• 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
jamezon - специалист
Направо откачи вече.....

Прикачен файл

IMG_20250211_183216819.jpg

Прикачен файл

IMG_20250211_183223720_HDR.jpg
radius - майстор
И аз откачих от взиране в първата ти картинка да видя около колко градуса работи, но уви.
Ей я моята, дефроства си на умиране, ама вкъщи топло за малко пари
Прикачен файл:
Screenshot_2025-02-11-20-23-43-509_ua.livi.thingspeakmonitor.jpg
brum - майстор
Тия дни студено мамата си тракало, обаче въздуха сух! Падат до -10 температурите, а КОПа при мен си се върти около 2.7. Нищо общо с мъглите дето при тия температури едвам закачаше на 2 :) .

И по-малко дефрости има! За последните 24 часа са 13 броя :) .
radius - майстор
При мен не изглеждаше много влажно тая нощ, но дори при -7 си имаше дефрости, а други години под -4-5 кривата става права :lol:
Да използвам момента пак да ти благодаря, че помогна за тия ESP-та, да си следя температурите. Работят без проблеми (като изключим бъгавия прекъсващ рутер).
jamezon - специалист
Така и не се научих да правя малки снимки,че да ги приема форума.Но така или иначе не се стремя да снимам температурите,та и на основната снимка нямаше да се виждат. Бяха 29 включва,34 изключва,ама като стана -9 и ги вдигнах с 2 градуса.Тук след 18ч е -5 ,сутрин -9,но дефростите полудяха.Работи по 24 часа кажи речи,ама....дефроста ѝ разказва играта и като погледна,няма грам скреж по тялото,а размразява...какво и тя не знае...
brum - майстор
Същото - лед няма, ама тръгва дефрости да прави. Бързо се усеща обаче и дефростите са достса по-кратки от колкото когато е натрупало скреж по външният топлообменник.
radius - майстор
Абе и моята понякога е параноична на тема дефрости, но трябва да видя, че май джъмпера съм го сетнал на голяма влажност, та може и аз да съм си виновен.
jamezon - специалист
И при мен са кратки,ама 24 броя,т.е на всеки час.
При мен има няколко настройки за дефроста.
Единия е време - 45 Мин,предполагам на всеки 45 Мин работа,има няма скреж да си го прави.
Другите са някакви разлики в темп на "фреона",ама не ги разбирам.
Моята деФрустира само при нужда. Не разчита аз да и давам акъл.
brum - майстор
Не са ти дали достъп до настройките за алгоритъма на дефрост :) .

Като заговорихте толкова за дефрости - аз ще си боря пинтилъка сега. Имам драма с топленето на БГВ :) . Ако опита да направи дефрост преди да е качило достатъчно водата в бойлера става фал. Вижда, че водата е студена (9 градуса примерно) и отказва да подкара цикъла на дефрост. Опитва се да пусне електрическият нагревател за да си направи дефростса, ама ... него не съм го захранил. Пинтилък и липса на знания седят в основата на тая драма.
  • 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36

Тема "Термопомпа и подово отопление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: