си направих труда и мерих температурата на водата в няколко различни точки и опасенията ми се потвърдиха, т.е. датчика на камината измерва с 10гр. повече от реалната.
Единственото място където температурата на водата е каквато показва датчика е вътре във водната риза на камината,излезе ли вече навън няма място за сравнение,а да се мери с допиране до някоя тръба или радиатор за сравнение е направо смешно :idea:

Аз колега махнах автоматичния обезвъздушител, който е веднага на изходящата тръба и сложих сонда с аксиален термометър а по - късно и дигитален на мястото на аксиалния и мерих по 24ч с всеки. За 20-25см разстояние от кесона да падне температура с 10гр е малко странно, че каква остава тогава до последния радиатор, пък и тръбите са полипропилен със стъклофибър с изолация всяка, във ватата зад гипсокартона. Датчика обаче е сложен в сонда плитка 4-5см. горе в дясно на кесона и е същия като стайния. Мисля, че се влияе от темп. на огнището и при следващо сваляне на страницата ще го изолирам с вата.
Да работим на принципа проба-грешка и да Споделяме!
chungata - специалист
Отзад на камината на 5-6см от тръбата за вход /студената вода/ има изрязан квадратен отвор където се вижда палчето на помпата със съответните /, // и /// чертички за степените. Там бъркаш и ако не се вижда най -нагоре палчето е на 1-ва степен. Помпата се падменя като се свали десния страничен капак. Добре е направено , но защо никой не указал за възможността за намаляне не зная. На дисплея бутон №5 и е за помпата / намаля и напрежението та там го дръж на 5-ца.Говорих със сервизен техник във Сънсистем, и той е на същото мнение относно помпите като мен, но човека е само работник и не знае кой дава "компетентните" отговори от фирмата му.
Препоръчвам ти цялостно почистване на камината. Може да сложиш една пластмасова тръба /дълга/ на прахосмукачката и да бъркаш до дъното на камината през димогарните тръби, което да го правиш поне веднъж месечно. Така се почиства и страницата която не би могло да се сваля понеже е близо до стена, при 90% от монтажите на камини.
Поздрави! Даниел Филипов.
bogesman,
От този бутон №5 не се ли правят настройки на някакъв вентилатор, който всъщност бурнита нямали?
  • 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 174

Тема "Настройки на BURNit Comfort PM 23" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: