• 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 51
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Валтер Желязков - специалист
filmatoplo - майстор
За котлите благодаря :) . Някой го спомена за смесването на въглищата с нещо бяло да горят по чисто ,забравих какво беше -сега гледах полски клип -казва се -Wapno .вар ли е ,гипс ли е :? :lol:
вт ное 06, 2018 7:55 pmfilmatoplo написа:
За котлите благодаря :) . Някой го спомена за смесването на въглищата с нещо бяло да горят по чисто ,забравих какво беше -сега гледах полски клип -казва се -Wapno .вар ли е ,гипс ли е :? :lol:
Хидратна вар
filmatoplo - майстор
:? :wink: Да ръсна малко на пелетите .
maistora1965 - специалист
вт ное 06, 2018 8:15 pmfilmatoplo написа:
:? :wink: Да ръсна малко на пелетите .
Ръсят я маи заради сярата във въглищата но незнам дали е заради горенето,заради екологията,или заради котела :? .
filmatoplo - майстор
Понеже не съм ползвал въглища в такива горелки -какво се случва ако въглищата в бункера свършат -да не върне дим в бункера :?
шоп - майстор
Бункера е плътно затворен, така че проблеми няма.
kelesha - напреднал
Има едни италиански ретортни горелки , аз бях питал търговският на Ерато но не си спомням в какъв диапазон бяха като мощност - питай ги
ето ти линк
http://www.caldaiedalessandro.it/en/pro ... rners-bsa/
vectra72 - специалист
Някой имал ли е проблем с не горяща горелка от отсрещната страна на бункера.Горивото изгаря само към бункера.От другия край огън няма.Става въпрос за Екоенергия 25кв.Пламък има само в началото където влиза въздуха а на отсрещната страна съвсем лек пламък.
Дай повече информация-гориво, контролер, настройки, вентилатор, короната лепена ли е, от кога е проблема?
Провери ли въздушните канали на короната? Обикновено, при работа на ниски мощности със ситни въглища, се получава наслояване и запушване на въздушните канали.
  • 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 51

Тема "Ретортна горелка vs специализирана горелка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: