• 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 170
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Забележка ли ,човека се обил от труд .Аз вчера правих нещо побно - нова врата на една голяма камина за да се сложи горелка ,та знам колко труд отиде пюс колко инструменти се включват - два флекса ,голямо Цео ,струг , бормашина,дрелка ,зеге ,клещи чукове отверки не броим иликонини вати .И трима аз инжинера и двама специалисти . :lol: Направо ми е кеф като гледам как някой се хваща да си прави такива неща ,най много бавят дребните детайли - заключалки и разни заврънгулки .
borkata99 - специалист
K.O.............Изображение
важен е резултата и дали ще си доволен, всичко останало минава и заминава............Изображение
K.O
Благодаря за добрите думи, приемам всякакви предложения и забележки!
Пепелника не съм го правил аз, но е правен от сам сам човек и му отне поне 50ч труд.
Събота е светлата дата за припалване, сега съхнат кръпките по кумина и свръзката между котел/пепелник.

Поздрави!
judas - специалист
K.O написа:
Благодаря за добрите думи, приемам всякакви предложения и забележки!
Пепелника не съм го правил аз, но е правен от сам сам човек и му отне поне 50ч труд.
Събота е светлата дата за припалване, сега съхнат кръпките по кумина и свръзката между котел/пепелник.
Поздрави!
Супер! Със здраве да си го ползваш! Предполагам Андро има пред вид отвор за чистене на пепелта.
Поздрави!
шоп - майстор
K.O, от колко мм ламарина е кутията? От снимките се вижда, че е вложено доста качествен труд и ако заданието е точно, то и резултата ще е отличен. Винкел използван ли е?
10 секционен виадрус си е сериозна тежест, особено качен върху силно нагрята ламаринена кутия.
Кутията ще има ли външна изолация от 50мм каменна вата да кажем?

Тук мога да споделя как според мен трябва да е направена кутията. Аз предпочитам и ги правя по вариант 1.

Вариант 1:
Винкел 60х60 и огнеупорни тухли + 50 мм каменна вата външно

Вариант 2:
винкел 50х50 ( или 40х40) и ламарина 3мм ( или 2.5мм) + вермикулит вътрешно + 50мм каменна вата външно.

И накрая, нещото което силно препоръчвам е да има малък борд от шина или ламаринена лента в горният край на кутията където ляга котела.
Успехи!
шоп - майстор
6osi6, според мен си перфектен!
Постигнал си всички условия за оптималното изгаряне: супер ошамотена горивна камера, висока температура съответно в тази зона. Всичко се вижда от снимките... Просто си постигнал идеални условия за горене.

От теб мога да се учат доста производители на котли и пелетни камини :supz:

Вкъщи горелката ми екоенергия 35 също така работи в ошамотена горивна камера, но не мога да направя такива хубави снимки като теб. Наблюдателното прозорче е прекалено малко и като снимам се получава едно размазано светло петно :x
filmatoplo - майстор
Какво мислите че чехите имат много акъл ли ,направили един Виадрус който не е мръднал също като ладата .Особено във вратите - не са отваряеми и наляво ,лошо уплътнение,и отвора отпред много малък не всяка горелка влиза .Ама ги боли гъ..за за нас . :wink:имам предвид че и тяхната кутия за под Виадрус е куха лейка .
K.O
Задрвъствам темата с още няколко снимки:

Ламарина 5мм огъната по размер за по лесно целене на успоредните повърхности:
Изображение

Шина за борд при връзката на котел/камера, и уши за закрепване на 25мм вермикулит ли е клембутерол ли е както там му викат.
Изображение

Шина 50мм в долния край за укрепване и предпазване на вер.. абе изолацията от надиране с инструментите при почистване.
Изображение

Близък портрет на вратата с пъхната горивна камера.
Изображение

Още едно кадро за ориентир за това до къде стига камерата.
Изображение

Монтаж на принципа "За да има трябва да остане" клепано е здраво с черен Калофер а беше и по евтин.
Изображение

И една последна на дригия борд.
Изображение

Кутията е доста здрава, котела не го усети и не мръдна в никоя посока и милиметър по ролетка.
Следва още пълнене тук там с калофер, уши да държат котела, боядисване от вън и изолация с каменна вата.
шоп - майстор
К.О.
перфектна изработка....като по учебник!
filmatoplo - майстор
Горелката Команд ли е .
  • 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 170