• 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 61
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Emil Inanov - специалист
Желая да си закупя интернет модула и датчика за отворен бункер от Тимел .
Ако има желаещи за нещо от там, може да се организираме и да се обзаведем преди отоплителният сезон.
papagala - напреднал
чет окт 17, 2019 2:23 pmEmil Inanov написа:
Желая да си закупя интернет модула и датчика за отворен бункер от Тимел .
Ако има желаещи за нещо от там, може да се организираме и да се обзаведем преди отоплителният сезон.
Датчика за отворен бункер, спира ли работата на шнека и вента ? Т.е няма да има дим при зареждане?
Валтер Желязков - специалист
Спира ги. Това е вид защита.
При зареждане може да ползвате бутона "Пауза", пак спира вентилатора и шнека.
Здравейте , нов съм във форума . Притежавам котел Витковски KMB-PR+ с управление Timel SKZP-02 . Мощността на котела е 19кВ. До момента съм го ползвал на черни Донбаски въглища и си работеше добре . Сега се опитвам га го накарам да работи с атрацитни въглища фракция 13-25 закупени от топливо с калоричност 7000 к сал. Търся примерни настройки , които след това да донагласим . Основния праблем е , че изгасва като си реши . Не коментирам настройките в момента защото всичко е тотално разбъркано и подлежи на множество корекщии , но ако се наложи ще ги коментираме защото все пак в тях е проблема .
transportna - специалист
За антрацита : https://photos.google.com/share/AF1QipM ... JaQjJ5blhn
Този линк е от пост на няколко странички назад. Прочети цялата тема и няма да сбъркаш.
Тази година и аз съм закупил антрацит от топливо, но още имам 8-9 чувалчета сл. пелети. Та по-късно мога да помагам с настройките.
ktch_1964 - специалист
Здравейте, според това което съм прочел в един руски форум антрацита не става за нашите горелки.
Дори когато се е разгорял добре , като спре подаването на въздух, изгасва много бързо.
transportna - специалист
ktch_1964, дано не си прав за антрацита. За мен колегата, който ги е ползвал предния сезон може да каже най добре. Но пък аз не съм забелязвал да спира напълно подаването на въздух от вентилатора. В краен случай ще ги меша с други въглища или пелети.
чет окт 31, 2019 5:32 pmktch_1964 написа:
Здравейте, според това което съм прочел в един руски форум антрацита не става за нашите горелки.
Дори когато се е разгорял добре , като спре подаването на въздух, изгасва много бързо.
Това , че изгасва много бързо е вярно , но би трябвало с подходящи настройки да може да работи . Въпроса е в стенбай режим какви трябва да са настройките на : • PAUSE TIME , • BLOWER TIME , • AIR и • FEEDING TIME .
За сега съм задал : PAUSE TIME -10мин. , • BLOWER TIME -30сек , • AIR - 30сек , • FEEDING TIME - 3сек.
Тая нощ пак е изгаснал котела и това при • PAUSE TIME (продължителност на прекъсване) - 10мин . Сега му зададох 5мин .
Валтер Желязков - специалист
Оправете си настройките на автоматичния режим и няма да влиза в стенбай. Чакам Emil Inanov да се включи, имаше същите проблеми, но сега е добре. Друго решение е донбас за предходните сезони, антрацита за студа.
Последна промяна от Валтер Желязков на съб ное 02, 2019 7:13 am, променено общо 1 път.
  • 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 61

Тема "Контролер SKZP-02 настройка и съвети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: