• 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 174
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ivoto написа:

Къде да го търся тоя датчик за стайата температура, копува се отделно ли ?

Щом виждаш температура на дисплея, значи имаш датчик. Това е няколко метра тънък черен кабел, със сензор на върха. Излиза зад печката и трябва да се разпъне до желано място.
Като си купих камината, този кабел беше намотан на кълбенце и беше вкаран зад гръбната ламарина на печката. Намери го и го опъни на някъде така, че сензорът да е на метри от камината.

Жив и здрав да си колега, сега имам и аз камина, беше си направо вътре в камината трябваше да се провирам през иглени уши за да сваля задния капак, НО успех (ами тоя пън инсталатора да беше казъл две думи за тоя датчик)
nobreak - специалист
Колеги бех чел някъде, че в камината има светлинен датчик, така ли е и къде се намира?
naskov - майстор
Няма такъв, по температурата на димните газове разбира дали има пламък.
nobreak - специалист
naskov написа:
Добре, каква може да е причината да не иска да тръгне шнека и да ми дава Safety thermal, а като сложих в пепелника 2-3 шепи и се запали, шнека тръгна веднага? Това го прави само сутринта, като е студена. Като е топла няма проблем.
mimitoni - специалист
Привет на всички. Колеги, възможно ли е да се променят оборотите на вентилатора за димни газове по време на работа на камината? :?
sozi - напреднал
nobreak написа:
naskov написа:
Добре, каква може да е причината да не иска да тръгне шнека и да ми дава Safety thermal, а като сложих в пепелника 2-3 шепи и се запали, шнека тръгна веднага? Това го прави само сутринта, като е студена. Като е топла няма проблем.
Здраве и при мен се е получавало така .В канала на шнека от където падат пелетите има малка дупчица ,при падането на пелетите в нея попада прахоляк и я запушва .Тя е един вид датчик за препълване .Или с прахусмукачката изсмукваш и ли с някаква четчица бъркаш вътре и изчистваш.При мен това се получи на два пъти ,бях вземал едни много трошливи пелети.
sozi - напреднал
nobreak написа:
naskov написа:
Здраве и при мен се е получавало така .В канала на шнека от където падат пелетите има малка дупчица ,при падането на пелетите в нея попада прахоляк и я запушва .Тя е един вид датчик за препълване .Или с прахусмукачката изсмукваш и ли с някаква четчица бъркаш вътре и изчистваш.При мен това се получи на два пъти ,бях вземал едни много трошливи пелети.
chungata - специалист
mimitoni написа:
Привет на всички. Колеги, възможно ли е да се променят оборотите на вентилатора за димни газове по време на работа на камината? :?
А от кое меню се променят изобщо тези обороти?
nobreak - специалист
sozi написа:
nobreak написа:
naskov написа:
Благодаря! Ще го изчистя.
Здравейте,

От тази зима съм с пелетна камина burnit comfort 23 kW. Първоначално ползвах иглолистни пелети и всичко изглеждаше наред с направените от инсталатора настройки при пускането на камината. Сега си взех букови пелети от Скравена и започнаха проблемите. Не изгарят напълно и в горивната камера се събира шлака, която в един момент пречи на следващото запалване. Налага се почистване най- малко 2 пъти дневно. Другото, което ми прави впечатление е че рязко се увеличи и разхода на пелети. С инсталатора направихме няколко настройки дистанционно, но резултатите не са много по-различни. Ако някой може да помогне, моля да остави телефон на ЛС и време, в което е удобно за разговор. Предварително благодаря!
  • 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 174

Тема "Настройки на BURNit Comfort PM 23" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: