Може би си писал но аз съм пропуснал, поставени ли са плочи и дали са подредени правилно. Филма и Лазар са прави - върни въздуха на заводските настройки, за да не топлиш гълъбите и притвори малко клапата на изхода на котела. Възможно е и да не си почистил добре котела и ако има нагар да не се усвоявя топлината а да отлита в комина.
n.ganev написа:Може би си писал но аз съм пропуснал, поставени ли са плочи и дали са подредени правилно. Филма и Лазар са прави - върни въздуха на заводските настройки, за да не топлиш гълъбите и притвори малко клапата на изхода на котела. Възможно е и да не си почистил добре котела и ако има нагар да не се усвоявя топлината а да отлита в комина.Плочи има, но сега ги махнах да може малко да обгори нагара след което ще ги сложа.Комина съм го притворил почти на макс.Оказа се, че противно на препоръките на Филма и Лазар с фабричните настройки на въздуха не искат и не искат да горят.Сетих се, че когато ги купувах производителя ми каза че неговите пелети горяли бавно, което според него било по-добре отколкото да горят бързо.Така вадели максимална топлина, а не горяли като барут.По неговата логика увеличих цикъла на 65сек, намалих порцията съгласно формулата и направих въздуха 72%.Луксомера показва стойности 174-188, така вдига мощността бързо с по-малък разход.Надявам се след някоя и друга донастройка нещата да се получат, след което ще си сложа и плочите.
П.П. Дайте идея как механично да почистя нагара по котела от донбаса.