Явно при мен са по-дълги пелетите, защото заредих с F load за 70сек, но не би няма палене.Пелетите не ги виждам изобщо, върнах си го на 115сек. и веднага запали.Това дето го казваш филме да са 1,5см пред ръба на горелката ще го настроя утре.Тази вечер я мъчих да вдигне яко температура на водата вдигна до 55С и не ще и не ще.Като горяха пелетите ми се виждаха че вдигат влага, явно са се овлажнили цяло лято затворени в бункера.Иначе в стаите е 26гр. и супер гот.Ама ако неще да вдигне зимата температурата незнам какво ще я правя. 
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
geniya
- специалист
15662 мнения в "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB"
LazarGanev
- "Велик майстор"
Не се притеснявай за овлажнели пелети - ако овлажнеят те се разпадат, щом за цели значи не са влажни. Тази "пара", която виждаш е газ, който се отделя от дървесината и после гори от вторични я въздух, т.е. това си е пиролиза. На колко градуса си настроил температурата на водата, кога влиза в модулация? На трета мощност ли работи постоянно?
filmatoplo
- майстор
За първоначалното зареждане явно при теб си е от пелетите , ама баш пък 115 секунди
.На колко градуса си настроил температурата , променял ли си предварението което променя -сваля степените , защото фабрично е с по големи стойности преди зададената .Фабрично е настроено 8 градуса преди зададената да сваля от 3 на 2 степен -така че ако си искал да вдигне 62 гр -горелката ще свали една степен по надолу още на 55 градуса и няма да достига зададената
.
geniya
- специалист
Фабрично ми са нагласени 10,5,0, промених ги на 8,4,0.Ако спазвам формулата за Р3=0,075*F.Load в описанието, би трябвало количеството да ми зарежда 8,6сек.Да, ама с тази настройка трябва да чакам един ден да вдигне например от 40С на 41С
При пуска след монтажа количеството ми го настроиха на 10сек, аз го направих на 15сек, след което го намалих на 12,5сек.Увеличих въздуха от 50% на 65% на Р3, съответно на Р2 и Р1 също, защото по логика повече кислород по-добро изгаряне, забелях след загасяне, че остатъчната пепел е по бяла което говори за добро изгаряне.Иначе преди промяна на настройките пепелта беше все едно гледаш мокър пясък, като я пипнеш се разпада, няма шлака, няма боклуци, няма изпаднали неизгорели пелети.Ще настройвам май още някой ден.
П.П.
За да избегна модулацията настройвам водата да е 60С, ама чакам един час като гори на Р3 и вдига 2-3гр. от 40 до 43С.Ами като стане студено какво ще правя???Мисля си, че ВИАДРУСА май не усвоява добре, още има нагар по стените от кюмюра
При пуска след монтажа количеството ми го настроиха на 10сек, аз го направих на 15сек, след което го намалих на 12,5сек.Увеличих въздуха от 50% на 65% на Р3, съответно на Р2 и Р1 също, защото по логика повече кислород по-добро изгаряне, забелях след загасяне, че остатъчната пепел е по бяла което говори за добро изгаряне.Иначе преди промяна на настройките пепелта беше все едно гледаш мокър пясък, като я пипнеш се разпада, няма шлака, няма боклуци, няма изпаднали неизгорели пелети.Ще настройвам май още някой ден.
П.П.
За да избегна модулацията настройвам водата да е 60С, ама чакам един час като гори на Р3 и вдига 2-3гр. от 40 до 43С.Ами като стане студено какво ще правя???Мисля си, че ВИАДРУСА май не усвоява добре, още има нагар по стените от кюмюра
LazarGanev
- "Велик майстор"
geniya написа: защото по логика повече кислород по-добро изгаряне,Няма такава логика - ако въздуха е повече, той просто отнася топлината в комина. Понеже нямаш подръка газанализатор, опитай да намалиш въздуха на заводски настройки - 46%
geniya
- специалист
LazarGanev написа:Пробвах на 46% мисля че е по-зле.geniya написа: защото по логика повече кислород по-добро изгаряне,Няма такава логика - ако въздуха е повече, той просто отнася топлината в комина. Понеже нямаш подръка газанализатор, опитай да намалиш въздуха на заводски настройки - 46%
И това ми мина през картуната, че бързото движение на газовете нямат време да се охладят
filmatoplo
- майстор
И аз вчера вдигнах малко въздуха на 50ката , с фабричните цифри 52 % фан на трета степен просто тези пелети не горяха -купчинката седи и чернее и индикацията за пламък седи до 60-70 , след увеличаването се разгоряха и индикацията показа 180 -189 , камерата се изясни , преди това беше мъгляво в камерата , на 66 % заспа .Пелети Бук и бор
с ебаси и завишените показатели -клас АА , калоричност 5,45 клв кг , там 19,50 мгдж , влажност 3%
.Всеки ще излезе прав за своите пелети как горят , и какви настройки са необходими , въпреки че ни изглеждат странни и се различават от фабричните - те са условни и вкарват горелката в едни първоначални релси но до там .Един ден този продукт трябва да се сдобие с ламбда сонда .
geniya
- специалист
Това ми са настройките в момента, но не ми харесва разхода:
Cleaning setup
Fan 20sec
Cleaner 1sec
Statrting setup
Retries 3
F.Load 115sec
Heater 00sec
46% 4min
Fan 42% 6min
Unfolding setup
Time 1 30sec
Time2 50sec
Power 2
Burning Power
oC
P3 dT 8
P2 dT 4
P1 dT 0
Setup P3
Load 12,5 sec
Cycle 50sec
Fan 70%
Setup P2
Load 7,5 sec
Cycle 50sec
Fan 60%
Setup P1
Load 5,0 sec
Cycle 50sec
Fan 55%
Suspend
Fan 0%
Suspend Time
Max 60min
Supplier Mode
Variable да
Fixed
Duty 160%
IR Level Setup
> 70/10s
< 10/90s
Ако имате идеи какво да променя за да стане по-добре, веднага го променям.
Cleaning setup
Fan 20sec
Cleaner 1sec
Statrting setup
Retries 3
F.Load 115sec
Heater 00sec
46% 4min
Fan 42% 6min
Unfolding setup
Time 1 30sec
Time2 50sec
Power 2
Burning Power
oC
P3 dT 8
P2 dT 4
P1 dT 0
Setup P3
Load 12,5 sec
Cycle 50sec
Fan 70%
Setup P2
Load 7,5 sec
Cycle 50sec
Fan 60%
Setup P1
Load 5,0 sec
Cycle 50sec
Fan 55%
Suspend
Fan 0%
Suspend Time
Max 60min
Supplier Mode
Variable да
Fixed
Duty 160%
IR Level Setup
> 70/10s
< 10/90s
Ако имате идеи какво да променя за да стане по-добре, веднага го променям.
filmatoplo
- майстор
Първо тествай с други пелети , второ дано с новите пелети свали Ф лоад на разумни стойности около 65-70 , от там и цифрите за Лоад на 3та степен до към 4,5 , трето върни си цикъла на 20 ,четвърто върни и вентилаторите на заводските или близки до тях .Не изключвам обаче големия шнек да подава конструктивно по малко пелети
-това ще проличи с нови пелети , ако ли не -да ти пращат нов шнек .
geniya
- специалист
Филме, зa кaкъв по-голям шнек стaвa въпрос?Вътрешния или външния?
Цикълa не съм го пипaл,тaкa ми го нaстрои предстaвителя, пипaх сaмо въздух и количество в трите мощности?Aко нaмaля времето нa цикълa , естествено че порциятa трябвa дa е мaлкa.
П.П.
Премерих отново количеството, зарежда пелетите в 1литър в бутилка за 2мин.27сек., но като се загледах чак сега забелязах че като съм си намествал бункера /бидона/ шнека ми е с 60гр.наклон.Поне намерих причината защо зарежда за такова време.Да намалям ли наклона на шнека?
Цикълa не съм го пипaл,тaкa ми го нaстрои предстaвителя, пипaх сaмо въздух и количество в трите мощности?Aко нaмaля времето нa цикълa , естествено че порциятa трябвa дa е мaлкa.
П.П.
Премерих отново количеството, зарежда пелетите в 1литър в бутилка за 2мин.27сек., но като се загледах чак сега забелязах че като съм си намествал бункера /бидона/ шнека ми е с 60гр.наклон.Поне намерих причината защо зарежда за такова време.Да намалям ли наклона на шнека?
Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература