• 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 534
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kok - специалист
vodopada написа:
kok написа:
filmatoplo написа:
Да точно ако гориш по качествено гориво температурата на димоотвода ще е по висока -ама модела ще е такъв .Колко калории имат костилките :? Били гори слънчогледови пелети , колкото и да са истискани все ще има масленост по тях :)
така и така темп. на изходните газове ми е висока дай акъл как да я ополозотворя :? има ли някакъв топлообменник при които въздуха да затопля водата евентуално да подгрявам допълнително входящата вода в котела дайте някакъв акъл :-D

Нещо такова можеби:http://viteh.com/store/index.php?main_p ... cts_id=268
Давам го за модел.
това ми е идеята ама вместо вода от първичният кръг да вкарам изходните газове :-D ама и цената му е :shock: е не че не може да се направи ама ще има ли ефект май трябва да замеря темп. на изходните газове
deyanyovkov - специалист
Както обещах, си утрепах 3 часа да направя изследване на темп. на изходящите газове на котела. Мерих газовете на ръка с термометър ТН20 със сонда за автомобили, който мери до 400 градуса / взех го от един приятел автомонтьор за малко - затова и краткия период на замерване/.
Температурата навън беше от -6 до -3 в периода на замерването, като вътрешната се движеше от 21 до 23.
ЩЕ се опитам да прикача и чарта:

Чакам и коментар от спецовете:)

Прикачен файл

Temp_AIGE21.gif
Temp_AIGE21.gif (32.15 KиБ) Видяна 4961 пъти
kok - специалист
filmatoplo написа:
Нормално 150-160 гр ся да каже Коки колко е изходната , целя да разберем дали бяга прекалено топло през комина .Ама щом не може да вдига температура :? над 55 гр .
като гледам графиката на Дидо май доста топличко бяга и през моя комин :-D май ще трябва да мисля да я оползотворявам :? :-D
bili&steki - специалист
момчета, а сега да загледаме как при 20 градуса по-ниска темп. на изходните газове имам почти с 20 градуса по-топла вода в системата :shock: :wink:
deyanyovkov - специалист
bili&steki написа:
момчета, а сега да загледаме как при 20 градуса по-ниска темп. на изходните газове имам почти с 20 градуса по-топла вода в системата :shock: :wink:
Ей затова и го публикувам Били, за да се направи разликата. Но както Кок казва, като нема пари, ще трябва да се спасяваме по другия начин - с дупе:)
ognqnko - напреднал
Здравейте Приятели!

Ето Ви една снимка от Музея на Техниката-Виена.
Не е правена от мене-в друг Форум я намерих.Експоната се намирал в раздел Еко-проекти,в музея.
Предполагам ще Ви е интересно.

Прикачен файл

kotle na pileti.jpg
kotle na pileti.jpg (232.63 KиБ) Видяна 6033 пъти
kok - специалист
ето и немско такова :? май като гледам нямат голяма разлика :-D

Прикачен файл

contentteller.png
contentteller.png (176.66 KиБ) Видяна 6002 пъти
filmatoplo - майстор
Виждате ли спиралите между ризата подобряват топлообмена -движат се постоянно нагоре надолу. :wink:
kok - специалист
filmatoplo написа:
Виждате ли спиралите между ризата подобряват топлообмена -движат се постоянно нагоре надолу. :wink:
според мен грешиш това са завихрители (понеже е едноходов)отстрани има ръчка с която ги задвижваш с цел да се почиствт отворите :wink: е поне аз така си мисля :? :-D
Bobivan - специалист
Чистачи,чистачи,задвижванипериодично от двигателя 13.
  • 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 534

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: