• 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 127
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Така си е както казва Лазар , освен ако при настройки не се избере такава минимална мощност при която стайната температура почти не се достига ама все пак е топло , или по друг начин казано -настройваме горелката така че да гори еди колко си пелети за 24 часа :wink: .За това последното което си разбрал , стайния термостат при пелетните горелки -тези познатите Ерато и ИВГ - се гасят при достигане на зададена стайна температура , стайния термостат е един ключ .Или горелката работи първо по температура на водата примерно нагласена до 70 градуса , като достигне 60 градуса се започва модулация тоест намаляне на мощността , ако температурата спада под 60 веднага се започва наново покачване на мощността за ново достигане до 60 гр , ако въпреки намаляването на мощност температурата се покачи до зададената 70 горелката ще угасне по температура на водата , независимо от горното -стайния термостат следи стайната температура нагласена на 22 гр примерно и ако тя се достигне - той загася горелката . :wink: Има 2 варианта -единия е варианта на Пласткомфорт горелката да работи на минимален оптимален за икономия режим :wink: постоянно или в избрано от него часови диапазон , вариант 2 е варианта със стаен термостат .
Последна промяна от filmatoplo на ср ное 13, 2013 8:26 pm, променено общо 1 път.
LazarGanev - "Велик майстор"
radiocontrol написа:
Определено си по запознат от мен ,незнаех че стайния термостат може да накара горелката да работи на минимална мощност а не да я изгаси и после стартира.Щом е така един не малък минус на стайния термостат отпада,остава само това че се съобразяваш с температурата само в една стая.Тази информация е важна за мен . =D>
Не, това зависи от логиката на управление на контролера, не при всички е така (например при Грейко е заложено определено време горелката да работи на минимална мощност и след изтичане на този срок, ако няма заявка за топлина - едва тогава изгася). В повечето случаи стайния термостат изгася горелката. В някои случаи я изгася директно - дори за малко да врътнеш копчето, горелката влиза в режим на загасване, което е тъпо. В други случаи спира подаването на гориво, но ако след няколко минути стайния термостат поиска пак топлина - просто се възобновява подаването. А що се отнася до другия "недостатък" на стайния термостат - различни температури в различните помещения - това се постига с правилно оразмеряване на радиаторите и после с хидравличен баланс на системата. Това е елементарно. Е, разбира се с термоглави е по-лесно, но недостатъците са доста повече.
idunno - специалист
Само като ги четох горните неща и умрях да се смея.Ама , ще продължа да пиша само фактите по това което наблюдавам при работа на фабрични настройки, а именно, че джаджата си харчи пелетки много добре.Аз знам,че няма да спре, защото термисторът и е на подаващата тръба ( по упътване на производителя или някъде в горната част на печката), което автоматично означава, че ако тя ще спре по температура на връщащата вода това няма да стане лесно... :), така че ще и сложа едно термостатче(е, не е обикновено термостатче...) ,за да успокоя харчлъка... и като гледам как гори ще и трябва малко повече въздух.. или по-малко пелети, но на 300м2 с малко пелети няма как да стане, значи трябва повече въздух.Модулацията, ако въобще има такава ( едва ли) е малко в света на добрите пожелания, но може и да я забележа, ще пиша, ако видя нещо подобно на модулация. :-D.
Засега, като междинно заключение, на фабрични настройки няма много икономии.Да ме прощават някои, ако я разглеждам малко насмешливо, но все пак не е кой знае какво( в сарвнение с някои други уреди), което не означава,че не оценявам труда на хората, които са огънали и боядисали ламарината или са заварили скаричката от неръждавейка.
Малка забележка- като го точковате фланеца(ако може да се нарече така правоъгълничето) пилнете малко заварките, поне ще изглеждат по-добре. :)
radiocontrol - специалист
Idunno след като всичко си знаеш защо въобще пишеш тук. Ако можеш да дадеш някакъв съвет като експерт както го правят LazarGanev и filmatoplo направи го ако не няма смисъл да четеш умирайки от смях. Аз лично нямам зор в момента с горелка но ми е интересно да науча нещо или да дам съвет на някой по малко знаещ от мен. Без ирония и сарказъм. А това че сме решили да си купим такава горелка е наш проблем няма смисъл да ни съжаляваш. Извинявай ако съм бил малко груб но заядливоста и подигравателния тон са типично наши български черти който ти притежаваш в пълен комплект. Относно модулацията и други неща липсващи според теб на горелката в постовете ти по горе оставям на хората да преценят компетентността ти. Лек Ден :rock:
plastkomfort - специалист
Айде някой с добре регулирана горелка да пусне клип с модулация на горелката и тогава да се каже това модулация ли е или някакво подобие.
И къде е по-добре да се монтира датчика за температурата на котела там където оригинално стой при виадрус или отзад където се монтира гилзата за регулация на въздуха?
LazarGanev - "Велик майстор"
За да не стане много дълъг клипа е най-добре да се снима при затворен кран на отоплителната инсталация
Лазаре пак се гавриш,нека да видим а коментарите после.
radiocontrol - специалист
plastkomfort написа:
Айде някой с добре регулирана горелка да пусне клип с модулация на горелката и тогава да се каже това модулация ли е или някакво подобие.
И къде е по-добре да се монтира датчика за температурата на котела там където оригинално стой при виадрус или отзад където се монтира гилзата за регулация на въздуха?
Не не се гаври ,точно така си е понеже тогава няма да върти водата в цялата система и по бързо ще влезе в модулация .Аз немога да направя клипо понеже тук никой не купува и най добрите горелки по обозрими причини :) Просто си е жега
Трябва да е при реални условия,при затворен кран горелката ще изключи.
  • 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 127

Тема "IVG S 40" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: