digitalpr написа:Поставих го. ОК, не пада бързо, но какво става - задавам 20 градуса. Става 20 грдуса и термостата гаси горелката. След 3 часа примерно пада на 19.5 и горелката се пуска. Да ама за 3 часа водата в радиаторите е станала от 70 на 30 градуса. Сега за да навакса 0.5 градуса стайна температура, трябва да вдигне поне едни 30 градуса на водата. И така всеки път.Добре, обясни кое точно те притеснява - това, че трябва да вдигне температурата на водата от 30 на 70 и смяташ че за това отива много гориво, или това, че радиаторите стоят студени 3 часа и ти е некомфортно така?
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev
- "Велик майстор"
597 мнения в "Пелетни горелки"
vlado_sm
- специалист
Искам и аз да се намеся в разговора.В момента съм настроил горелката на 46 градуса на котела.При това положение при сравнително топлото все още време си държи една температура от около 20-21 градуса.Ако искам да вдигна температурата обаче е нужно да кача градусите на котела.От тук започвам да се замислям като застуди как ще да е -ще тичам всеки ден да си играя с управлението да качвам и свалям градуси ли?Ако следвам съвета на Лазар , да кача температурата на 70 градуса в стаите ще стане баня-как ще е най-лесно да се регулира температурата в стаите-чрез термоглави ли?В момента съм поставил термоглави само е стаите, където се спи, но при такава температура на котела мисля , че те въобще не се активрат(все пак не искам в стаите да е 15 градуса
).Как според вас ще е най-удачно-да сложа термоглави и на другите радиатори или да се опитвам да регулирам водата в котела и от там тази по стаите(не съм много сигурен как ще го постигна).Горелката ми е IVG-S40 ако това е от значение.
filmatoplo
- майстор
При това положение само монтаж на буфер , след буфера смесителен вентил с контрол по стайна температура , горелката да работи по зададена температура мерена в котела и буфера.Така при достигане на стайната , вентила ще модулира температурата пращана към радиаторите .Ще се избере такъв температурен диапазон който ще е една идея преди или равен на достигане на зададената стайна температура .Ако вентила седи дълго затворен -през това време котела ще е заредил целия буфер преди горелката да угасне , или после при нов старт -котела и системата бързо ще се затоплят от буфера , има и такава опция обратен заряд на котела от буфера .
помислете -отричахте го.
LazarGanev
- "Велик майстор"
vlado_sm, каква ти е инсталираната радиаторна мощност? Знаеш ли, че при 46*С мощността на радиаторите ти пада около 3 пъти, а минималната мощност на тази горелка колко е - към 15кВт ли беше? По този начин ти насила караш горелката да включва и изключва често.
filmatoplo
- майстор
Лазаре по предписания от производителя колко градуса да поддържа минимум горелката на водата в котела , че да се запомни веднъж за винаги , един 46 друг 50 трети 55.
LazarGanev
- "Велик майстор"
digitalpr написа:И двете. Примерно простираш нещо на радиатора, но то не съхне, зашото той е студен. И горивото също ме притеснява.Виж сега, тези първи проби в топло време не са много достоверни. При по-студено време 7кВт ще ти са малко и горелката няма да спира. Колкото до горивото - мислиш ли, че ако не почива 3 часа, а гори постоянно ще изгори повече? Иначе ако ти е голяма горелката (преоразмерена) - виж съвета на Филма.
filmatoplo написа:Лазаре по предписания от производителя колко градуса да поддържа минимум горелката на водата в котела , че да се запомни веднъж за винаги , един 46 друг 50 трети 55.Ами 55*С минимум трябва да е връщащата вода - това е точката на оросяване. Под тази температура в котела и комина се образува конденз и катран
Последна промяна от LazarGanev на нед ное 11, 2012 11:16 pm, променено общо 1 път.
filmatoplo
- майстор
Владо см - твоето ИВГ ес40 на какъв режим го караш -автоматичен или ръчен . ---Ами 55*С минимум трябва да е връщащата вода - това е точката на оросяване. Под тази температура в котела и комина се образува конденз и катран---- Значи да си правят сметката щом 55 да е входяща в котела , колко трябва да им е изходящата от котела .Аз до сега не съм постигал такъв режим изход-вход равен 55 градуса .
Последна промяна от filmatoplo на нед ное 11, 2012 11:20 pm, променено общо 1 път.
filmatoplo
- майстор
Владо см - твоето ИВГ ес40 на какъв режим го караш -автоматичен или ръчен . 
Тема "Пелетни горелки" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература