LazarGanev написа: Всички тези мощности, които споменах са фиксирани, както казах и за тях горивото и въздуха са настроени от производителя. И така по време на работа горелката си модулира между 2 мощности - максимално ограничената и половината от нея. В по-студено време работи повече на максимално ограничената, по-малко на ниската, в по-топло време се задържа повече на ниската мощност. Може да се случи така, ч горелката да работи само на една мощност, бе без да достигне температурата, при която става намаляването на мощността.Лично мен това с червеното би ме притеснило,като се сетя колко вида,типа,модела и каквото се сетите още,пелети има на пазара. Не може да фиксираш универсално за всички.От краткия ми опит и допира до 3 (три) типа пелети,разбрах,че макар и минимално е нужно да се обработят някои неща. Едните искат по-малко въздух,другите повече,третите по-голяма доза и пр.
Другото което разбрах,още и преди да съм ползвател на горелка (без значение каква) е ,че модулацията (дори и Лазар тръбеше) трябва да е постепенна,е питам аз,в това обяснение,кое е постепенното в модулацията ? Ако все пак тя пада постепенно и Лазар го е написал така,че аз да не разбера,се извинявам,но от дадената информация,оставам с впечатлението,че работи на макс и веднага на 50%. В това отношение пак не бих избрал гп4.