Най - вълнуващия въпрос зимно време.
pol79 - напреднал
Има смисъл разбира се, където съм монтирал навсякъде работят, особено при вятър[/quote]

Може ли подробности , как точно помагат ?
LazarGanev - "Велик майстор"
Ами как помагат - при голяма тяга всичката топлина се измуква през комина, а като я има тази клапа - тя отваря и намалява тягата в норми
димитар кисиов - специалист
pol79 написа:
Да попитам някой използва ли горелката в комбиниран режим с твърдо гориво ? Заводските комбинирани котли имат ли някаква допълнителна клапа за въздух ? Аз съм с котел Де Дитрих с нова врата и нямам никъде отвори , от които може да взима въздух . Мисълта ми е дали кислорода оставащ от въздуха от торелката е достатъчен за да горят дърва . Идеята ми е да горя отпадъчни дървени матеряли заедно с пелетите .
Вече пробвах в комбиниран режим , но само при първоначално палене с открехната леко долна врата .
С няколко парчета стара дървена дограма , след старта на горелката вдига градуси за отрицателно време . Имам три плюса : Спестявам 2-3 кг. пелети , системата влиза в работен режим доста по бързо , изчиствам си отпадъчни дървении .

Някой има ли монтиран регулатор на тягата на комина , има ли полза от него ? Намерих един такъв за 135 лв.[/quote]
Ползвай дървата само първоначално за повреме на работа няма смисъл .колко е висок кумина на ветровито място ли е клапата не е безбожно скъпа с нея ще е по добре
pol79 - напреднал
Ползвай дървата само първоначално за повреме на работа няма смисъл .колко е висок кумина на ветровито място ли е клапата не е безбожно скъпа с нея ще е по добре[/quote]

Кумина е висок около 8-10 м. на не ветровито място .
Сега регулирам тягата с клапата на котела , но забелязах няколко пъти да излиза черен пушек , когато съм я оставил по притворена , вътре в котела в горната си част е черен и като отвориш вратата му мирише , като на горяща пластмаса . Друг път пък в същото положение на клапата няма никакъв проблем , затова се замислям за регулатор .
DimitarD - специалист
LazarGanev написа:
pol79 написа:
Някой има ли монтиран регулатор на тягата на комина , има ли полза от него ? Намерих един такъв за 135 лв.
Има смисъл разбира се, където съм монтирал навсякъде работят, особено при вятър
pol79, Можеш ли да дадеш линк на този който си намерил?

LazarGanev, tози регулатор на тягата на комина ръчен ли е или автоматичен? Къде се монтира, на фукса, на входа на комина или някъде другаде?
шоп - майстор
Ръчно се настройва, другото автоматично го прави тягата и гравитацията.
135 лв не бих дал за този артикул.. Не мога да намеря снимките но руснаците го правят от консервна кутия, болт М6 и гайка с тежест
:-)))
egomen66 - майстор
шоп написа:
Ръчно се настройва, другото автоматично го прави тягата и гравитацията.
135 лв не бих дал за този артикул.. Не мога да намеря снимките но руснаците го правят от консервна кутия, болт М6 и гайка с тежест
:-)))
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=sGpm5fzLVZw[/youtube]
pol79 - напреднал
DimitarD написа:
LazarGanev написа:
pol79 написа:
Някой има ли монтиран регулатор на тягата на комина , има ли полза от него ? Намерих един такъв за 135 лв.
Има смисъл разбира се, където съм монтирал навсякъде работят, особено при вятър
pol79, Можеш ли да дадеш линк на този който си намерил?

LazarGanev, tози регулатор на тягата на комина ръчен ли е или автоматичен? Къде се монтира, на фукса, на входа на комина или някъде другаде?

http://www.ilma-bg.com/?p=product&pid=553
Evgeniy - майстор
Тези са хубави, но скъпи.
Виж ТУК
plamenmaistora - специалист
Аз си направих от розета за кумин даже и работи.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: