naso1979, до кой етап докара проекта? Работи ли вече?
Последните 10 ина дни са златни за слънце топло добив
Нощите са ясни и с отр. температури, но през деня топлината от слънцето добита с колектора и акумулирана в стр. конструкция на сградата си оказва думата и допълнително отопление не се налага. Температурата в мансардата е между 28 след обяда и 23 гр. рано сутрин.
Замислил съм се за топлоакумулатор. Мога да да го направя с акумулиращо вещество вода ( имам подходящи неръждаеми съдове), но повече ме привлича идеята за топлоакумулатор с твърдо вещество. Имам едно мазе под къщата 4х4м високо 1,7 метра, което не ползвам.
Идеята ми е да го напълна или с промита фракция чакъл 20-40мм или с трошен червен камък 40-60мм добит от каменоломна.
Колеги, какво мислите по въпроса?
Последните 10 ина дни са златни за слънце топло добив

Замислил съм се за топлоакумулатор. Мога да да го направя с акумулиращо вещество вода ( имам подходящи неръждаеми съдове), но повече ме привлича идеята за топлоакумулатор с твърдо вещество. Имам едно мазе под къщата 4х4м високо 1,7 метра, което не ползвам.
Идеята ми е да го напълна или с промита фракция чакъл 20-40мм или с трошен червен камък 40-60мм добит от каменоломна.
Колеги, какво мислите по въпроса?