• 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 48
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bobi65 - специалист
6osi6 написа:
Evgeniy написа:
Не съм калибрирал моята, защото няма с какво.
Във връзка и с горните глупости и полуистини на bobi65, азотът във въздуха е 75%, кислородът е 21%. В нормална среда на 21% кислород, тази сонда показва между 0.2 и минус 0.5mV.
Прикачен файл:
AYKG4FR4.png

Така ли е bobi :yawinkle:
Така на графика е лесно да кажеш кое колко е..При личнста ни среща ти обясних че всяка сонда има собствена диграма в ниските стойности..
На Евгени сондата е LSM11..тя си има нкаква обща диаграма за модела.. точната е въпрос на калибриране.
Твоята е някаква друга щом са заедно 4-те проводника...
А показанията който мериш са достатъчно забуждаващи...21 % се мерят и засичат в работен режим..Обикновенно 200 гр...и 30 литра дебит на чист въздуха..Но за различни модели е различно...Виж си спецификацията и там си пише..Ако искаш си направи специална тема как да измеря една сонда с уред...
6osi6 - майстор
Всяка сонда Bosch LSM 11 е с един кабелен шлаух, за сигналния и зарядния кабел.

Прикачен файл

AYKG5FR4.png
AYKG5FR4.png (51.3 KиБ) Видяна 2050 пъти

Прикачен файл

AYKG3FR4.png

Прикачен файл

AYKG2FR4.png
AYKG2FR4.png (66.54 KиБ) Видяна 2050 пъти

Прикачен файл

AYKG1FR4.png
6osi6 - майстор
bobi65 написа:
А показанията който мериш са достатъчно забуждаващи...21 % се мерят и засичат в работен режим..Обикновенно 200 гр...и 30 литра дебит на чист въздуха...
"Забуждаващи", виж ти :? :?
Скоро да си си мерил температурата :yawinkle:
bobi65 - специалист
6osi6 написа:
bobi65 написа:
А показанията който мериш са достатъчно забуждаващи...21 % се мерят и засичат в работен режим..Обикновенно 200 гр...и 30 литра дебит на чист въздуха...
"Забуждаващи", виж ти :? :?
Скоро да си си мерил температурата :yawinkle:
Да точно преди малко си мерих температурите на всички опорни точки в котела защото имам с какво.. А ти.. ? нямаш с какво, Днес сложих новата термо сонда шамотната камера и съм вече доволен .. ( ламбда сонда + контрол, дебитомер, термосонди в главата на горелката и в шамотната камера... Вихрово изгаряне.. Топлообменник на комина изчислено на база температури КПД 95.4 в началото и 95.2 в края на процеса.
Така че температурите понеже питаш дали съм си мерил, са ми 66 гр. на изходящите газове .1440-1450 до 1520 в керамичната камера. 400 в главата на горелката Обясних ти защо ...но твърдиш че са глупости.. За мен обаче на са глупости.. А теория подплатена с практика и измервателни уреди..
ето ти файл с температурите ми.. :Очаквам още обяснението ти за рециркулацията на отработените газове.
Казвам отново че съм написал каквото зная и може да имам някоя неточност но над 90 процента е това теорията.
https://youtu.be/IswVmHPBpp4
Когато успееш да постигнеш това ще ти стисна ръката .. но само с философстване не става.
А за сондата LSM 11 ....
ако това е сондата която си си купил добре.. останах с впечатлението че е друг модел. За Евгени зная че е има такава Китайка..
Ето ти техническите и данни..
И пак ти казвам.. графиките са базови.. имат толеранси до 20 процента в ниската част на диаграмата.. референтните стойности тук са ги описали в документа при какви температури и потоци на газовете са валидни.
Така че просто включена сондата в захранването и загряла но без обдухване с газове не дава тези точки по графиката.
Нагревателя я нагрява до 350 гр. в стационарни условия.. обдухвайки я я с газове влиза в работна температура около 200.. защото се охлажда..
Така че ако искаш да и свалиш показанията трябва да си я боднеш в комина да я загрееш.. до пуснеш вентилатора с такива обороти да удовлетворява изискването за дебит но без горивен процес естествено.. Ако не знаеш колко трябва да са ти оборотите да си вземеш като мен Анамометър или дебитомер и тогава да кажеш .... толкова миливолта са ми 21 процента.

PS: Ето още един файл от тази сутрин след 4 часа работа малко преди да го изключи стайният термостат. Коригирах си и техническа грешка от поста ми вчера.
https://youtu.be/vk8UuSGCYGI

Прикачен файл

LSM11.png
6osi6 - майстор
bobi65 написа:
На Евгени сондата е LSM11...
bobi65 написа:
. За Евгени зная че е има такава Китайка..
Последно каква е :)
bobi65 - специалист
6osi6 написа:
bobi65 написа:
На Евгени сондата е LSM11...
bobi65 написа:
. За Евгени зная че е има такава Китайка..
Последно каква е :)
Ейй пак търсиш опорни точки за спорове .. Последно защо питаш мене.. има си човек който да ти отговори потвърди или отрече.
Аз мога да копирам едно негово изречение от личната ни кореспонденция.. "
" Аз още от 2015, когато те питах за сондите съм си взел един китайски клонинг на LSM11"
Предполагам Евгрни ще потвърди...
6osi6 - майстор
Без да излъжеш не можеш да живееш :yawinkle:
bobi65 написа:
На Евгени сондата е LSM11..тя си има нкаква обща диаграма за модела...
Evgeniy - майстор
Да, продават ги като"High Quality LSM-11 O2 Oxygen Sensor for Boiler Lambda Senor 0258104002 0 258 104 002 For MAN F2000 NL For Ben z".
Няма надпис по сондата, но си отчита добре малките стойности. Може би трябва само да се калибрира.
bobi65 - специалист
Evgeniy написа:
Да, продават ги като"High Quality LSM-11 O2 Oxygen Sensor for Boiler Lambda Senor 0258104002 0 258 104 002 For MAN F2000 NL For Ben z".
Няма надпис по сондата, но си отчита добре малките стойности. Може би трябва само да се калибрира.
Да...трябва..Работил съм такава кйтайка..добри са...Ако си близо ела ми гости и ще и свалим диаграмата. ..3.4 опорни точки от нея и така ще знаелш къде какво мери.
За целта имам втори отвор в комина с резба за втора сонда..и всичко необходимо в работна среда да оценим и калибрираме.. Заради твоята сонда ме нарекоха лъжец..Така че ти дължа тази услуга бесплатна услуга..:)
Evgeniy - майстор
Благодаря Боби, Ако имам път натам, непременно ще се обадя. И на мен ще ми е интересно да видя лабораторията :)
  • 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 48

Тема "Ламбда контрол на котел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: