Най - вълнуващия въпрос зимно време.
alex_serviz - специалист
Миналата зима пробвах житни отсевки ( имаше включително и бучки пръст ) - не ми хареса. Трудно се палят, няма устойчиво горене и миришеше на изгорял хляб.
danko84 - напреднал
Колеги грейковци нормално ли е за 2 седмици котела да прави толкова мизерия и шлака в горелката:
Прикачен файл:
IMG_20160213_1729261.jpg
Прикачен файл:
IMG_20160130_1512021.jpg
Другото притеснително е тази чернилка по задната част на котела дали е от връщащата студена вода?
Прикачен файл:
IMG_20160213_1627461.jpg
filmatoplo - майстор
За 2 зими дето монтирам такива мотли сефте виждам толкова нагар, оня ден ревизирах един - вътре беше като нов. Явно доста неща на.куп спомагат при теб да се получи така. Лоши пелети, лош комин, лоши настройки, ниска температура на котела и др. Това не са упреци просто стечение на обстоятелствата.
gnt69 - майстор
Според мен е ниска температурата. Аз чистя на около 3 седмици като качи температурата на димните газове но всичко е бяло. По бяло е в първия и втория ход на котела, в третия вече става кремаво. Имам трипътен на 60. На горелката съм задал 72. Помпата тръгва на 62. Горя само слънчогледови. Иначе имам и стаен термостат в часовете в които ми трябва топло 22 иначе 20. Суспендите ги махнах от уравнението, сложил съм 5 минути колкото да не е без хич. В това време около час работи и около 2 почива горелката. Ето малко снимки от предното чистене. Днеска чистих пак ама снимки няма но налепите са същите.
danko84 - напреднал
filmatoplo написа:
За 2 зими дето монтирам такива мотли сефте виждам толкова нагар, оня ден ревизирах един - вътре беше като нов. Явно доста неща на.куп спомагат при теб да се получи така. Лоши пелети, лош комин, лоши настройки, ниска температура на котела и др. Това не са упреци просто стечение на обстоятелствата.
Да и аз виждам, че има проблем със слънчогледовите беше по-добре явно наистина е до настройки. Един трипътен може ли да реши поне проблема с чернилките?
gnt69 - майстор
Сега на какви си. Каква температура стига котела.
brat4eda_81 - специалист
според мен е до настойки и пелети повече ,значи до колкото разбрах от настройките за слънчоглед са с повече въздух на малки порции а температурно трябва да се достигне зададената температура като седи на 1ва степен и не влиза в суспенд или поддържаща както и падането да е не повече от 2 градуса , значи аз съм наблюдавал нагар на топки от лоша пелета ама в горелката навън никога не съм имал такива нагари освен смяна на цвета на пепелта !
danko84 - напреднал
gnt69 написа:
Според мен е ниска температурата. Аз чистя на около 3 седмици като качи температурата на димните газове но всичко е бяло. По бяло е в първия и втория ход на котела, в третия вече става кремаво. Имам трипътен на 60. На горелката съм задал 72. Помпата тръгва на 62. Горя само слънчогледови. Иначе имам и стаен термостат в часовете в които ми трябва топло 22 иначе 20. Суспендите ги махнах от уравнението, сложил съм 5 минути колкото да не е без хич. В това време около час работи и около 2 почива горелката. Ето малко снимки от предното чистене. Днеска чистих пак ама снимки няма но налепите са същите.
Инсталатора е беше направил на 60 гр, но от скоро е вдигнах на 70 а помпата е на 45 гр. Като бях на слънчоглед и при мен беше същото. Отоплявам малко около 90 кв. и горелката е повече време в суспенд може и това да е проблема?
gnt69 - майстор
Определено суспендите трупат нагар по горивната камера. Аз откакто ги зададох на 5 минути нагарите изчезнаха. Трябват буфер стаен термостат и горелката да работи на 2 и 3 и много малко на 1. И не каза какви са пелетите може те да са много лоши. :partyman:
danko84 - напреднал
gnt69 написа:
Определено суспендите трупат нагар по горивната камера. Аз откакто ги зададох на 5 минути нагарите изчезнаха. Трябват буфер стаен термостат и горелката да работи на 2 и 3 и много малко на 1. И не каза какви са пелетите може те да са много лоши. :partyman:
Ясно пелетите са от дървени трици от дърводелните в района - суровината изглежда доста светла и чиста.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: