Най - вълнуващия въпрос зимно време.
an1id - напреднал
Здравейте,
От месец някъде съм с горелка Грейко и въпроса ми е , дали може да се управляват програмите на таймера, паленето и гасенето на горелката през COM порта й?
Поздрави и весело посрещане на новата година!
andy_forresite - майстор
В помещението с горелката трябва да се осигурява приток на въздух. Дали ще е открехнат прозорец или отворена навътре врата към друго помещение е без особено значение. Важното е да има свеж въздух. Иначе горелката се задавя. В работата имаме котел с 410 киловата горелка на газ и сме сложили на вратата бележка "Остави вратата отворена когато горелката работи". Взима въздух от голям коридор към 25 метра дълъг, 4 широк и 3 м висок, който се съединява с първия етаж посредством отворената врата. Следва 35 метра коридор, втори етаж, трети и т.н. Въздух да иска горелката [-(
achmonek - специалист
stojan83 написа:
achmonek написа:
1ва - 1470 2ра - 2210 3та - 3320

Забелязах и друго нещо, но не смея да го твърдя, защото първо на себе си не съм го доказал. Котелът ми се намира в малко по квадратура помещение. Вратата е ПВЦ, прозорецът също е уплътнен. От няколко дни баща ми отваря вратата на котелното за да идва топло към коридора. Забелязах понижение на разхода. Ако стигна до практическо доказване тогава вече ще го твърдя и вървете че ме разубеждавайте :). На първо време мисля, че кислородът, който е във въздухът е свършвал бързо, защото е нямало откъде да прониква свеж въздух (при затворена врата). Сега като отворя вратата на котела и пламъкът ще ме опърли. С такава сила гори. Големи езици, "облизват" котела отвън, светъл пламък, абе красота. Разходът за сравнение през тези два по студени дни е 27кг за вчера, 23кг за 29.12, 22,4кг за 28.12. Преди (със затворена врата) средният нормален разход беше 27 - 28кг., а дори стигнах досегашния си пик за два дни (14. 12 и 15 .12 съответно по 35,7 и 35,4кг) при температури далеч по високи от сегашните. Както казах, предстои "доказване"!

Забравих нещо:
Разходите, които съм дал за последните дни са ми при програмирани термоглави с икономия през деня. В събота и неделя се гонят желаните температури през целият ден. Тогава разходът отива на 30-31кг.

Колега и мойто котелно е малко по площ едва 4 квадрата и за това съм направил кръгла дупка 120 мм със декоративна решетка от вентилатор за баня за да може да има циркулация на въздуха.
Каква площ грееш моя разход е горе долу като твоя вчерашния разход за 24 часа 28кг . Вътрешна температура 23-24гр а външна през деня 2-3гр а ношно време стигна и до -13. Грея 100кв +200литра бойлер

Аз си знаех, че ще се наложи, но тогава с баща ми си рекохме така: като се наложи е най - лесно да се направи една дупка. Тази година ще я изкараме така, все пак като отворя котелното топля цяла стая и коридор. За другата година ще изградя въздуховод с вентилатор, който ще изкарва топлия въздух в коридора а ще вкарва по хладен и по богат на кислород през отвор с решетка, каквато си сложил и ти. Отоплявам 120 - 130 кв.м. и два бойлера по 80 литра!
an1id написа:

Здравейте,
От месец някъде съм с горелка Грейко и въпроса ми е , дали може да се управляват програмите на таймера, паленето и гасенето на горелката през COM порта й?
Поздрави и весело посрещане на новата година!
Паленето и гасенето да, програмите - НЕ!
andy_forresite написа:

В помещението с горелката трябва да се осигурява приток на въздух. Дали ще е открехнат прозорец или отворена навътре врата към друго помещение е без особено значение. Важното е да има свеж въздух. Иначе горелката се задавя. В работата имаме котел с 410 киловата горелка на газ и сме сложили на вратата бележка "Остави вратата отворена когато горелката работи". Взима въздух от голям коридор към 25 метра дълъг, 4 широк и 3 м висок, който се съединява с първия етаж посредством отворената врата. Следва 35 метра коридор, втори етаж, трети и т.н. Въздух да иска горелката [-(
Аз си знаех, че ще стане така Анди, но не ми се спореше с баща ми защото проблемът, който се и появи е лесно разрешим. Засега отварям вратата. Догодина ще е с въздуховод, който ще върши двойна работа - ще топли и ще вкарва свеж въздух. Бях сигурен, че ще се получи така, просто изчаквах да "натрия" нослето на татенцето (имаме си закачка)! Не очаквах единствено такава голяма разлика в разхода. Очаквах, че ще падне ама чак толкова - не. Весело посрещане на новата 2016!
DimitarD - специалист
achmonek написа:
Здравейте, ето малко снимки и от моята система (Грейко РВ 20 + Експерт 20). Колеги, ако забелязвате нещо нередно - моля пишете. Готов съм и да давам отговори ако нещо ви интересува!
Весело посрещане на НОВАТА 2016!

http://achmonek.snimka.bg/daily/greyiko.891390
:prayer: Отличен разход си постигнал. Направо ти завиждам. Моят е 60кг за последното денонощие, преди това беше като твоя. Интересно ми е да видя разхода ти за това денонощие 31 дек-01.януари.
Сега гледам че имам 5.1 кг за час, но е 26 градуса навсякъде :-D
Последна промяна от DimitarD на пет яну 01, 2016 11:24 am, променено общо 1 път.
димитар кисиов - специалист
Адаш при 26гр. лятото се пуска климатик а сега ще се пие трудно все пак доста топло е това
DimitarD - специалист
димитар кисиов написа:
Адаш при 26гр. лятото се пуска климатик а сега ще се пие трудно все пак доста топло е това
Братле, гости, деца тичат по потници. То съм запалил и камината де, оттам се вдигна температурата. Като имаш път насам, цъкни една стрела да видиш какво съм решил да правим за следващият сезон.
filmatoplo - майстор
Разхода за 20 ката е в топло 2 чувала, в студено 4.проверено 2 зими.
n.ganev - майстор
Прикачен файл:
IMG_20160101_140557.jpg
Ачо, мисля че ти бях казал за свежия въздух
judas - специалист
koliaaa написа:
Здравейте, и аз съм със същата горелка и имам същият проблем, можете ли да споделите, ако сте си решили Вашия ? Единствената разлика е, че аз съм на слънчогледови пелети.
Настройките ми са :

F.Load 90
P3 8 sec. cycle 45 fan 50
P2 4,2 sec. cycle 45 fan 46
P1 2,2 sec. cycle 45 fan 42
Temp. 75 гр.
Мощностите 10/5/0
Помпата включва на 60 градуса
koliaaa, ЧНГ! Ако никой не ти е отговорил, намали дозите:
F.Load 60
P3 4 sec. cycle 45 fan 50
P2 2,5 sec. cycle 45 fan 48
P1 1,2 sec. cycle 45 fan 46
Експериментирай!
achmonek - специалист
DimitarD написа:
achmonek написа:
Здравейте, ето малко снимки и от моята система (Грейко РВ 20 + Експерт 20). Колеги, ако забелязвате нещо нередно - моля пишете. Готов съм и да давам отговори ако нещо ви интересува!
Весело посрещане на НОВАТА 2016!

http://achmonek.snimka.bg/daily/greyiko.891390
:prayer: Отличен разход си постигнал. Направо ти завиждам. Моят е 60кг за последното денонощие, преди това беше като твоя. Интересно ми е да видя разхода ти за това денонощие 31 дек-01.януари.
Сега гледам че имам 5.1 кг за час, но е 26 градуса навсякъде :-D
Така така:
Значи, относно разхода:
За денонощие 31 срещу 1 - 38 кг
1 срещу 2 - 40 кг
Термоглавите ми са програмирани за икономия в часовете от 8,00 до 15,00 в работни дни(горните два разхода за 31.12 и 01.01). Сега (събота и неделя), когато се поддържа целодневно температуар от 24 гр. очаквам по голям разход. По първоначални сметки ще е някъде между 45 и 50 кг. При първа възможност ще пиша.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: