Най - вълнуващия въпрос зимно време.
джеки - специалист
пелетерма го пускам в момента от 17ч до около 21-22ч на 20кв. Но ми се вижда голям разхода. може би защото почва да топли водата от 22 градуса и за около 1ч и 30 минути достига 72 градуса. не сам го засичал за по дълго време понеже е още топло
джеки - специалист
rosso666 написа:
n.ganev написа:
Да, но намери най удачното място на термостата и нагласяш термоглавите на желаната температура в другите помещения.
Просто си вземи дистанционен така най добре ще немариш най-удачното му място :mrgreen:
да такъв ще взема,понеже и нямам кабел оставен а и дистанционния мисля е по практичен
dorzo - специалист
dorzo написа:
Да питам.Има ли смисъл от буфер при котел на пелети.Каква излишна топлина ще акумулират?
rosso666 - специалист
джеки написа:
пелетерма го пускам в момента от 17ч до около 21-22ч на 20кв. Но ми се вижда голям разхода. може би защото почва да топли водата от 22 градуса и за около 1ч и 30 минути достига 72 градуса. не сам го засичал за по дълго време понеже е още топло
Колега май не видях да си писал този котел колко квадрата отоплява??? колко много ти харчи.Това че работи само по 5 часа на денонощие не е гаранция че ще смъкнеш разхода .Икономия се получава когато котела работи през цялото време и къщата е добре темперирана .
До колегата Дорзо-ако си сложиш термоакумолатор няма да сгрешиш.в повечето опътвания на пелетните котли и горелки препоръчват поставянето на такива .... много зависи на каква мощност ще работи горелката(котела през повечето време).Абе разтърси се има много изписано.

п.с.Абе сега чета опътването на пелетерма и останах с впечатлението че няма модулация??!!
джеки - специалист
отоплям около 150кв +150Л боилер. За времето което посочих изгаря 15кг пелети. Сутрин е около 19гр. Котела съм го сложил на 20кв. и като достигне 72гр. пада на 10кв. После когато му е необходимо сам отива на 20кв. мисля че това е модулация
jabata - специалист
chukov2662 написа:
Проблемът е, че купих апартамента преди месец с монтирана инсталация и досега не съм имал работа с това, само с Топлофикация :) Продавача твърди, че има въздух в бойлера, но аз не успявам да го изгоня. Иначе самия котел изглежда истински и не покрива представите за "китайски". Мисля, че човек, който е изграждал такива инсталации ще се справи с този въздух без значение какъв е котела. Онзи ден се стартира, поработи за около час, пак изписа Water pressure fault и спря. Та молбата ми за координати остава, че зимата чука на вратата :sad:
Колега, малко въздух в бойлера, или в цялата система едва ли ще е проблем за налягането, и така да спира. След като тръгва и работи (предполагам без да го допълваш), значи проблема е високо налягане, качва над 2.5 бара. Което за мене ще означава, или че налягането в системата на студен котел е много високо, или налягането в разширителния съд е паднало, и оттам системата няма възможност да компенсира топлинното разширение. Проблема с високото налягане съм го срещал, и след надуването на разширителния съд се оправи. Също така, може и датчика за налягането да дава грешен сигнал, но това е много малко вероятно. Какво ти е налягането в системата на студен котел, и когато изключи аварийно с аларма ?
Аз лично за първи път чувам за китайски котел на пелети, и даже не знам как изглежда, но в случая проблема няма нищо общо с котела.
Имаш ли манометър на системата, или ако не, би трябвало самия котел, на дисплея да показва какво е налягането.
rosso666 - специалист
като заговорихте за разширителни съдове да питам нормално ли е когато отвия тапата на вентила да почва да изпуска въздух ?????
jabata - специалист
Ами не е нормално. Вентила, е същия като при автомобилните гуми. Там нормално ли е, като отвиеш капачката да излиза въздух - отговора е не. Въздух изпуска само когато игличката на вентила не е добре затегната, или самия вентил изпуска.
hr.hristov57 - специалист
Lazar Ganev,това, че се занимаваш с отоплителни инсталации а не с проектиране на котли съвсем не е извинение. Аз не се занимавам нито с едното нито с другото.Смятам,че котела и горелката на пелети са част от отоплителната инсталация и би трябвало като правиш предложение на клиента да си наясно какво му предлагаш. Да разбирам те напълно,че с по-големия котел се осигуряваш с по-голяма топлообменна повърхност, но с това не вдигаш КПД-то на системата, защото то не зависи само от това. Да котела и горелката ще работят, радиаторите ще греят, на клиента ще му е топло- всичко е ОК, но като минат няколко дни и види какъв е разхода..... му става даже горещо и той започва да си пуска отоплението само сутрин и вече. Това го казвам малко алегорично, но си е живата истина. Не ми се иска да вземам отношение по котела на Грейко,но понеже го даде като пример в поста си ще кажа две неща. Направен е точно така, все едно ти си ги консултирал и за мен си е чист котел на твърдо гориво,на който монтират горелка. Мое мнение и не ангажирам никого. Димогарните тръби без турболатори вътре са идеална предпоставка за образуване на ламинарен поток, а това си е чисто реактивна струя на горещите газове. За КПД на горелката утре.
filmatoplo - майстор
Стига с този разход , почти на всеки втори разхода му е 2 торби по 15 кила , и ревът -ами това са по 5 клв мощност средно за 24 часа , кое му е многото , просто нямаме пари или пелетите са скъпи .Имам информация от Чехия за техните разходи -ами по големи са , цистерната дава на заден към кооперацията и изсипва 10 тона пелети , като свършат пак идва :wink: .

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: