• 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 81
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
jinio - специалист
Аз не съм специалист в правенето на парни инсталации, но си мисля че ако се поставя климатично тяло вместо радиатор, най-добрия вариант е да е на мястото на радиатора, тоест ниско а не високо както е за климатик. Моите са долу на мястото на радиаторите и съм изключително доволен. Замислям се да ли да не сложа и във всекидневната, имам едно тяло от 24 нео което ще свърши работа и в спалнята едно от 12 нипон и двете са ми пригодени само чакам мнението на специалистите в областта и ги джиткам.
lusynik - специалист
Така сложих моите-под прозорците на мястото на радиаторите.Едното 12-ка,си го прераборих по метода показан в темата,като замених тънките тръби..Работи идеално,електрониката не съм я пипал.Другото 18 -ка го взех уж преработено,но се оказа,че са му запоили само накрайници и са му извадили карантията.Вентилатора е 3 скоростен и на най-малката върти страшно бързо и охлажда водата прекалено бързо.Отделно самия винтилатор заради високите си обороти е много шумен.Тия дни ще го кача на операционната за смяна на тръбите и ще чакам платаката за вентилатора.Бил е инвертор и по съвети на спецове,оборотите е хубаво да се намалят с платка/имаше линкове напред в темата/.Като цяло съм доволен,12-та работи много добре,отделя невероятна топлина и благодарение на това,че е по-ниско разположена затопля много по-бързо помещението от радиаторите.Надявам се,че и 18-ката ще заработи както трябва.
Чудех се как може да се пресметне ориетировачната мощност на тези тела,като се има предвид по-високата температура на водата от тази на фреона? :?
yancho_lud - специалист
Може ли за обезвъздушител на климатика да се сложи игличка за зареждане. Имали опасност гумените уплътнения на игличката да се разтопят от високата температура на водата?
kuuuuuul - майстор
Сложи си обикновен обезвъздушител на изходящата тръба.
yancho_lud - специалист
Мислих го този вариант,но обикновенния е много голям и стой много грозно. За това съм се насочил към игличката за зареждане, защото може да се скрие по лесно.
lord_pz - помощник
Здравейте,това което дискутирате много ми допада и искам и аз да изградя подобна система.Интересува ме има ли друга тема ,в която се описва инсталация за 80-100 кв.м?Парното не ми е специалност а и информацията тук ми се струва малко разпиляна.Ако има подобна тема ще съм ви благодарен да ме насочите.Или някой има изградена подобна и желае да сподели стъпка по стъпка,за да я копирам и избегна нови въпроси.В краен случай -има хора които се занимават професионално с това и могат да ми предложат оферти. :yawinkle:
yancho_lud - специалист
Така, сложих вътрешното тяло от Мидея msg-12hr. Смених тръбите направо от питата съответно с 16 и 10мм., сложих обезвъздушител и подкарах животното. При температура на водата около 40 градуса, на най-слаба степен на вентилатора духа около 26-28 градуса.Тялото е чисто ново и всичко му работи, но проблема ми е следния: като го наглася примерно от дистанционното на 22 градуса на топло по някое време изключва(това е добре), но после като падне температурата започва да премигва лампичката за дефрост и повече не включва. На студено, ауто или вентилатор си духа постоянно без да изключва и при нагласена температура 22 градуса докарва до 28 градуса в стаята. Какво трябва да направя за да не се включва този дефрост при зададено на топло от дистанционното. Бях чел в темата че един колега слагал резистор 10 килоома на жиците за външното тяло, но не разбрах как точно да го сложа. Трябва да го запоя за двете жици за да се затвори веригата ли как? Прилагам и няколко снимки. Моля за съвети че много топло става :lol: :lol: :lol:
Прикачен файл:
IMG_20131008_130755.jpg
Прикачен файл:
IMG_20131008_130804.jpg
Прикачен файл:
IMG_20131008_130820.jpg
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
Като начало премести въздушният датчик далеч от питата, ако стигне отстрани на климатика ще е добре.
Сподели как работи след преместването.
yancho_lud - специалист
abcdefghijklmnopqrstuvwxz написа:
Като начало премести въздушният датчик далеч от питата, ако стигне отстрани на климатика ще е добре.
Сподели как работи след преместването.
Не става, пак се включва дефроста. Когато се достигне зададената от дистанционното температура климатика спира да духа, но когато температурата в стаята спадне климатика не тръгва , а само мига лампичката на дефроста.
jorkataG - специалист
сложи на метална част от тръбата контактен термостат и остави тялото на автоматичен режим. Контактният термостат ти включва и изключва турбината при зададена температура на термостата.
  • 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 81

Тема "Климатик свързан към парното" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: