Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Антон С. - специалист
ср ное 18, 2020 6:17 pmJordan.jordanov.86 написа:
Здравей те искам да попитам как мога да намаля гасенето и паленето защото в рамките на час камината се гаси и след 10-15 Мин се пали пак
Като начало, се хвани и прочети цялата тема. После, вероятно сам ще си помогнеш.
Антон С. - специалист
ср ное 18, 2020 8:54 pmMcl написа:
Много се връзваш ,няма шанс да стане това. Но от друга страна както е писал нон стоп означава 24 часа по 1 килограм 24 килограма на денонощие. Което е нормално особено за тази температура в момента.
Аме, не се връзвам, а ми е интересно изкуството на рекламата :) Па то и аз горя по 20ина 25 кила на ден в момента,ама на час горене си е 1,7.
ср ное 18, 2020 8:57 pmАнтон С. написа:
ср ное 18, 2020 6:17 pmJordan.jordanov.86 написа:
Здравей те искам да попитам как мога да намаля гасенето и паленето защото в рамките на час камината се гаси и след 10-15 Мин се пали пак
Като начало, се хвани и прочети цялата тема. После, вероятно сам ще си помогнеш.
ср ное 18, 2020 6:39 pmLazarGanev написа:
Най-лесно със стаен термостат
Това не е ли достатъчно ясно и точно?
А за темата си прав.
Само не се подкарвайте пак, че с тая македонска стрелба...
neidox - специалист
ср ное 18, 2020 8:49 pmАнтон С. написа:
П1 и поддържане? 1 кило? Явно си добре изолиран. Колко квадрата топлиш?
Около 120 кв. Имам пвс картон и вата тръбите за радиаторите ми са в бетона без изолация разхода ми за вчера е 22.6 кг. Да с поне само че до Дунава не е толкова топло вчера вечерта беше -3 а тука си имаме студове . За първа година съм на пелени и като стане по студено ще споделя как е разхода. Пелените са от Лозница не са цвете широколистни но цената им е добра за това гори и тях за момента
neidox - специалист
ср ное 18, 2020 9:08 pmАнтон С. написа:
ср ное 18, 2020 8:54 pmMcl написа:
Много се връзваш ,няма шанс да стане това. Но от друга страна както е писал нон стоп означава 24 часа по 1 килограм 24 килограма на денонощие. Което е нормално особено за тази температура в момента.
Аме, не се връзвам, а ми е интересно изкуството на рекламата :) Па то и аз горя по 20ина 25 кила на ден в момента,ама на час горене си е 1,7.
Ами шнека съм го мерил 8.2 казвам колко реши толкова и слагам реклама няма за какво и да правя полза нямам
Антон С. - специалист
ср ное 18, 2020 9:13 pmТрифон П.Трифонов написа:
:lol: Няма, обещавам. Ш съм тих :)
Антон С. - специалист
ср ное 18, 2020 9:15 pmneidox написа:
ср ное 18, 2020 8:49 pmАнтон С. написа:
П1 и поддържане? 1 кило? Явно си добре изолиран. Колко квадрата топлиш?
Около 120 кв. Имам пвс картон и вата тръбите за радиаторите ми са в бетона без изолация разхода ми за вчера е 22.6 кг. Да с поне само че до Дунава не е толкова топло вчера вечерта беше -3 а тука си имаме студове . За първа година съм на пелени и като стане по студено ще споделя как е разхода. Пелените са от Лозница не са цвете широколистни но цената им е добра за това гори и тях за момента
Така е възможно. Просто 7 радиатора ми се сториха повечко. Въпреки, че моите са 11. Ко са чудя...
Mcl - специалист
ср ное 18, 2020 9:18 pmАнтон С. написа:
ср ное 18, 2020 9:13 pmТрифон П.Трифонов написа:
:lol: Няма, обещавам. Ш съм тих :)
И аз така , ама видя ли , че е за 24 часа. А не на час. Щот има разлика и то е доста подвеждаща.
Антон С. - специалист
Човекът каза, гори едно кило на час нон стоп. Аз го приемам като нон стоп, сиреч най-много 24 кила на ден, ама постоянно горене.
tachman - специалист
Аз пък не виждам защо трябва камината да гори 24 ч. Особено сега, когато не е толкова студено!? През зимата ще искате да гори 25-26 часа в денонощие! Много се изнежихте, колеги!
Апропо,
аз грея 200 квадрата за около 12-13 часа в денонощие и разходът ми е 1 кг на час! Който иска да вярва, който иска да не вярва! Не ме интерсува много.
Тази тема в този форум е направена за взаимопомощ и обмяна на опит и мнения (поне така предполагам)!?
Не може всеки нов член, който има въпроси да бъде пращан в 3-та глуха, а Големите Умни Глави да разтягат локуми до безкрай!

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: