• 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 230
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
grants - специалист
Натурелския контролер струва 220лв най-новия с цветния дисплей , доста се чудя дали да не взема един ей така за пробата :lol: Аз съм изключително доволен от фирмата им като цяло - и от продуктите и от отношението към клиентите. Само дето пак сезона ще си мине в настройки , тестове и т.н.
Прави ми впечатление , че Натурелския горивен цикъл е на 4 сек , т.е. през 4 сек включва шнека а не както при контролера на бърнита през 10сек. Та тук малко се позамислям дали не е добре да обърнем внимание , според мен подаването на пелети ще е много по-прецизно ако става на по-малки интервали , вместо на 10 секунди.
filmatoplo - майстор
Под горивен цикъл 4 секунди - какво имаш предвид .Този между две подавания на пелети ли ,нали това не е константа .При мен цикъла на подаване е през 30-33 секунди ,обаче гледам че ато пусне дозата - за 1 секунда огъня се сепва и после си поема ,знам че ако го направя на 2 по 15 ще е по добре ама едвам го трая този мотор на шнека . :)
здравейте колеги от 3 дена имам камина BURNit PM Comfort 25 kW и постоянно ми излиза грешка 03 (Изгасване поради намаляване на температурата на изгорелите газове) и немога да разбера защо паля я работи 4 - 5 часа и дава грешката и гасне настрой я един дойде за 5 мин и си тръгна сега му званя той ми казва че неможе на всеко палене да идва :(
vladostojanov - напреднал
Колеги, има ли настройка, с която да се задава таван на температурата на водната риза? Питам, защото от три дена не мога да вдигна повече от 60 градуса при положение, че съм задал 75 (!), а настройките на пелетите и вентилатора са ми доста завишени - над тези от книжката. Нито на режим А надхвърля 60 градуса, нито на режим 5. В началото като я инсталирах го нямаше този проблем и 60 градуса си ги стигаше при зададени 62 на режим А и с по-ниски настройки... Помагайте, че се чудя вече да не е проблема някъде извън настройките?
Orion - специалист
vladostojanov написа:
Колеги, има ли настройка, с която да се задава таван на температурата на водната риза?
Здравейте,

vladostojanov, има такава настройка в TP04 - Th25 и максимална 85

Поздрави и късмет!
teodor7192 - напреднал
Здравейте отново!

Първо искам да благодаря за споделената сервизна книжка!

Изчетох половината страници и ми става ясно,че всеки трябва сам да си настрои камината според дома си!
Стана ми ясно почти всичко и сега ми остава да правя тестове,но бих искал съвети от вас относно настройките за да стане възможно най-точно и най-бързо,защото взе да ми писва.
Най-големия минус на камината,за когото не разбирам как са могли да го допуснат е факта,че пропуска автоматичното почистване в режим модулация!
Трябва да уцелим точните настройки за да харчи възможно най-малко и да поддържа зададената температура на водата също и да не е почти постоянно в режим модулация,за да успява да се самопочиства,а не да го прескача!
Някъде в началото на темата някой беше написъл,че трябва сами да се научим как се настройва камината иначе горко ни и това е напълно вярно!
Аз съм с модел 25 плюс и ми изчислиха че мощностите са ми 18.5 кВ.
Използвам панелни радиатори:
2 радиатора с размери 2000х600
1 радиатор с размер 2400х600
1 радиатор с размер 1600х600
1 радиатор с размер 1000х600
1 алуминиев с 6 глидера
1 Бойлер 80л. Tessy BiLight със серпентина

До сега държа температурата на водата около 55 градуса и проблема ми е със самопочистването. За около 4-5 часа непрекъсната работа кошницата се напълва и горенето се променя! Също искам и да сваля разхода на пелети,който в момента ми се струва доста висок.

Преди малко намалих подаването на пелети и скороста на вентилатора,но забелязвам че така температурата на водата спада затова малко по малко започвам да го вдигам,за да намеря най-правилните за мен!
Кажете ми на колко оборота да настроя вентилатора при самопочистване ?! Намалих интервалите да са през 20 мин. а не както е фабрично на 60 мин.
Дайте предложения за тези мощности на колко да настроя пелетите и вентилатора на всяка една скорост хем да поддържа зададената температура хем да не се напълва "кошничката" с неизгорял материял!?

И искам да разбера проблем ли е когато вентилаторите са на по-високи обороти и изходящите газове са по високи?Губи ли се от КПД-то по този начин?
Питам защото момчето,което идва да ми я настройва каза,че не трябвало да има повече от 3 колена на кюнците,а при мен са 4 и с други думи комина не теглел достатъчно и затова беше увеличил оборотите двойно на тези който споделяте вие(от 2000 до 2500)но аз не мисля така!
Иначе сме хванали свеж въздух отвън директно!

Благодаря,на всеки който има желание да помогне!

Телефона ми ако някой иска да ми даде съвет(за моя сметка) - 0888 85 61 65
Последна промяна от teodor7192(стар) на ср ное 09, 2016 8:30 am, променено общо 1 път.
Raij - специалист
Много радиатори хотел ли е това? Сложи някоя термо глава. На 3 колко е било студено. можеш ли да извадиш всички настройки и да ги качиш + снимка на кривките. За модулацията забрави, първо си оправи разхода. Карай я само на автоматичен. Пелетите от какво са.
andy_forresite - майстор
Според мен е много този въздух. Пелетите не може да изгорят или са много пепеливи и затова задръства. Когато остава пепел и препълва, много хора увеличават въздуха за да се чисти, но това може да има обратен ефект. Температурата откъм задната част на пламъка при горене с повече от необходимия въздух е много висока и прахта от горящите пелети се сплъстява. Това пречи на обдухването на горящите пелети, напластяванията нарастват - неправилно горене с висок разход.
Не знам кой и как ти е изчислил 18,5 киловата, но имаш поне 23 киловата радиатори (без бойлера). Верно ли нямаш термоглави :shock: Сигурно ти е харчила 3 кг на час при топла инсталация.
Аз бих настроил петте степени приблизително да съответстват на: 7, 10, 13, 16 и 20 киловата. Как се постига това с настройките ... нямам никаква представа.
Slavi_1 написа:
Здравей

А19 ми е на 1 ,но на дисплея като натисна P1 на на стаина температура показва Lo.Свалях капака да проверя за дали има датчик,но няма и за това си миля че това може да е причината да модулира постоянно

Поздрави
Здраве колега оправи ли проблема с модулацията ,че и аз имам същия проблем :?
dradonov - напреднал
Колеги гледам масово гоните температурата на водата което за нен е много по сложния вариант и почти никой не ползва с тайния термостат, а в кРайна сметка нас ни интересува t на въздуха нали.
Не виждам логиката аз си нагласям градусите на въздуха на 23гр и камината почва да си гони температура като ги стигне си изключва , като паднат си включва пак и така не се занимавам с нищо. Не ме бърка на коя степен работи камината и колко са градусите на водата , важното е само да достигне зададените от мен градуси възможно най бързо.
В крайна сметка като гониш t на водата не можеш да прецизираш t на въздуха или за да го правиш трябва да висиш на камината и да я изкл. ако ти стане горещо , а не това е идеята нали .
Поне аз така си го обяснявам не знам или нещо не мога да схвана логиката както трябва.
  • 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 230

Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: