• 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 65
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
grants - специалист
а някакви снимки на направено такова нещо?
2v6 - майстор
grants написа:
а някакви снимки на направено такова нещо?
Снимки в интернет да искаш:
http://www.kamini-eurocenter.com/Montaji/

Изображение

Аз съм навит на нещо такова:

Прикачен файл

fireplace.JPG
fireplace.JPG (8.62 KиБ) Видяна 7408 пъти
LKK - специалист
Предлага ги гореспоменатата фирма, камерата заедно с облицовката и специално силиконче, за да си я слепиш на място.
grants - специалист
но трябва да е нещо подвижно за да мога да си чистя тръбата(кюнеца)
ZMeyGorianin - майстор
Antonii написа:
Значи, колеги гледам ви, че се опитвате да откриете топлата вода.
Е тя е открита отдавна и се нарича - котел утилизатор(сам по себе си представлява един газо-воден топлообменник).
Но за ваше съжаление е приложима само за газови котли и чрез нея КПД на котела може да мине 100%. :-D
За твърди и нефтени горива е приложима единствено при изгаряне чрез т. нар. газификация, която в момента е приложима само за промишлени цели.
В бита може би пиролизните котли да се доближават до този начин на горене при използването на пелети с ниско пепелно и влагосъдържание.
Всеки кораб с главна машина над 3000 к.с. работеща на мазут има утилизационен котел исползващ изгорелите газове. На входа му газовете постъпват с около 350 гр., а на изхода са към 150 гр. Това е достатъчно този котел да произведе толкова пара с необходимото налягане колкото и основния.
kretio74 - специалист
Ей евала на темата къде отидоха зурлата и илиев много ме кефи идечта им ама ми се вижда малко скъпичка и трудничка за изпълнение. Верно че се гори всичко (при iliev labs) ама и то свършва а за постигане на 1 мегават енергия в акомулатора много гуми требва да хвърлиш.
Каква ви е идеята за акомулатор на енергията? :?
2v6 - майстор
kretio74 написа:
Ей евала на темата къде отидоха зурлата и илиев много ме кефи идечта им ама ми се вижда малко скъпичка и трудничка за изпълнение. Верно че се гори всичко (при iliev labs) ама и то свършва а за постигане на 1 мегават енергия в акомулатора много гуми требва да хвърлиш.
Колко енергия :?:
kretio74 - специалист
2v6 написа:
kretio74 написа:
Колко енергия :?:
Днеска говорихме с Илиев по темата не съм прав признавам не е толкова скъпо само е ГРАНДИОЗНО и много уникално като идея (неговата) 1000% подкрепям. =D> =D> =D>
2v6 търсих поста на Илиев по нагоре в темата ама не го открих. 1 мегават пишеше и според мен не е недостижимо като акумулирана енергия зависи от акумулатора :?
2v6 - майстор
kretio74 написа:
...
2v6 търсих поста на Илиев по нагоре в темата ама не го открих. 1 мегават пишеше и според мен не е недостижимо като акумулирана енергия зависи от акумулатора :?
1 MW e мярка за мощност.
Предполагам питаш за 1 MWh :?
Толкова енергията може да се акумулира в 18 м3 вода, при загряване от 40 до 90 градуса.
kretio74 - специалист
2v6 написа:
kretio74 написа:
...
1 MW e мярка за мощност.
Предполагам питаш за 1 MWh :?
Толкова енергията може да се акумулира в 18 м3 вода, при загряване от 40 до 90 градуса.
Незнаех мерси за инфото :)
  • 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 65

Тема "Коминът-мечта или как да уловим топлината беглец" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: