• 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 1565
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
n.ganev - майстор
Може би си писал но аз съм пропуснал, поставени ли са плочи и дали са подредени правилно. Филма и Лазар са прави - върни въздуха на заводските настройки, за да не топлиш гълъбите и притвори малко клапата на изхода на котела. Възможно е и да не си почистил добре котела и ако има нагар да не се усвоявя топлината а да отлита в комина.
geniya - специалист
n.ganev написа:
Може би си писал но аз съм пропуснал, поставени ли са плочи и дали са подредени правилно. Филма и Лазар са прави - върни въздуха на заводските настройки, за да не топлиш гълъбите и притвори малко клапата на изхода на котела. Възможно е и да не си почистил добре котела и ако има нагар да не се усвоявя топлината а да отлита в комина.
Плочи има, но сега ги махнах да може малко да обгори нагара след което ще ги сложа.Комина съм го притворил почти на макс.Оказа се, че противно на препоръките на Филма и Лазар с фабричните настройки на въздуха не искат и не искат да горят.Сетих се, че когато ги купувах производителя ми каза че неговите пелети горяли бавно, което според него било по-добре отколкото да горят бързо.Така вадели максимална топлина, а не горяли като барут.По неговата логика увеличих цикъла на 65сек, намалих порцията съгласно формулата и направих въздуха 72%.Луксомера показва стойности 174-188, така вдига мощността бързо с по-малък разход.Надявам се след някоя и друга донастройка нещата да се получат, след което ще си сложа и плочите.
П.П. Дайте идея как механично да почистя нагара по котела от донбаса.
filmatoplo - майстор
:) Естествено ще се шашне човек от начало , но после си идват нещата , значи оправи наклона (от там да дойдат и цифрите) , а въздуха според пелетите :wink: .Преди малко идвам от котелното този път пуснах горелка на котел Демрад Солитех -турски чугунен котел от почти най калпавите .Монтирах му вътре и ламарина да стане 3 ходов :wink: .Работи добре с 2 минуса -единия минус е че няма малък кръг (заварено положение така е монтиран котела) , втори минус е че вади по големи градуси към димоотвода (колкото можах му помогнах с ламарината) .Тези котли по принцип са с най малкото кпд което съм срещал , след него е Виадруса .За работата на тази горелка преди малко -наклон на шнека 45 гр -еФ лоад предварително направих на 65 сек -зареди си точно и запали , оставих да погори , вдигнах с много малко въздуха че не горят пелетите с 1-2 единици на трета степен , след 1 час работа загасих горелката да видя колко пепел прави в камерата , намалих еФ лоад на 60 сек , запалих отново -коригирах цифрите по формула за 3та степен да не падат не изгорели пелети , както и огъня да не гори назад а да е близо до предния ръб , вече пелет не ми е падал в пепелника от първата горелка насам :wink: .Чудя се защо ви давам съвети :? .
geniya - специалист
Не, Филме не съм коригирал наклона, карам си така.Какво от това, че Ф.лоад не ми е 60-70, 110-120.Голяма работа.Нали софтуера затова има възможност да се увеличава до 300.Котелното помещение ми е малко и с така поизправен шнек мога да си ползвам едни дървени полици зад него.Ще го карам така нали трябва да сме гъвкави.Въпроса е разхода да е разумен и КПД-то високо, помещенията топли и душата широка. :drinkers:
filmatoplo - майстор
:partyman: Наздраве Ама -Моторчето се напъва , и ще износи четките :wink: -това сериозно .
geniya - специалист
Ще ги сменим какво толкова няма нищо вечно все пак.При двигателите най-големия напън е при старта, като тръгне му е вече леко.Сега сериозно ще си оправя наклона, ама трябва да видя как защото бидона ми е за жито и стената му от пресован картон :lol:
filmatoplo - майстор
Сега сериозно -какво ще ги правим тези чугунени котли :? слабо усвояват топлината , и бая топло бяга в комина .Играя си тук да монтирам метални отражатели , вършат работа за сега , най добър ефект получих с 1 Атмос 50 , а знаете ли какво му отговориха на клиента от Ерато -Това е невъзможно да се монтира горелка на Атмос :lol: :lol: :-D .
v_tan - специалист
Купих си и аз такава горелка за моя WBS Active. Чудя се две неща. може ли да се ползват монтираните на котела температурни сензори, като се закачат кабелите от горелката към лустерклемите отзад на котела или трябва да се ползват тези от комплекта за измерване на темп. на бойлер и вода в котела.
И още - планката за захващане на горелката е с отвор за по-големия диаметър на горелката - предната част с горивната камера. Не е ли неравномерно разпределено така теглото на горелката. На снимки гледам, че има планка за монтаж на тръбата между горивната част и кутията с управлението. При мен не е така. Горелката е 20кв., Планката за монтаж е праховобоядисана с пристягащ се пръстен с дълга гайка (30-40мм). Дали може тази планка да е монтирана на вътрешната страна на вратата, за да се вкара работната част по-навътре в котела?
LazarGanev - "Велик майстор"
Честито! Досега никоя горелка не е паднала от фланеца, така че няма страшно. При монтажа гайката за пристягане да е отдолу
filmatoplo - майстор
:) най добре да си вземеш от (твоя дистрибутор) -малкия фланец фи 108 ли беше , правиш отвор на вратата да мине само малкия размер на горелката -за целта горивната камера се разглобява внимателно и се вкарва от вътрешната страна на вратичката , а малкия фланец се поставя от външната страна на вратата .Абе кой ви ги продава тези горелки и не ви довършва работата както трябва :? :x .
  • 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 1565

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: