• 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 81
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
jinio - специалист
filmatoplo написа:
Това дигиталното колко струва.http://www.frigocommerce.com/index.php? ... version=20

Термометри
ROF-088 10.00
TPM-10A 6.00
WT-1 -50 12.00

* Цените са крайни, с включен ДДС.
jorkataG - специалист
Здравейте.
Изпадат ми 3 вътрешни тела от японски климатици /марката не я знам на маймуница пишело/ на 110В с трансформатори за 220 В с дистанционни, които работят. Били са на инсталация но ги махат щото като спряла камината да гори и ставало студено :-D. Та аз ще ги взема с уговорката че всичко им работи.
Та въпросите са следните:
Ясно е че като спре камината да гори /щото аз съм с камина/ бързо ли изстива стаята. Стената /външната/ е тухла и половина с мазилката около 54 см. И сега с панелни радиатори и чугунени ако е затоплено не изстива така бързо ама все пак какви са общите наблюдения?
Мисля да разкарам панелния радиатор и двата чугунени и да сложа климатични тела, ще сбъркам ли?
Стаите дето ще ги слагам са по 12 кв.м. а в коридора да си остане чугунен радиатор.
И като пояснение накрая камината е реални /по надпосоте от табелката отзад/ 9 kw. а е купена за 11. Та ще може ли да кара 3 климатика 12-ки, радиатор /15 ребра български на 500 мм височина/ и лира 700 В.
В момента камината я карам на 50-60 гр.
Ahmakov - специалист
Изстиването на стаята не зависи от отоплителните уреди, а от топлозагубите на помещението. Ако не си ползвал климатик досега, си остави радиаторите в спалните помещения. Камината ще ги кара, ама помпата не знам дали ще ги кара.
илко илиев - специалист
колега няма да ти стигне,както казваш9-11кв. моята е 10 и съм вързал едно тяло 10
и едно 20 и имам и 2бр. радиатори по 3кв. и не може да им смогне
jorkataG - специалист
илко илиев написа:
едно тяло 10
и едно 20 и имам и 2бр. радиатори по 3кв.
Какво е това тяло 10 и 20
kuuuuuul - майстор
7-10-12 и т.н.образно казано е големината на климатика. На всеки климатик си е написано каква мощност е /12-ките 3.5-4кв/ и това при тем. на топлоносителя около 45гр.,от тука може да се направи приблизителна сметка колко ще захрани камината.Според мен слагай ги и трите/спалнята по добре с радиатор/ пък после ще притваряш кранове или с терморегулатори ще регулираш нещата./с 10-ки щеше да е по добре/
minkov_1 - напреднал
Как да се намалят оборотите на вътрешно тяло от климатик LG ES-H 1264 DAO и да се пуска и спира при зададена температура. Напълно нов съм в това начинание , за сега само съм го свързал към парното. Пуска се сам като се включи помпата и по някое време се изключва, но също така се пуска и при не включена помпа. Дайте някакъв съвет.

Прикачен файл

P1030338.JPG
jorkataG - специалист
Има датчик за температурата който е закачен някъде по питата може да изглежда и като малка тръбичка знам ли.
За да стане твоята работа можеш да се снабдиш с контактен термостат, който ще закрепиш на метална тръба до тялото и после прекарваш захранването на мотора на турбината през него.
minkov_1 - напреднал
На снимката се виждат два датчика единия е черния които виси,а другия е със сивия кабел които влиза в една медна втулка.Значи на мястото на датчика които е в медната втулка трябва да се монтира въпросния термостат и всичко останало от тялото да се демонтира освен мотора.С две думи тялото да работи като помпата на самото котле?
stanetzz - специалист
jorkataG написа:
........Мисля да разкарам панелния радиатор и двата чугунени и да сложа климатични тела, ще сбъркам ли?
Според мен ще сбъркаш. Аз бих си оставил радиаторите по местата, с опция да могат да се включат наново, ако не ти хареса с духалките. Разликата между топлината от радиатор, и тази от климатик (или вътрешно тяло) е колосална. Ако не си се топлил с климатик, може и да не знаеш, де. Освен, ако не ги монтираш на пода. Така поне няма да се налага да се бориш с физичните закони за движението на топлия въздух.
  • 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 81

Тема "Климатик свързан към парното" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: