• 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 51
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Айде не знаем :wink: , незнаехме -тези цифри какво са -секунди или грамове :lol: .
tokbatak - специалист
plastkomfort написа:
Пелети максимум е дозата когато работи на 100% а минимум на 10%
То това е повече от ясно.
В темата за ИВГ съм писал по въпроса обсъждайки настройките на Люси по клипчето в youtube. Не се вързва да е грамове, не се вързва и да е секунди. Тогава какво е?
tokbatak - специалист
filmatoplo написа:
Айде не знаем :wink: , незнаехме -тези цифри какво са -секунди или грамове :lol: .
Като знаеш кажи! :) Или те е страх да не ти откраднем занаята. :roll:
Да не си бивше митничарче. :lol:
BatkatA® - напреднал
Здравейте.

Реших да се включа и аз след дни наред четене.
Темата е толкова обширна че незнам от къде да започна.

Искам да попитам някой има ли Биотех 35 горелка за да може да обсъдим и нея?

Поздрави
filmatoplo - майстор
КОлеги трябва ми някой който ползва горелка Бурнит Пел 25 за да обменим опит
filmatoplo - майстор
filmatoplo написа:
КОлеги трябва ми някой който ползва горелка Бурнит Пел 25 за да обменим опит
Здравейте, никой ли няма такава горелка ,помагайте и вие, на ден по 10 човека радвам с отговор на техни въпроси, а на мен никой. :cry:
BatkatA® - напреднал
Имам един въпрос:

Настройвате горелката на минимална мощност да работи нонстоп (във вашия случай 10%).ОК. Ако сте задали 60 градуса на водата в котела, в стаите сте отворили термоглвите и нямате стаен термостат.
Как ще работи нонстоп тази горелка 24ч. след като в даден момент в стаите ще стане 30 градуса.

По тази система би трябвало да държите водата на 50градуса примерно за да може да държи около 21-22градуса в стаите имайки предвид топлозагубите по тръбите и от изстудяването от прозорци и т.н.

Но това ще се променя непрекъснато в зависимост от външната температура... и при по- големи разлики ще се налага да се коригира максималната температура на водата в котела?

Аз също имам наблюдение че преди да си сложа стаен термостат играех с термоглавите и с по- ниска температура ан водата. И горелката наистина работеше нонстоп 12 или 24ч.
Разходът на пелети за съжаление немога да съм 100% убеден, но мисля че ми беше по- нисък.

В момента ми е 2-2,5 чувалчета от по 15кг. за 24ч.
Мисля да тествам като увелича стайния термостат на 24градуса за 12х на нонстоп работа дали ще изгори колкото и със термостат. Зашото имам чувството че той е нож с 2 остриета.
Достига температурата зададената и се загася горелката. Седи около 1-1.5х без да работи и започва пак. Но водата ми е вече на 35градуса и трябва да навакса до 60 отново и минава на по- високите мощности и гълта повече пелети съответно.

Незнам дали формулирах въпроса си както трябва, но съм сигурен че ако има нещо което не съм формулирал правилно Вие ще ми го посочите.

Поздрави.
filmatoplo - майстор
в студено време по термоглави ,в топло по стаен тт.
  • 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 51

Тема "Настройка на пелетна горелка ,параметри." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: