• 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 39
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
feikot - специалист
Тъй де,като сме 4мата вкъщи работят 4те радиатора,като някой е на някъде,работят 2 :) Всеки сам си взима решенията
По точно обяснение за работата на ГП от описанието на Лазар,май няма кой да даде.Казвам го като собственик на гарелка Бисолид.Разликата при двете горелки,както го разбирам аз е ,че при Бисолида не мога и мощността дори да променям.Това ме озадачава доста.Някой може ли да ми помогне?Причината е ,че горелката ми е преоразмерена и често гасне.Имам достъп до сервизния код и промените са в мax. loud,min.load,max..burn,min.birn и скоростта на вентилаторите.
LazarGanev - "Велик майстор"
Няма начин да няма начин, въпреки че не съм го правил. Става с промяна на времената
Така направих и аз.Max.load от 6 s. на 5 s.
Min. load от 4 s. на 2 s.
Max. burn от 13 s. на 18 s.
Min. burn от 13 s. на 15 s.
Fan speed max от 100 % на 80 %
Fan speed min от 48 % на 45 %
При тези настройки горелката се държи по-добре.Почти не изключва по темепература.Държи 40% ,докато изключи стайният термостат.След това стартира и минава през 40 %,60 % и 100 %.Стигайки до 51 гр.т.е. 10 гр. под зададената температура започва модулация на 60 % до 57-58 гр.,след това минава на 40 % и така докато я шамароса термостата.След като Лазар казва ,че няма степени,явно съм налучкал алгоритъма сам.Да поясня,че котела е чугунен Бисолд с горелка Бисолд 24 kW.
filmatoplo - майстор
Точно така се настройва , Бисолида също е като другите горелки които може да им променяш настройките -Ватерланд ИВГ и Фероли :wink: .В това няма лошо , никой не е забранил настройки при Бисолид .
LazarGanev - "Велик майстор"
Няма смисъл да променяш и двете времена - на зареждане и горене, достатъчно е да играеш с едното. Мисля че минималната мощност не трябва да я пипаш, а само максималната
При така заложените фабрични настройки на макс. зареждане-6 s.,значи мога да го сваля само на 5 s.,ако не пипам мин. зареждане и то си останее 4 s.,което ми се вижда нищожна корекция.Мисля ,че не правя груба грешка променяйки и мин. и макс зареждането.
orlie - напреднал
LazarGanev написа:
Тази горелка е за хора, които обичат сигурността - купуват си стандартни пелети класА и са спокойни, че няма да има неприятни изненади. Който смята да избира пелетите по цена трябва да си потърси друга горелка - например Грейко.
Аз не че не обичам сигурността, но имам горелка за която Ерато са написали, че гори и нискокачествени пелети -GP25 SC. Това предполага, че ще мога да си купя и по-евтини пелети и да нямам проблеми. Да, обаче не, както казваше един небеизизестен журналист. Първо, такива пелети нещо не се намират. Всички ги продават за клас А и по цени за клас А. Единствено дето има на пазара слънчогледови пелети и костилки, които не са дървесни пелети и стават и са по-евтини. Второ, за костилките разбрах, че трябва да се променят настройките на горелката, т.е. да викам човек от фирмата. Разликата в цената е от 50 до 100лв за тон, и това означава, че ако изгоря един тон трябва да платя същите пари на фирмата за сервиз, вместо да ги дам за клас А1 пелети. Какъв е смисъла?
Отделно от това стои въпроса : струва ли си да се горят по-евтини пелети, ако калоричността им е по-ниска? Тя горелката си гори и гони зададените градуси. Ако са кофти пелетите, ще изгори повече за да ги стигне.
И все пак, кои настройки следва да се променят ако се горят костилки например? Или слънчогледови пелети?
Последна промяна от orlie на нед дек 29, 2013 8:26 am, променено общо 1 път.
  • 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 39

Тема "Мнение и съвет за котел + горелка (пелети)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: