• 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 1565
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
geniya - специалист
Явно при мен са по-дълги пелетите, защото заредих с F load за 70сек, но не би няма палене.Пелетите не ги виждам изобщо, върнах си го на 115сек. и веднага запали.Това дето го казваш филме да са 1,5см пред ръба на горелката ще го настроя утре.Тази вечер я мъчих да вдигне яко температура на водата вдигна до 55С и не ще и не ще.Като горяха пелетите ми се виждаха че вдигат влага, явно са се овлажнили цяло лято затворени в бункера.Иначе в стаите е 26гр. и супер гот.Ама ако неще да вдигне зимата температурата незнам какво ще я правя. :x
LazarGanev - "Велик майстор"
Не се притеснявай за овлажнели пелети - ако овлажнеят те се разпадат, щом за цели значи не са влажни. Тази "пара", която виждаш е газ, който се отделя от дървесината и после гори от вторични я въздух, т.е. това си е пиролиза. На колко градуса си настроил температурата на водата, кога влиза в модулация? На трета мощност ли работи постоянно?
filmatoplo - майстор
За първоначалното зареждане явно при теб си е от пелетите , ама баш пък 115 секунди :? :) .На колко градуса си настроил температурата , променял ли си предварението което променя -сваля степените , защото фабрично е с по големи стойности преди зададената .Фабрично е настроено 8 градуса преди зададената да сваля от 3 на 2 степен -така че ако си искал да вдигне 62 гр -горелката ще свали една степен по надолу още на 55 градуса и няма да достига зададената :wink: .
geniya - специалист
Фабрично ми са нагласени 10,5,0, промених ги на 8,4,0.Ако спазвам формулата за Р3=0,075*F.Load в описанието, би трябвало количеството да ми зарежда 8,6сек.Да, ама с тази настройка трябва да чакам един ден да вдигне например от 40С на 41С :x
При пуска след монтажа количеството ми го настроиха на 10сек, аз го направих на 15сек, след което го намалих на 12,5сек.Увеличих въздуха от 50% на 65% на Р3, съответно на Р2 и Р1 също, защото по логика повече кислород по-добро изгаряне, забелях след загасяне, че остатъчната пепел е по бяла което говори за добро изгаряне.Иначе преди промяна на настройките пепелта беше все едно гледаш мокър пясък, като я пипнеш се разпада, няма шлака, няма боклуци, няма изпаднали неизгорели пелети.Ще настройвам май още някой ден. :shock:
П.П.
За да избегна модулацията настройвам водата да е 60С, ама чакам един час като гори на Р3 и вдига 2-3гр. от 40 до 43С.Ами като стане студено какво ще правя???Мисля си, че ВИАДРУСА май не усвоява добре, още има нагар по стените от кюмюра :mrgreen:
LazarGanev - "Велик майстор"
geniya написа:
защото по логика повече кислород по-добро изгаряне,
Няма такава логика - ако въздуха е повече, той просто отнася топлината в комина. Понеже нямаш подръка газанализатор, опитай да намалиш въздуха на заводски настройки - 46%
geniya - специалист
LazarGanev написа:
geniya написа:
защото по логика повече кислород по-добро изгаряне,
Няма такава логика - ако въздуха е повече, той просто отнася топлината в комина. Понеже нямаш подръка газанализатор, опитай да намалиш въздуха на заводски настройки - 46%
Пробвах на 46% мисля че е по-зле. :|
И това ми мина през картуната, че бързото движение на газовете нямат време да се охладят :|
filmatoplo - майстор
И аз вчера вдигнах малко въздуха на 50ката , с фабричните цифри 52 % фан на трета степен просто тези пелети не горяха -купчинката седи и чернее и индикацията за пламък седи до 60-70 , след увеличаването се разгоряха и индикацията показа 180 -189 , камерата се изясни , преди това беше мъгляво в камерата , на 66 % заспа .Пелети Бук и бор :? с ебаси и завишените показатели -клас АА , калоричност 5,45 клв кг , там 19,50 мгдж , влажност 3% :wink: .Всеки ще излезе прав за своите пелети как горят , и какви настройки са необходими , въпреки че ни изглеждат странни и се различават от фабричните - те са условни и вкарват горелката в едни първоначални релси но до там .Един ден този продукт трябва да се сдобие с ламбда сонда .
geniya - специалист
Това ми са настройките в момента, но не ми харесва разхода:

Cleaning setup
Fan 20sec
Cleaner 1sec
Statrting setup
Retries 3
F.Load 115sec
Heater 00sec
46% 4min
Fan 42% 6min
Unfolding setup
Time 1 30sec
Time2 50sec
Power 2
Burning Power
oC
P3 dT 8
P2 dT 4
P1 dT 0
Setup P3
Load 12,5 sec
Cycle 50sec
Fan 70%
Setup P2
Load 7,5 sec
Cycle 50sec
Fan 60%
Setup P1
Load 5,0 sec
Cycle 50sec
Fan 55%
Suspend
Fan 0%
Suspend Time
Max 60min
Supplier Mode
Variable да
Fixed
Duty 160%
IR Level Setup
> 70/10s
< 10/90s

Ако имате идеи какво да променя за да стане по-добре, веднага го променям.
filmatoplo - майстор
Първо тествай с други пелети , второ дано с новите пелети свали Ф лоад на разумни стойности около 65-70 , от там и цифрите за Лоад на 3та степен до към 4,5 , трето върни си цикъла на 20 ,четвърто върни и вентилаторите на заводските или близки до тях .Не изключвам обаче големия шнек да подава конструктивно по малко пелети :? -това ще проличи с нови пелети , ако ли не -да ти пращат нов шнек .
geniya - специалист
Филме, зa кaкъв по-голям шнек стaвa въпрос?Вътрешния или външния?
Цикълa не съм го пипaл,тaкa ми го нaстрои предстaвителя, пипaх сaмо въздух и количество в трите мощности?Aко нaмaля времето нa цикълa , естествено че порциятa трябвa дa е мaлкa.

П.П.
Премерих отново количеството, зарежда пелетите в 1литър в бутилка за 2мин.27сек., но като се загледах чак сега забелязах че като съм си намествал бункера /бидона/ шнека ми е с 60гр.наклон.Поне намерих причината защо зарежда за такова време.Да намалям ли наклона на шнека?
  • 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 1565

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: