Най - вълнуващия въпрос зимно време.
andy_forresite - майстор
Дръжте ги на реторт тогава.
Не е проблем и дори е добре да се оставят няколко секунди "запалка" без никакво въртене на вентилатора при запалване. До 5 секунди няма да стане нищо на запалката. Самата запалка ще може да загрее горивото по-бързо и по-безпроблемно докато няма вентилатор, който да вкарва въздух, колкото и малко да е този въздух.
gnt69 - майстор
andy_forresite написа:
Дръжте ги на реторт тогава.
Не е проблем и дори е добре да се оставят няколко секунди "запалка" без никакво въртене на вентилатора при запалване. До 5 секунди няма да стане нищо на запалката. Самата запалка ще може да загрее горивото по-бързо и по-безпроблемно докато няма вентилатор, който да вкарва въздух, колкото и малко да е този въздух.
Говорим че като почне да гаси дори и да види пламък продължава да гаси докато не изгаси и чак тогава пали без проблем.
Нямам още опита в този режим,защото не ми е нужен , но
Retort - при тази опция, когато горелката е в режим на поддържане на огъня,
може да работи само вентилатора, без да се зареждат пелети. Времето на работа в този режим е ограничено.
В този режим винаги ще се гаси ,след като изтече зададеното време.
High Power - при тази опция режимът за поддържане на огъня се състои от две
фази. Първата фаза на изчакване е с фиксирана, зададена от инсталатора
продължителност, и в нея може да работи само вентилатора, без да се зареждат
пелети. След като изтече зададеното време, горелката минава във втора фаза на
разгаряне като зарежда една порция пелети като за максимална мощност и
включва вентилатора с настройката за максимална мощност на горене. Горелката
остава в това състояние, докато фото-датчикът не отчете пламък над нивото,
настроено за запалване, но не повече от времето на три цикъла на зареждане при
максимална мощност. Ако не се отчете пламък, горелката се гаси, иначе минава
отново във фаза на изчакване. При тази опция времето на работа в режим на
поддържане на огъня не е ограничено.
Не виждам с какво този режим ще наруши горенето при 1,2 и трета степен.
gnt69 - майстор
Аз мисля че знам какво трябва да направя ама да питам пак.
От предишната система с Атмос пиролизен ми хартиса 1000л буфер с една серпентина който го оставих за слънчевите колектори да живеем безгрижно лятото. Есента като монтираха новия котел го откачихме от отоплителната инсталация и остана само за слънцето. Въпроса ако го подвържа в системата няма да ме интересуват суспендите защото ще разредиме паленията. Ако сега може някой да даде една работеща схема на свързване и малко обяснения за начина на работа и необходимите части например помпа май ще трябва и какво ще командва помпата. Имам термоглави на радиаторите, имам стаен седмичен програматор салус, бойлер 300л и две помпи една за отопление и една за бойлер.
gnt69 написа:
Аз мисля че знам какво трябва да направя ама да питам пак.
От предишната система с Атмос пиролизен ми хартиса 1000л буфер с една серпентина който го оставих за слънчевите колектори да живеем безгрижно лятото. Есента като монтираха новия котел го откачихме от отоплителната инсталация и остана само за слънцето. Въпроса ако го подвържа в системата няма да ме интересуват суспендите защото ще разредиме паленията. Ако сега може някой да даде една работеща схема на свързване и малко обяснения за начина на работа и необходимите части например помпа май ще трябва и какво ще командва помпата. Имам термоглави на радиаторите, имам стаен седмичен програматор салус, бойлер 300л и две помпи една за отопление и една за бойлер.
Това си го виждал, предполагам.
viewtopic.php?f=10&t=43892
Горелката Грейко управлява две помпи - котел-буфер и БГВ.
Помпата на радиаторния кръг се управлява с отделен термостат или контролер.
gnt69 - майстор
Това си го виждал, предполагам.
viewtopic.php?f=10&t=43892
Горелката Грейко управлява две помпи - котел-буфер и БГВ.
Помпата на радиаторния кръг се управлява с отделен термостат или контролер.[/quote]

Това съм го виждал ама много глупости вътре. Аз питам за работеща схема какво казва на горелката да спре, какво казва на буфера да топли, докога да топли. Благодаря предварително.
П.С на оная тема стигнах до 5 страница и не намерих нищо полезно.
gnt69 написа:
Това съм го виждал ама много глупости вътре. Аз питам за работеща схема какво казва на горелката да спре, какво казва на буфера да топли, докога да топли. Благодаря предварително.

Това е важна тема, която аз препрочетох няколко пъти , заедно с глупостите. Дори и сега първите две страници.
Моето отопление е изпълнено точно по нея,като може котела да работи и на естествена циркулация, котелната помпа е на байпас.
Работи перфектно.
Ако наистина за теб са само глупости, аз не се наемам да ти обясня.
Дори да я изпълниш, без да ти е ясно кое каво,бъди сигурен, че ще работи коректно.Някъде на 2стр. ,мисля, Филма беше подметнал къде се връзва бойлера.Бих допълнил-връщащата от бойлера,преди смесителния вентил на входа на котела.
gnt69 - майстор
Трифон П.Трифонов написа:
gnt69 написа:

Това е важна тема, която аз препрочетох няколко пъти , заедно с глупостите. Дори и сега първите две страници.
Моето отопление е изпълнено точно по нея,като може котела да работи и на естествена циркулация, котелната помпа е на байпас.
Работи перфектно.
Ако наистина за теб са само глупости, аз не се наемам да ти обясня.
Дори да я изпълниш, без да ти е ясно кое каво,бъди сигурен, че ще работи коректно.Някъде на 2стр. ,мисля, Филма беше подметнал къде се връзва бойлера.Бих допълнил-връщащата от бойлера,преди смесителния вентил на входа на котела.
Колега аз питам конкретни въпроси.
1. Как работи горелката при експлоатация с буфер, кое я гаси, примерно по температура на водата 80 гр. като стане 75 какво прави горелката.
2.Кой казва на помпата на буфера да работи и докога да работи.

В първите няколко страници на темата се коментира буфер на пиролиза или кюмюр, пелетите се изключват от дискусията ама това е било през 2011-2012г , към 2016 виждането може би е различно затова питам. В последните няколко страници дискусията основно е 1литър един килограм ли е или не е, и колко трябва да бъде разширителния съд.
[quote="gnt69"]
1. Как работи горелката при експлоатация с буфер, кое я гаси, примерно по температура на водата 80 гр. като стане 75 какво прави горелката.
/quote]
Горелката се гаси при достигане на настроената Т.
Като стигне 75 , минава от трета на втора.
Няма помпа на буфера.
Има помпа на котелния кръг и такава на радиаторна.
Приемам,че за теб помпа на буфера екотелната.
Тя се пуска и гаси от горелката.
gnt69 - майстор
Трифон П.Трифонов написа:
gnt69 написа:
/quote]
Горелката се гаси при достигане на настроената Т.
Като стигне 75 , минава от трета на втора.
Няма помпа на буфера.
Има помпа на котелния кръг и такава на радиаторна.
Приемам,че за теб помпа на буфера екотелната.
Тя се пуска и гаси от горелката.
Е тогаз кога гаси горелката.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: