• 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 107
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bulhomes2 - майстор
И к'во викаш да правя? Да си затрая, че според мен, за цената на "сериозния UPS" бих предпочел да си взема генератор (което съм го направил за 2 къщи)?!?

Другите неща няма да и обръщам внимание, че да не е "скучен форума".
ttttttd - специалист
Какви юпиеси какви генератори те гонят бе човек.Съвсем полудяхте в изказванията си.От този по прост и сигорен механизъм за ограничаване потока на пелетите при спиране на тока няма.
http://www.youtube.com/watch?v=cJ0xBa9PCME
ttttttd - специалист
Позволявам си да кача още една горелка.Без да съм питал собственика и но изработката е качествена и направена с мерак.По простата причина че нему се спори и коментира със някои личности от форума.За това реших да я кача аз.Надявам се да не ми се разсърди.Умишлено не пиша името му.Колега ако е проблем ще я махна просто драсни на лични.

Прикачен файл

3.jpg
3.jpg (82.79 KиБ) Видяна 3344 пъти
Бай Гого - специалист
И аз сътворих една по размери,дет беше дал един колега /perniktron/,но явно е малка като мощност.
Работи добре,но до 45 градуса,нагоре неще..

Някой ако има желание да помогне с размерите за по голямата,ще го черпим некоя ркийка..

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TT2sGgEMrjc[/youtube]
plastkomfort - специалист
Някой няма ли да пусне точни чертежи на цялата горелка?
Морозов - специалист
Сигурно неискат заради авторски Права.Или незнаят как :?,а може би се искат ФИНИКИИЧЕТА =D>
ttttttd - специалист
Казвам го поне за 20ти път.Направете си тялото на горелката по голямо.Това ще ви позволи да слагате по големи съответно и по малки кошнички в зовисимос от нужната ви мощност.От 150Х100 по голямо тяло не е нужно.Качил съм снимки на горелка с точно тези пропорци.Написал съм на какво разтояние се слага делитела.Последното което ми идва на ум е да да тръгна по адреси и да ви ги направя.Дали пак няма да збъркам АААААА.Как хората си зглобиха вече над 100горелки пък уж грамотни хора тук пишещи неможаха.Интересно.

Изгледайте клипа внимателно! От него ще ви стане ясно как в това голямо тяло може да се сложи кошничка с по малка мощност.http://www.youtube.com/watch?v=cJ-KFjHoQZQ

Имам снимки на около 60горелки на колеги но съм предупреден изрично да не ги качвам.Ако пожелаят да ги качът ще видите на колко различни купешки и самоделни котли работи тази горелка.Доста добра и пълзотворна тема щеше да стане от изказванята на всички.Но определени хора я обрекоха на мълчание още от самото начало. Модератора е изрязал доста неща от началото и сегашните посетители на темата неможат да навържат нещата.
filmatoplo - майстор
Здравей колега :) имаше една идея за регулатор на тягата на димоотвода , това тествахте ли го :? :) .
Тани - модератор
Модератора е изтрил ЕДИНСТВЕНО заяжданията помежду ви на личностна основа и то с хирургическа точност! Не е изтрито НИТО ЕДНО мнение по темата, а където е имало флейм в полезни мнения, мненията са били редактирани така, че да остане информацията по темата! Тук не е " Кой е по-по-най" , а НАПРАВИ САМ!

Ако наистина смяташ, че вече ЖЕЛАЕШ да споделиш опита и знанията си с нас и се чувстваш онеправдан, съм съгласен да ти отворя нова специална тема, която да направя важна, за да стои най-отгоре в раздела. Докато не решиш, че си споделил всичко, което сметнеш за необходимо, никой няма да пише в нея. Така идеята ти ще бъде увековечена тук, без първоначалния скептицизъм с който те посрещнаха.Така или иначе, сега вече всички знаят че идеята работи. Съгласен ли си?
ttttttd - специалист
1:Въпроса е че когато четеш едно четиво във него има последователнос породена от мисли и расъждения.Смятам че тази последователност е нарушена в процес логическо мислене.

2:Идеята ми беше тази горелка да стигне до много хора.Поради факта че има потенциал.

3:Всеки един сътворил я.Щеше да опише проблемите с които се е зблъскал.Поради особеностите на неговия котел,комин,къща и прочие.

4:При толкоз клипове и писаници визирам (Бай Гого) да сътвориш горелка 1път по малка от оригиналната.И два пъти по малка от голямата и да очакваш необходимата мощност е безумие.Най малкото трябваше да преброи дупките на наклонената решетка на оригинала.Може би щеше да му просветне.Вместо да взема в предвид някакви нескопосани чертежчета които бяха качени от съфорумец.

5.Клапата за комина:
а):Тя на свои ред е предназначена за пиковете на тягата породени при вятър и атмосферно налягане различно от нормалното.Говоря за оригиналната.Има доста предцизна настройка.Монтирана е на иноксов комин в Княжево.Колегата ако иска да даде разяснения в противен случай преразказвач и посредник неща да ставам.
б):Клапата (самоделна) която сътворих и изпробвах ми изясни следното:
1:При регулиране посредством термостата от котела времето от отварянето до затварянето на същия е дълго.Което от своя страна намаля тягата а от там мощноста на горелката.При което започва начално запушване на горелката.Говоря за отворите на наклонената решетка.
2:При ръчно отваряне и затваряне на клапата във по малък времеви диапазон запушване няма.Моето мнение е,че: Свръх тяга неможе да се получи,за да накара горелката да направи пик като при въглищата. Поради факта че горелката е ограничена от предната решетка отговаряща за мощноста.Възможния диапазон е от 2 до 8 градуса от това което съм тествал аз.

Тани: Нямам никакви претенци за нищо човеко.Каквото си направил си го направил ти.Аз за моите постъпки си отговарям.

Запомнете едно от мен. Хората са хора за да общуват и да си помагат в отцеляването защото са РАЗУМНИ същества.Така е от хилядолетия.В противен случаи щяхмче да сме животни водещи се от вродения им инстинкт.Жалкото е,че и тук този истинкт го проявиха някои.Може би защото политиците и медите постояно ни го втълпяват.
  • 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 107

Тема "Пелетна горелка ръчна изработка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: