• 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 65
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
s_s1 - специалист
Лошото е, че толкова съм написал, защото толкова знам.

Тези дни установих липса на софтуера: Има режим "дърва", "пелети" и "въглища". Но в упътването пише, че гори всевъзможни горива включително, царевица, пшеница и др., а няма отделни настройки за тях и всеки път, ако сменям горивото трябва да въвеждам настройки записани на листче. По ламбда сонда се регулира въздуха до 10%, а разликите даже от един вид пелети до друг, като калоричност са повече от 30%.
Последна промяна от s_s1 на вт фев 18, 2014 4:27 pm, променено общо 1 път.
Тани - модератор
Тани написа:
Моля , не цитирайте предишни мнения! Доста тегаво става четенето на темата! Виждам, че е практика в тази тема! Ако се наложи да цитирате по-стари мнения, в цитатите включвайте само тези части от мнението на потребителя, които коментирате.
Необходимо ли е три пъти в три последователни мнения да пише едно и също нещо? Че сме дърти, дърти сме, но чак толкова, не ни е налегнала склерозата :lol:

Особено пък такива цитати - viewtopic.php?p=570957#p570957

добре, че форума ограничава до три цитата един в друг, че иначе в едно мнение може би щяха да се събират по две страници предходни мнения :lol:
Колега, поправи си поста!
s_s1 - специалист
Опитах се да горя черупки от орехи. Бях пробвал преди време с домашно начупени килограм-два и нямаше проблем.

Но сега като опитах се оказа, че черупките на падат в шнека. Стоят си в контейнера за горивото и не падат сами. самозадръстват се, шнека издърпва тези, които "докопа" и се получава кухина. Реших, че проблема е в това, че не са начупени на дребно и натроших и минах през сито от рабица 1 чувал. Резултата е същия-заклещват се и не падат без моя помощ.
Снощи опитах да ги размеся по равно с костилки. Тази сутрин бяха останали килограм-два и пак се бяха заклещили.
Иначе горят добре и миришат приятно на орехови сладки.
boris_4 - напреднал
Същият проблем го имах и аз когато горих мокри въглища.За това ги смесих с чипс и нещата потръгнаха.За постояно решение на проблема видях в един полски саит приспособление,което се монтира в самият бункер и се задвишва от редуктора на шнека.Това са все едно две фрези/за обработка на земя/ въртящи се една срещу друга.
Radoslaw - специалист
На български се нарича бъркалка просто и точно и да не цитираме думите на дядо Паисии.Ако материала не е достатъчно тежък се получава така.доколкото знам и Ерато в котела за пелети и чипс също имат такава бъркалка.Просто без нея не може,ако искаш 100% сигурност.
s_s1 - специалист
Radoslaw написа:
На български се нарича бъркалка просто и точно и да не цитираме думите на дядо Паисии.Ако материала не е достатъчно тежък се получава така.доколкото знам и Ерато в котела за пелети и чипс също имат такава бъркалка.Просто без нея не може,ако искаш 100% сигурност.

От къде да се сдобия с такава, може ли линк.
Radoslaw - специалист
s_s1 написа:
Radoslaw написа:

От къде да се сдобия с такава, може ли линк.
Последна промяна от Radoslaw на вт фев 25, 2014 8:08 pm, променено общо 1 път.
Тани - модератор
Ъъъъ....

Тани написа:
Тани написа:
Моля , не цитирайте предишни мнения! Доста тегаво става четенето на темата! Виждам, че е практика в тази тема! Ако се наложи да цитирате по-стари мнения, в цитатите включвайте само тези части от мнението на потребителя, които коментирате.
Необходимо ли е три пъти в три последователни мнения да пише едно и също нещо? Че сме дърти, дърти сме, но чак толкова, не ни е налегнала склерозата :lol:

Особено пък такива цитати - viewtopic.php?p=570957#p570957

добре, че форума ограничава до три цитата един в друг, че иначе в едно мнение може би щяха да се събират по две страници предходни мнения :lol:
Колега, поправи си поста!
boris_4 - напреднал
Колега s-s1 не можах да намеря линка но по памет това е една метална кутия,която се поставя на мястото на бункера а той се поставя върху нея.Може да се постави и само един вал в бункера директно,като се задвижи с верижна предавка от вторият червяк.На самият вал могат да се заварят няколко шини.
6osi6 - майстор
Донбазките въглища с пресяването са вариант, но ако трябва да се пресяват 6 тона...
Някой горил ли е пернишки въглища в такава горелка?
Цената на горелката е 1840 лева, без ДДС и без разходите за доставка.
http://klimosz.pl/zestaw-palnika-automatycznego.html

Ако някой има такава или подобна - друга, нека да обясни дали е задължително да се слагат контролери, или е възможно горелката да се използва само с ръчно регулиране.

Цената на най-евтиния контролер от този производител е около 250 лв.
  • 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 65

Тема "Всегоривни котли" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: