• 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 534
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
syncho - майстор
мда това каза и колегата.. много пепел и нагар... Каза, че каминката я чисти всеки ден поне по веднъж... Явно нещо тези, които са му ги докарали са много зле.
bili&steki - специалист
Предполагам ,че при него за да образува нагари нещо не развива достатачна темп. на горене... иначе нагар няма - само пелел и ако изгарянето е добро е почти бяла на цвят
turistak - специалист
Помогнете с фирма дето разбира от монтаж и настройка на пелетни котли
syncho - майстор
bili i steki предполагам че може да ти е полезен ако става въпрос за София и региона... :Р В Пловдив и околността можем и ние да помогнем...
turistak - специалист
извинявам се, къщата е на 8км от София(Люлин)
kok - специалист
filmatoplo написа:
Да точно ако гориш по качествено гориво температурата на димоотвода ще е по висока -ама модела ще е такъв .Колко калории имат костилките :? Били гори слънчогледови пелети , колкото и да са истискани все ще има масленост по тях :)
така и така темп. на изходните газове ми е висока дай акъл как да я ополозотворя :? има ли някакъв топлообменник при които въздуха да затопля водата евентуално да подгрявам допълнително входящата вода в котела дайте някакъв акъл :-D
vodopada - специалист
kok написа:
filmatoplo написа:
Да точно ако гориш по качествено гориво температурата на димоотвода ще е по висока -ама модела ще е такъв .Колко калории имат костилките :? Били гори слънчогледови пелети , колкото и да са истискани все ще има масленост по тях :)
така и така темп. на изходните газове ми е висока дай акъл как да я ополозотворя :? има ли някакъв топлообменник при които въздуха да затопля водата евентуално да подгрявам допълнително входящата вода в котела дайте някакъв акъл :-D

Нещо такова можеби:http://viteh.com/store/index.php?main_p ... cts_id=268
Давам го за модел.
bili&steki - специалист
като за начало просто почисти топлообменика на котела :lol:
kok - специалист
bili&steki написа:
като за начало просто почисти топлообменика на котела :lol:
топлообменника ми е почистен аз нагари нямам камерата ми е бяла (с изключение на по 2 см. в краищата) значи би трябвало горенето да е добро нали така така че това отпада
filmatoplo - майстор
Значи толкова си може котела .Освен да се търси още по хубаво гориво .При мен пиролизните също много се влияят от горивото .На един пич тъкму му монтирам котела и докарва вече платени дърва чисто сорови с листата :lol: същата зима беше катастрофа -конденз,катран,студ не може да вдигне котела повече от 55 гр . :wink:
  • 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 534

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: