• 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 51
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
losh1 - помощник
Здрасти,от няколко дни съм на газ с котел Wolf FGB28 имали смисъл да поръчам външния данчик, дали ще повлияели на разхода.
И ако може съвет за газсигнализатор и електромагнитен вентил за пропанбутан, марка, модел, магазин.
sokolov.91 - майстор
ср ное 27, 2019 8:29 amlosh1 написа:
Здрасти,от няколко дни съм на газ с котел Wolf FGB28 имали смисъл да поръчам външния данчик, дали ще повлияели на разхода.
И ако може съвет за газсигнализатор и електромагнитен вентил за пропанбутан, марка, модел, магазин.
Ами темата не е за котел Wolf, нито аз съм газаджия, за да ме питаш за газ сигнализатор, но ето мнението ми:
Външния датчик в никакъв случай няма да навреди особено ако нямаш стаен регулатор, стига обаче да си го настроиш както трябва.
Относно газсигнализатора и клапана - до колкото знам до 50 киловата мощност не е задължителен. Аз например нямам, но моя котел е в гаража, който е доста проветриво. Ако ми беше във всекидневната, със сигурно щях да си сложа. Ти си прецени нужен ли ти е. За марка и модел - не знам.
losh1 - помощник
Мерси, жив и здрав даси. Ще помоля някой ако може да изтрие питането ми.
Георги767 - специалист
Здравеи,във един от постовете прочетох ,че си задал 50%макс.мощност и 65С на водата.Моят е със същите параметри но Тна водата варира 45-53С за около половин час, след товапочива 20мин.Дали е от малка радиаторна мощност,като съм с радиаториТИП22 600/1600,600/1800-2бр.600/2200.Външен сензор можели и със ЦР100 понеже съм с такъв.
Последна промяна от Георги767 на пон дек 23, 2019 9:30 pm, променено общо 2 пъти.
Георги767 - специалист
Сега след 20мин. почивка радиаторите бяха поохладнели,и се включи на 33.5С и загаси на 36.5С :?
пон дек 23, 2019 7:50 pmГеорги767 написа:
Здравеи,във един от постовете прочетох ,че си задал 50%макс.мощност и 65С на водата.Моят е със същите параметри но Тна водата варира 45-53С за около половин час, след товапочива 20мин.Дали е от малка радиаторна мощност,като съм с радиаториТИП22 600/1600,600/1800-2бр.600/2200.Външен сензор можели и със ЦР100 понеже съм с такъв.
Стайната температура е достигната, затова се гаси. Ако радиаторите бяха малко, то котелът щеше да работи по дълго и на по висока температура, за да догони заданието.
Времето сега е топло, като пролет е, минималната мощност на котела е по висока от моментните нужди на жилището.
Георги767 - специалист
Благодаря,за пояснението.
andy_forresite - майстор
5 градуса и вятър 30 км/ч. Не бих го нарекъл пролет. Или сте калЕни, или наистина е по-топло при вас.
вт дек 24, 2019 11:27 amandy_forresite написа:
5 градуса и вятър 30 км/ч. Не бих го нарекъл пролет. Или сте калЕни, или наистина е по-топло при вас.
Вчера времето по варненско беше слънчево и ок 14 градуса. Нужда от топлинка се появи след 15 и половина.
По слатинско може и да шета дядо Коледа, но яхнал елена.
Не знам при Георги как е било. Според споделеното, пролетно сякаш и при него.
Анди, Соколов ще ни прати хора, ама като остане по свободен, че го липсва нещо.
Георги767 - специалист
Да +8-9градуса,а нещо по-въпроса за външния сензор,независимо може ли да работи или CW100.
  • 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 51

Тема "Локално парно на газ - от 0 до 100" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: