• 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 228
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bmahob - майстор
В оригиналните сложих допълнителни навити шини за по добър ефект
chipko - специалист
Добре де, с тези допълнителни турболатори, не се ми тормози малко повече вентилатора. Все пак се намалява дебита на тръбите, повече триене и т.н.? Италианските си имат вградени, но там би трябвало да е съобразено с мощността на засмукване и диаметъра на тръбите.
bmahob - майстор
Нищо не тормози + това алфа плам компакт в пружините има заводски шина даже не на спирала нагъната на зиг заг. Грейкото какак има даже ина малките, другата бг виктория също
filmatoplo - майстор
Никой не казва че ръгаш пружините и отиваш да копаш на лозето - който слага пружини на камината си той е наясно с много неща ,седи пред камината и нагладя горивния процес .ако е нужно и въздуха ще регулира . :wink:
bmahob - майстор
Точно така, споделих идеята за тирболатори в късите тръби в сръбския форум и маай се заитригуваха ама ще е друготот лято живот и здраве че сега не ми се разглабя насред сезона, ще махна лопатката ще сложа турболатори и ще ги вържа към крайните да се движат заедно с тях може би ще сложа и плоча като на грейко, днес утре ще пробвам с другия комин също да проверя тягата .....
chipko - специалист
Сигурен съм, че може да се набутат още доста неща за да забавят "бягането" на въздуха. И като краен резултат ще се повиши с 1,5% КПД-то :mrgreen: . Лично аз съм се замислял освен за спирални шини в дългите отвори и за лира на комина (при мен има около 2м вертикален кюнец в стаята). Има си някои неща които могат да се подобрят при изпълнението, друг е въпроса кое колко си струва усилията спрямо ефекта ...
filmatoplo - майстор
При мен ситуацията е подобна с тази разлика че аз трябва да демонтирам камината от онсталацията ,да я сваля от втори жилищен и един приземен - за да я метна с Флекса .Трябва да и внедря нова риза с димогарни тръби като вашите (за което ви завиждам малко сега ).Някой пробвал ли е да направи пружини от 4-5 мм неръждавейка ,в смисъл дали си седи без да се удължава и разкалява .Купувал съм от Интерметал такава 4 мм права пръчка не помня обаче колко метра беше два или три .някой спомена колко метра отива за една пружина .
chipko - специалист
При задържане на бутон "5" изписва "T-SHEDA" и "PRES-H2O". Какво показват тези стойности?
При работеща камина T-SHEDA винаги ми е 37,0'C, а "PRES-H2O" = 0,7b (не зависимо дали работи или не).
Прикачен файл:
IMG_20171210_154854.jpg
IMG_20171210_154854.jpg (32.29 KиБ) Видяна 1879 пъти
bmahob - майстор
Пьрвото със сигурност е на връщаща се вода в сиситемата 37гр не ти ли е студено, аз се стоплям като почне да връща 42гр :-D
filmatoplo - майстор
Второто трябва да е (Presure )налягане на водата в барове .
  • 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 228

Тема "Настройка на пелетна камина Алфа плам 21" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: