• 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 39
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
feikot - специалист
LazarGanev написа:
Всички тези мощности, които споменах са фиксирани, както казах и за тях горивото и въздуха са настроени от производителя. И така по време на работа горелката си модулира между 2 мощности - максимално ограничената и половината от нея. В по-студено време работи повече на максимално ограничената, по-малко на ниската, в по-топло време се задържа повече на ниската мощност. Може да се случи така, ч горелката да работи само на една мощност, бе без да достигне температурата, при която става намаляването на мощността.
Лично мен това с червеното би ме притеснило,като се сетя колко вида,типа,модела и каквото се сетите още,пелети има на пазара. Не може да фиксираш универсално за всички.От краткия ми опит и допира до 3 (три) типа пелети,разбрах,че макар и минимално е нужно да се обработят някои неща. Едните искат по-малко въздух,другите повече,третите по-голяма доза и пр.

Другото което разбрах,още и преди да съм ползвател на горелка (без значение каква) е ,че модулацията (дори и Лазар тръбеше) трябва да е постепенна,е питам аз,в това обяснение,кое е постепенното в модулацията ? Ако все пак тя пада постепенно и Лазар го е написал така,че аз да не разбера,се извинявам,но от дадената информация,оставам с впечатлението,че работи на макс и веднага на 50%. В това отношение пак не бих избрал гп4.
filmatoplo - майстор
=D> :) На първа страница от темата , Фейчо пита кой модел горелка , аз отговарям -ГП4 :wink: .
feikot - специалист
Ти тъкмо на време отговаряш...1 тон пелети прекарах през комина. Филмей :lol:
filmatoplo - майстор
filmatoplo написа:
За сега Ерато 4 поколение е по добра горелка от Ватерланд :wink: .

:) Навреме беше -на страница 1 ти написах :wink: .
LazarGanev - "Велик майстор"
feikot написа:
Лично мен това с червеното би ме притеснило,като се сетя колко вида,типа,модела и каквото се сетите още,пелети има на пазара. Не може да фиксираш универсално за всички.
Естествено че няма универсални настройки - ако ми прочетеш внимателно поста ще видиш че говоря за стандартни дървесни пелети. Тази горелка не е за хора, които обичат сигурността - купуват си стандартни пелети класА и са спокойни, че няма да има неприятни изненади. Който смята да избира пелетите по цена трябва да си потърси друга горелка - например Грейко.
feikot написа:
Другото което разбрах,още и преди да съм ползвател на горелка (без значение каква) е ,че модулацията (дори и Лазар тръбеше) трябва да е постепенна,е питам аз,в това обяснение,кое е постепенното в модулацията ? Ако все пак тя пада постепенно и Лазар го е написал така,че аз да не разбера,се извинявам,но от дадената информация,оставам с впечатлението,че работи на макс и веднага на 50%. В това отношение пак не бих избрал гп4.
Я дай линк къде какво съм тръбил, че ми се струва че ме набеждаваш :wink: . Модулацията бива степенна или безстепенна - каква ще се избере е въпрос на конструкторско решение.
Колкото до работата на макс и после на 50% - да може и така да работи, и в това няма нищо лошо. Но производителят е предвидил и други мощности- например вместо да превключва между 25 и 12.5кВт, можеш да ограничиш максималната мощност на 20кВт или на 15кВтВ повечето случаи е достатъчно да се ограничи на 15кВт - това е достатъчна мощност за едно средностатистическо жилище.
tokbatak - специалист
LazarGanev написа:
Разбира се, ...........
............... инсталацията.
Та, питам аз tokbatak - ако имаш горелка с тоя алгоритъм - кой точно параметър изпитваш нужда да промениш? :)
Все пак живеем в България, с тия мижави доходи как човек да си позволи безгрижен живот. Всички искаме в началото на зимата да натиснем едно копче което ще изключим пролетта и да ни е топло през зимата. Това е нормалното. Но за България, не става. Пелети - не се знае качество, ако искаш качество 100лв/т. отгоре. Сервизно обслужване - фирмите са любезни и отзивчиви докато ти вземат парите, после .... ходене по мъките. Може би има и коректни но са единици .... каква е гаранцията че ще попаднеш на такъв. Ако проблема е смяна на настройки заради пелети - плащаш си.
Хората масово нямат пари, тези които имат няма да се занимават с ГП, ИВГ, Грейко и подобни. Точно заради това хората искат да могат да променят настройки. Копуваш си евтини пелетки - почват от цена 260лв./т. през Юни и Септемвли са 300лв./т., правиш си настройки спрямо пелетите без техник - и от тук спестяваш 50-100лв.
Това искам и аз, Лазаре. Затова ми трябва промяната на параметрите.

Защо съм останал с обеждението че ГП4 е с 3 степени при модулация? Или съм се заблудил!?
feikot - специалист
tokbatak написа:
Хората масово нямат пари, тези които имат няма да се занимават с ГП, ИВГ, Грейко и подобни.
Точно тук е ключа от палатката,който има кентаври е на газ,който иска пелети си купува ултра хипер мега новите и модерни системи (дори и Козлусан да е),както пуснаха и Теси,да не говорим за топерите от Италия,Швеция и пр. Няма смисъл да се тровим :)

Лазаре,не те набеждавам,не искам да ме разбираш грешно...сухия текст винаги създава едно чувство на напрежение. Не съм търсил защото предполагам няма как да го намеря,но категорично си го спомням,че казваше "тя една модулация на ивг,както работи на 100% и изведнъж на 10%" .Няма никакво значение,не искам да се влиза в излишни спорове. Снощи от 18:00 часа до сега (вече е 12:00) с 2 работещи радиатора (27 глидера) и бойлер е изгорила по-малко от 10 кг. С две думи-когато се сметне всичко оптимално,горелката се отблагодарява.
fedko - напреднал
Аз пък оставих само лирата в кенефа и ми изгори само 5кг. за 24ч.Голям кеф да си на парно. :-D
feikot - специалист
Като си толкова отворен,сложи и един радиатор да топлиш врабчетата отвън.Като има хора в 2 стаи,защо да се топлят и другите бе,спец?
fedko - напреднал
Е това ми беше идеята де. :lol:
  • 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 39

Тема "Мнение и съвет за котел + горелка (пелети)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: