Най - вълнуващия въпрос зимно време.
geniya - специалист
joro39 написа:
Прикачен файл:
20141101_182152.jpg
Прикачен файл:
20141101_182134.jpg
снимах едно грейко и ми са струва ,че е на бързо правена .
Колега извинявай, ама какво значи набързо /пише се слято/ направена?Пък и ти се струва?По кое го определи?Хубавите неща на тоя свят са прости :)
Ruseff - специалист
Ами и под пластмасовия червен корпус на GP-тата няма кой знае какво по-различно.С немаловажната разлика,че грее отпред като печка,а от това страда електрониката.
filmatoplo - майстор
Само да не започне и тук спор Кой по-по най :lol: . GP то да не мислиш че има нещо повече вътре , и както каза колегата много загрява корпуса .Даже в Грейко има 1 елемент в повече -моторредуктора на малкия шнек , а GP е още по куха лейка вътре :-D .
LazarGanev - "Велик майстор"
Грейко има и още една защита в повече от останалите горелки, поне тези, които познавам - това е оптична двойка, която следи и предотвратява напълване на входящата тръба с пелети. Ако по някаква причина се получи задръстване и нивото на пелетите се вдигне нагоре по тръбата - спира подаването и дава грешка
stoyanstoyan - специалист
Гледах едни котли които вместо горелка са със нагревател(или поне така ми обясниха),някой би ли ми казал дали това е недостатък или предимство и при тях може ли да се горят по некачествени пелети. Бих искал да попитам ако сложа плочки под котела(в момента правя котелното) има ли опасност да се изпочупят при монтирането му. Сложил съм сифон в котелното, ако има малък наклон няма ли опасност котлето да се хлъзне по наклона нищо че ще се нивелира.
alex_serviz - специалист
Монтирал съм си котел ( Simme ) върху гранитогрес ( + скара от винкел ) при мен, в сервиза. В последствие го демонтирахме. Върху плочките не остана следа. Стига да не го изпускате, не би трябвало да има проблеми.
Момчета, дайте координати за София на някой, който се занимава с инсталации с пелетни котли, щото ми омръзна от самозванци. Котела е китайски Bidragon, а проблема МАЙ е въздух в системата(вероятно в бойлера, той е свързан към нея). Изписва WATER PRESSURE FAULT и няма тръгване. Трима разбирачи идваха, единия не бил виждал досега такъв котел(на пелети), другия не разбирал кое как е свързано, третия дори не го слушах кое му пречи. Ако знаете някой, който знае, може и е правил такива неща, казвайте. Предварително благодаря, телефона ми е 0889901508
Да споделя интересни факти. Вчера ходих на профилактика на горелка, която съм монтирал миналата година. Хората си бяха купили нови пелети и горелката не искала да пали. Пелетите били по-дълги. Понеже не е в града им дадох инструкции по телефона как да променят настройките и горелката заработи някак си, та вчера ходих да я погледна. Направи бях изумен от разликата в пелетите, като и двата вида бяха различни - първите на Проджето, а сегашните са на от Бяла, Варненско. При миналогодишните настройки времето за зареждане беше около 3 или 3,5 секунди, по телефона им обясних как да ги вдигнат на 5.5, а на място ги вдигнах до 7.5 секунди - около 2 пъти спрямо старите пелети! Не съм предполагал, че може да има такава разлика в дозите при зареждане между 2 вида дървесни пелети!
Това е първото, което искам да споделя, а другото е за температурата на димните газове. Забравих да си взема газанализатора и ползвах само термометър Ротенбергер, затова смятам да отида още веднъж да замеря. Искам да направя сравнение между работата на една и съща горелка, монтирана на 2 котела Виадрус У22 - този, който е 10 секции и друг, който е например 4 секции. Като направя замерванията ще споделя тук резултатите
chukov2662 написа:
Момчета, дайте координати за София на някой, който се занимава с инсталации с пелетни котли, щото ми омръзна от самозванци. Котела е китайски Bidragon, а проблема МАЙ е въздух в системата(вероятно в бойлера, той е свързан към нея). Изписва WATER PRESSURE FAULT и няма тръгване. Трима разбирачи идваха, единия не бил виждал досега такъв котел(на пелети), другия не разбирал кое как е свързано, третия дори не го слушах кое му пречи. Ако знаете някой, който знае, може и е правил такива неща, казвайте. Предварително благодаря, телефона ми е 0889901508
Ами не знам дали ще намериш човек, който се е занимавал с китайски котли. Там, откъдето си го купил защо не питаш? Като разсъждавам за грешката - явно има датчик за налягане, който показва налягане извън нормите, затова не тръгва котела. Да не си го монтирал в отворена система?
n.ganev - майстор
LazarGanev написа:
Да споделя интересни факти. Вчера ходих на профилактика на горелка, която съм монтирал миналата година. Хората си бяха купили нови пелети и горелката не искала да пали. Пелетите били по-дълги. Понеже не е в града им дадох инструкции по телефона как да променят настройките и горелката заработи някак си, та вчера ходих да я погледна. Направи бях изумен от разликата в пелетите, като и двата вида бяха различни - първите на Проджето, а сегашните са на от Бяла, Варненско. При миналогодишните настройки времето за зареждане беше около 3 или 3,5 секунди, по телефона им обясних как да ги вдигнат на 5.5, а на място ги вдигнах до 7.5 секунди - около 2 пъти спрямо старите пелети! Не съм предполагал, че може да има такава разлика в дозите при зареждане между 2 вида дървесни пелети!
Това е първото, което искам да споделя, а другото е за температурата на димните газове. Забравих да си взема газанализатора и ползвах само термометър Ротенбергер, затова смятам да отида още веднъж да замеря. Искам да направя сравнение между работата на една и съща горелка, монтирана на 2 котела Виадрус У22 - този, който е 10 секции и друг, който е например 4 секции. Като направя замерванията ще споделя тук резултатите
Не се учудвам защото при мен има следният случай пелети от един иъщи производител една и съща партида еднакви горелки / Фероли Р7 / с едни и същи настройки на различни котли. Резултат - в единият случай няма шлака, а в другият имане колкото толкова.

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: