• 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 117
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
n.ganev - майстор
Точно!
Поради това монтирам "термостатичен антикондензационен трипътен вентил" :cool:
andy_forresite - майстор
Н. Ганев, колко градуса вода влиза в твоя котел като го запалиш при 15° на водата? Вентилът работи както описа Калин72. Слагаш термостата на 45°-50°С да включи помпата и вента почва да цикли докато се подгрее водата по цялата система до 50 градуса. Това не е казан 100 литра че да го грее 1 час. Няма проблем и постоянно да работи помпата. Нали е от 5 до 22 вата.

Тази мини топлоцентрала е разработена за максимално улесняване на потребителите. Като се започне от това, че се хваща в средно голям лек автомобил и се товари от двама човека по 55-60 кила, мине се през внасянето в котелното, през елементарните настройки и се стигне до периодичното почистване. Има и схема, по която много хора могат сами да свържат котела с инсталацията. Няма какво да се донастройва и изпипва във времето, освен едно проверяване на капацитета на шнека. Пък който и това го мързи, много важно. Все ще работи.
Управлението не може да управлява не само помпи, а нито една помпа. Не мести задвижки, не регулира по външна температура, не дава приоритет на бойлера и тем подобни. Който иска може да си усложни инсталацията максимално, за да може като запецне нещо или протече, да се обади на майстор и да приготви един петдесетак само като му отваря вратата с добър ден. Начини да искате. Моята помпа ще се включва от капилярен термостат Салус с настройка 30-70°С. Слагам го на 45 и това там умира. Вента на изхода със сензор на входа.
Съществуват всякакви джиджавки, които отварят, затварят, притварят, пускат, спират ... притока на вода из инсталацията. С тях може така да се изгради системата, че да тръгват 100 помпи по различно време и градуси, да се местят 500 задвижки във всевъзможни посоки и дори при достигане на 57,6 градуса например, да се задействат съответните механизми и да направи свирка.
kalin72 - майстор
n.ganev написа:
Точно!
Поради това монтирам "термостатичен антикондензационен трипътен вентил" :cool:
Точно на кое? На мен или на Филма? Аз все още се уча, и искам да съм наясно дали казаното от мен е вярно или къде бъркам :)
kalin72 - майстор
Анди, тоя котел не е ли само котел? В смисъл, има горелка, което е като всички останали горелки, и управление, което колкото и да е супер свръх интелигентно и самообучаващо се, не мисля, че прави нещо повече от управлението на всяка добра горелка.
Това го казвам по повод думите ти за задвижки, вентили, външни,средни и нам си кви температури...без които не съм сигурен, че инсталацията ще работи икономично.
Staio1 - специалист
На схемата по-горе трипътния вентил е с термоглава с изнесен осезател, който се монтира на входа на котела. Той измерва температурата там и съответно вентила се затваря или отваря. Вода с температура под зададената на термоглавата (минимум 45°C за Торч), не може да влезе в котела.
stoy@n - специалист
И аз се оборудвах с котел Torch. Вчера го пуснах и техен човек му настрои каквото трябва да се натройва. От моя старна само измерих количеството пелети за 6 минути и го въведох в контролера.Останалите настройки не съм гледал и пипал. За сега съм много доволен от отношението им към клиентите и се надявам и за нанпред да продължат да са така отзивчиви. Що се отнася до това колко икономичен е, ще пиша в края на отоплителният сезон. Заредил съм четири тона иглолистни пелети и ще видим до къде ще ме изкарат. За сравнение с Виадруса изгаряхме по 15-20 кубика букови дърва на сезон.

Поздрави,
Стоян
n.ganev - майстор
kalin72 написа:
Точно на кое?
На Филма.
andy_forresite написа:
Н. Ганев, колко градуса вода влиза в твоя котел като го запалиш при 15° на водата?
Не само в моя котел а и където пускам инсталация входящата вода в котела винаги е над 50-55* при палене 15* на котела и след 10-15мин. работа на горелката.
andy_forresite написа:
Който иска може да си усложни инсталацията максимално, за да може като запецне нещо или протече, да се обади на майстор и да приготви един петдесетак само като му отваря вратата с добър ден.
andy_forresite, Вдичко което монтирам си има гаранция и в гаранционният период по някога аз вадя петдесеттак за гориво ако се наложи. Да може би се налага и собственика да си скубе косите в последствие ако сам си е монтирал нещо неправилно или некачествено за по евсино.
filmatoplo - майстор
Вентила на схемата си върши работата,ние сме свикнали по др начин,тази схема е 1/1 с водната система на автомобил -.м много се ползва и при водно подово схемите въпреки че изглежда странно.
plastkomfort - специалист
Проблема е че на схемата не е нарисувано че вентила е с изнесен датчик и от там става заблудата.
filmatoplo - майстор
Има голямо значение ,виждал съм датчик да поставен на мн неправилни места.Веднъж един клиент ми вика - котела ми загря вентила не отваря ,отивам да видя какво става - пинчера му наръбал датчик . :-D
  • 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 117

Тема "Пелетен котел Torch, проблеми, настройки и ползване." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: