Най - вълнуващия въпрос зимно време.
syncho - майстор
plastkomfort написа:
Като му гледам параметрите са по-зле от на torch.
Само, че с малката разлика, че параметрите, дадени за HP15 са дадени от независима лаборатория в Австрия, а тези за Торч са написани от собствениците... само това ще кажа за тези параметри.
fox_vt - майстор
n.ganev написа:
Грешно си ме разбрал [-X - не е отправено към теб, защото е ясно че се блъскаш и не четеш апокрифна литература. Много добре се знае към кого е отправен отговора, че не съм разбрал нищо. Все пак ще цитирам :
fox_vt написа:
Освен да си оставиш печката чудо или джамала ако не си твърде малък да знаеш какво е изобщо.Защо изобщо ползваш интернет и компютър да пишеш,дялкай камъни и пиши с въглен по стените #-o Торч НЕ показва калоричност и няма котел който да ти я покаже освен тестовия в лабораторията.Те грейковците затова ли започнаха със пробите на интернет модул щото е безполезна екстра,ех аман от ограничени хора със тесен мироглед [-X
И ти ли си на мнение че повечето екстри и електроника са лош вариант :?: Дай ми само един единствен пример за нещо което и сега си е останало непроменено няма значение какво и в кой сектор на техниката е,само едно нещо.Защо не си караш старата кола ами си купуваш нова,телевизор,хладилник,печка и т н.РАзбирам че гледате със всички средства да извадите от десет кладенеца вода че това и онова не струва,но има време.И твоите хора ще сложат неизбежно е електроника и екстри защото сме 21 век,и тогава n.ganev ще ти цитирам твоя въпрос ЗАЩО :prayer:
И ти препоръчвам специално на тебе да ми четеш всички постове по два три пъти.Ще се само цитирам "аз се отоплявам на ток,не съм дистрибутор,производител и т н на никой модел пелетен котел"
И заради това че не печеля от това мога да дам обективно мнение за разлика от шепата дистрибутори тук и собствениците от типа "всеки си хвали своето".Капиш :-D
Благодаря за изказаните мнения(голям спор саздадох) :tonqe:
Едни ме насочват кам Грейко,други кам Торч.
С HP15 никой освен syncho,друг някой няма ли наблюдение?
Syncho,моля те прати ми на ЛС твой координати(емел или телефон),ако може разбира се!!
nikisv - специалист
Да похваля и аз моето-GreenEcoTherm PELLETHERM V4.0 Long Time .Горелката е супер но котела не струва.
LazarGanev - "Велик майстор"
radian написа:
Благодаря за изказаните мнения(голям спор саздадох) :tonqe:
Едни ме насочват кам Грейко,други кам Торч.
С HP15 никой освен syncho,друг някой няма ли наблюдение?
Syncho,моля те прати ми на ЛС твой координати(емел или телефон),ако може разбира се!!
Не знам plastkomfort кои показатели сравнява, но аз мога да потвърдя това, което каза Syncho (и аз загатнах) - за да има Торч предиство пред HP15, те трябва да се сравняват само по ... тегло (лесна преносимост) - единия е 2 пъти по-лек от другия. Друга база за сравнение няма :)
jabata - специалист
Самия факт че единия е 2 пъти по лек от другия, започва да ми намирисва. Защо е по лек, или площа за топлообмен е по-малка, или самия котел е от по тънка стомана? И в двата случая лошо.
Хора разберете, котел може да си спретне всеки който има телоподаващо. И аз и Бай Пешо от съседното село правиме много добри котли, само че ги сертифицира само Бай Мангал от Село ЕдиКое си. У тъпата Австрия и Германия ми ги нещат, и ми викат че не струва, ама той е мнооо убав....
Котел може да направи всеки, но качествен котел са малко тези които могат да направят, и нищо неможе да ме убеби че една фирма появила се от нищото ще ми направи котел по-добър от фирма с дългогодишни традиции в това, която си има хора които по цял ден това правят.
Да се върна пак към теглото, след като е 2 пъти по лек, това ме навежда на по лош топлообмен, защото именно метала осигурява топлообмена. Може да са спестили някъде едно две ребра, да са сложили по тънка стомана. Вие виждали ли сте го в детайли този велик Космически Торч, че говорите?
Някой беше споменал за КПД на горелката, смях...какво ме грее мене че горелката има КПД от порядъка на 99%, при условие че едвам стопля?
А сега да попитам, тези които хвалят Торч-а, каква е температурата на димните газове при различните мощности? Като например минимална и максимална?
Ако е над 110 градуса вземете си запалете чудото, че само така ще се стоплите...
LazarGanev - "Велик майстор"
jabata написа:
Самия факт че единия е 2 пъти по лек от другия, започва да ми намирисва. Защо е по лек, или площа за топлообмен е по-малка, или самия котел е от по тънка стомана? И в двата случая лошо.
Хора разберете, котел може да си спретне всеки който има телоподаващо. И аз и Бай Пешо от съседното село правиме много добри котли, само че ги сертифицира само Бай Мангал от Село ЕдиКое си. У тъпата Австрия и Германия ми ги нещат, и ми викат че не струва, ама той е мнооо убав....
Котел може да направи всеки, но качествен котел са малко тези които могат да направят, и нищо неможе да ме убеби че една фирма появила се от нищото ще ми направи котел по-добър от фирма с дългогодишни традиции в това, която си има хора които по цял ден това правят.
Да се върна пак към теглото, след като е 2 пъти по лек, това ме навежда на по лош топлообмен, защото именно метала осигурява топлообмена. Може да са спестили някъде едно две ребра, да са сложили по тънка стомана. Вие виждали ли сте го в детайли този велик Космически Торч, че говорите?
Някой беше споменал за КПД на горелката, смях...какво ме грее мене че горелката има КПД от порядъка на 99%, при условие че едвам стопля?
А сега да попитам, тези които хвалят Торч-а, каква е температурата на димните газове при различните мощности? Като например минимална и максимална?
Ако е над 110 градуса вземете си запалете чудото, че само така ще се стоплите...
Много си краен, макар много от нещата да са верни. Бих казал, че под 110*С на димните газове не е нормално за един котел на твърдо гориво, това не е кондензен газов котел. Освен това не винаги липсата на сертификат означава лошо качество или лоши показатели, просто няма гаранция че са добри :) . Ако не си минал технически преглед с колата не означава, че тя не е наред, просто не можеш да докажеш че е наред. А всъщност тя може да е в много по-добро техническо състояние от много други, които са минали преглед
Последна промяна от LazarGanev на ср фев 04, 2015 12:42 pm, променено общо 1 път.
n.ganev - майстор
fox_vt написа:
защото сме 21 век,и тогава n.ganev ще ти цитирам твоя въпрос ЗАЩО :prayer:
И ти препоръчвам специално на тебе да ми четеш всички постове по два три пъти.Ще се само цитирам "аз се отоплявам на ток,не съм дистрибутор,производител и т н на никой модел пелетен котел"
И заради това че не печеля от това мога да дам обективно мнение за разлика от шепата дистрибутори тук и собствениците от типа "всеки си хвали своето".Капиш :-D
Ами аз чета и мноооого се радвам, че се отоплявяш на ток и ми се иска зимата да е 10 месеца че по дълго време да ми осигурявяш заплатата :yawinkle: защото от това печеля. И не е зле да знаеш,че съм бил собственик на не една горелка и котел и мога да правя сравнения, а дори съм се топлил и с джамал ако въобще знаеш за това творение което упоменаваш, защото Вие болярите си ползвате климатици.
fbr - майстор
Ще е хубаво, да се поовладеят комплексите, мисля. Нека всеки да си се топли, на каквото сметне за добре, и да не го натрапва на други. Ако смята, че е открил върха на енергийната ефективност, е добре само да го спомене като "научно съобщение", аудиторията е компетентна, и ще го оцени достойно.
fox_vt - майстор
jabata написа:
Ти не си виждал изобщо торч нито наживо нито на чертеж #-o Какви ребра бе човек.И да те светна в едно нещо по тънка стомана значи по добър топлообмен драги по дебела по лош,има си разбира се определена минимална дебелина.Моля те спри да пишеш след като изобщо не си наясно с нещата.А какво ще те грее тебе ако топлообменника ти има 100% ефективност но горелката само 30 % дали ще се стоплиш :lol:

n.ganev бил ли си собственик или ползвател на котел Торч че така упорито плюеш по него моля само с отговор ДА или НЕ.

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: