Най - вълнуващия въпрос зимно време.
alex_serviz написа:
Сравнението между две конкретни горелки може да послужи най-вече на някой, който тепърва мисли да се оборудва с горелка.
На второ място вече може да даде храна за размисъл на този, който ползва конкретна горелка и съответно познава всичките й плюсове и минуси, да знае, че има и други видове/типове горелки. Аз съм жив пример за второто...
Направил съм своя избор,но горното сравнение ме дразни,щото има нещо скрито покрито,а освен това не показва нищо конкретно. В крайна сметка,може ли да се обобщи кой е удачен вариант за Котел на пелети?
n.ganev - майстор
Съжалявам, че оспамих темата. Модератора да изтрие поста със снимките. Няма какво да се сравнява.
Трифонов, над котела на снимката има тава със шипки - това е скрито.
alex_serviz - специалист
Трифон П.Трифонов написа:
... В крайна сметка,може ли да се обобщи кой е удачен вариант за Котел на пелети?
За мен лично, сравнявайки същите две горелки, които ползва и n.ganev, везните категорично клонят към втората! Защо?
1. Ретортна горелка с пиролизно горене, ориентирана и към по-непретенциозни пелети, костилки и т.н.;
2. Наличие на втори/вътрешен шнек;
3. Съвсем различно и много по-гъвкаво управление.
Последните две точки съм ги изстрадал предходната зима.
На първо четене за това се сещам.
Това е резултатът от сравнението според мен. За друг сравнението може да показва обратното.
n.ganev написа:
Съжалявам, че оспамих темата. Модератора да изтрие поста със снимките. Няма какво да се сравнява.
Трифонов, над котела на снимката има тава със шипки - това е скрито.
За мене не е спам. Просто поста не беше показателен за мен,но е възможно и да нямам очи да видя и разбера. Ако не бях прочел твоите,на Лазар,Антон и на още много други,мненията,както и с любезното съдействие от двата телефонни разговора с Филма,доста трудно щеше да ми бъде да разбера кой е моят Котел на пелети.
n.ganev - майстор
Нищо лошо, просто ме сърби главата от вътрешна страна / както обича да казва съпругата / :yawinkle: . Не че мога да си позволя тези експерименти , но както и да е. Друг е въпроса , че много ползватели на този форум искаха някой да направи сравнение на различни горелки монтирани на едни и същи котли при равни други условия. Спирам за да не съм досаден.
filmatoplo - майстор
Приемете го все едно аз го давам сравнението, и двамата колеги са разбрали известни предимства на втората горелка, направили са не леката стъпка да я купят след като си имат горелка, интересно защо не връщат старите си горелки. По скоро на тях бих се доверил отколкото на търговец. Ако не е било това извинявайте че пиша.
n.ganev - майстор
Филме, първата я коландрих 2 #-o години и тя си вършеше работата - дори в момента е на тезгяха като нова, втората - все още нямам време да се целуна с нея ,но ми се струва, че ще стигна и по далече
n.ganev написа:
......много ползватели на този форум искаха някой да направи сравнение на различни горелки монтирани на едни и същи котли при равни други условия. Спирам за да не съм досаден.
Май се изказах неподготвен,само защото нещо не разбрах. Съжалявам , не исках да те засегна!
Аз съм просто потребител в този форум,стигнал до извода,че евтинка конфигурация за Котел на пелети е Бош+Грейко. Особено след прочетеното за близо година и го видях на живо,работещо в един магазин във Варна. Има и по удачни варианти,но са скъпи за мен.
Днес БГ Терма ми направи оферта.Утре скачам във филма с ДСКато.
n.ganev - майстор
Лично аз не смятям, че трябва да се извиняваш на когото и да е защото подписа ми подсказва какъв съм :-D . Питаш човешки - получаваш отговор. Тръгваш с рогата напред и си максимум две страници.
alex_serviz - специалист
filmatoplo написа:
Приемете го все едно аз го давам сравнението, и двамата колеги са разбрали известни предимства на втората горелка, направили са не леката стъпка да я купят след като си имат горелка, интересно защо не връщат старите си горелки...
Еми аз моята старата горелка я продадох в края на миналото лято ( естествено на голяма загуба ). Беше все още в гаранция и си работеше перфектно. Пускал съм в съответната тема снимки на перфектен пламък от нея. Чак след това си взех настоящата, въпреки, че това беше запланувано още в края на миналия отоплителен сезон.
Просто и при мен, както и навсякъде кинтите не ги намирам като шумата по дърветата.
Сори за спама!
Както казва Филма: "Който разбрал - разбрал! :) "

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: